Τα πάνω κάτω στον ALPHA με την σειρά "Μην αρχίζεις την Μουρμούρα" - Τι συμβαίνει μετά από 9 χρόνια

Απίστευτο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τα πάνω κάτω στον ALPHA με την σειρά

Το Μην αρχίζεις τη μουρμούρα είναι μια ελληνική και κυπριακή κωμική τηλεοπτική σειρά βασισμένη στην ισπανική σειρά «Escenas de Matrimonio» (Σκηνές Γάμου) των Mediaset España & Alba Adriática και στην Ελλάδα προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV.

Στην Κύπρο, από το 2013-2016 η σειρά προβαλλόταν στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma, ενώ από το 2016 η σειρά μεταφέρθηκε στον Alpha Κύπρου, οπότε και λειτούργησε ο σταθμός.

Η σειρά ξεκίνησε με βασικό καστ έξι ηθοποιών: Αντώνης Αντωνίου, Πάνος Βλάχος, Ελένη Κοκκίδου, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Δάφνη Λαμπρόγιαννη και Ιωάννα Τριανταφυλλίδου. Το καστ αυτό διατηρήθηκε μέχρι και το μέσο του τρίτου κύκλου οπότε και αποχώρησαν οι Βλάχος και Τριανταφυλλίδου, με αρκετά νέα ζευγάρια να προστίθενται και να αποχωρούν στους επόμενους κύκλους. Αποτελεί τη μακροβιότερη ελληνική κωμική τηλεοπτική σειρά.

'Μην αρχίζεις την Μουρμούρα' ALPHA

Έκανε πρεμιέρα στις 7 Οκτωβρίου 2013, ενώ λόγω της επιτυχημένης πορείας στα νούμερα τηλεθέασης, μέσα στο Μάρτιο του 2014 το κανάλι ανανέωσε τη σειρά για ακόμη ένα κύκλο ο οποίος έκανε πρεμιέρα στις 6 Οκτωβρίου 2014.Στις 31 Μαρτίου 2015, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης αποκάλυψε στην εκπομπή Ελένη ότι η σειρά ανανεώθηκε για τρίτη χρονιά. Στις 9 Μαΐου 2016, επιβεβαιώθηκε από το κανάλι ότι η σειρά θα συνεχίσει για τέταρτη χρονιά.

Στις 6 Μαρτίου 2017, ο Κυριακίδης ανακοίνωσε πως η σειρά ανανεώθηκε για πέμπτη χρονιά. Τον Μάιο του 2018, το κανάλι είχε αποφασίσει και ανακοίνωσε τη διακοπή της σειράς, ωστόσο τον Ιούνιο του ίδιου έτους η σειρά ανανεώθηκε για έκτη χρονιά έπειτα από μεγάλη απαίτηση του τηλεοπτικού κοινού. Τον Μάιο του 2019, ανακοινώθηκε πως η σειρά ανανεώθηκε για 7ο κύκλο επεισοδίων, ενώ έναν περίπου χρόνο αργότερα, τον Απρίλιο του 2020, υπήρξε ανανέωση για 8ο κύκλο επεισοδίων. . Τον Απρίλιο του 2021, η σειρά ανανεώθηκε για 9ο κύκλο.

Το Μην αρχίζεις την Μουρμούρα θριαμβεύει για συνεχόμενη χρονιά στον ALPHA

Φέτος, λοιπόν, η σειρά έκανε πρεμιέρα πριν από λίγες ημέρες και έχει καταφέρει και αυτή την σεζόν να κεντρίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χθεσινή ημέρα 16/9. Η σειρά κατάφερε στην prime time ζώνη να κάνει 20,4% στο δυναμικό κοινό (αναλυτικά τα τέταρτα: 18,3-19,7-19,6-23,8-24,5) και να δώσει ένα δυνατό lead in για την... νέα χρυσή κότα του σταθμού, την σειρά Σασμός που κάνει, επίσης, συγκλονιστικά νούμερα.

Prime time

  • ΑΝΤ1: Ήλιος 13,6
  • ΑΝΤ1: Game of chefs 10,1
  • APLHA: Μην αρχίζεις την μουρμούρα 20,4
  • Mega: Η γη της Ελιάς 18,1
  • ALPHA: Σασμός 26,5
  • STAR: Kingsman: Ο χρυσός κύκλος 11,1
  • OPEN: The Mallorca file 3,5
  • ΟPEN: Thank you for your service 3.1
  • ΣΚΑΙ: Top Chef 7.6

Φαντάζει τρελό ένα πρότζεκτ που παίζει τα χρόνια να κάνει ακόμα τέτοια ποσοστά. Μωρέ μπράβο...