Το Πρωινό: Άναυδοι στον ΑΝΤ1 με τα νούμερα τηλεθέασης του Γιώργου Λιάγκα χθες 2/2

Τι έδειξε το δυναμικό κοινό

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Το Πρωινό: Άναυδοι στον ΑΝΤ1 με τα νούμερα τηλεθέασης του Γιώργου Λιάγκα χθες 2/2

Άναυδοι έμειναν όλοι στον ΑΝΤ1 όταν είδαν σήμερα 3/2 το πρωί τα νούμερα τηλεθέασης του Πρωινού με τον Γιώργο Λιάγκα. Το 2021 μετά άδοξο τέλος της συνεργασία τους με τον ΣΚΑΙ, ο παρουσιαστής επέστρεψε στον ΑΝΤ1 και τη σεζόν 2021-22 παρουσίασε ξανά την εκπομπή μαζί με τη Φαίη Σκορδά.

Τη σεζόν 2022-23 παραμένει στη παρουσίαση του πρωινού, έχοντας όμως ως συμπαρουσιάστρια τη Δούκισσα Νομικού για τρεις μόνο εβδομάδες (δείτε το λόγο αποχώρησης), ενώ μετά την αποχώρηση της στο πλευρό του βρίσκεται η Μαρία Κορινθίου, μόνο όμως στο κομμάτι ομορφιάς και μόδας.

Τι τηλεθέαση έκανε το Πρωινό του ΑΝΤ1

Φέτος το Πρωινό κάνει τα καλύτερα και υψηλότερα νούμερα σε σύγκριση με πέρσι και πρόπερσι, αφού ο Γιώργος Λιάγκας έχει βρει την μυστική "συνταγή.

Χθες 2/2 λοιπόν η εκπομπή του ΑΝΤ1, σημείωσε το απίστευτο 16,8% ενώ σε τέταρτα 15.4 - 17.8 - 18.0 - 18.0 - 20.8 - 17.1 - 18.2 - 18.2 - 17.1 - 16.7 - 18.8 - 16.2 - 6.7.

Πρωινή ζώνη

  • ΣΚΑΪ: Πρωινό Μας 8,1
  • ALPHA: Super Κατερίνα 14,1
  • EΡΤ: Ενημέρωση 5,1
  • MEGA: Πάμε Δανάη 9,1
  • Open: Ποιος είναι πρωινιάτικα 6,0
  • ΑΝΤ1: Το Πρωινό 16,8
  • STAR: Breakfast at star 8,0

Προσοχή: Τα παραπάνω στοιχεία τηλεθέασης δεν είναι καθαρά αλλά κατά προσέγγιση και απεικονίζουν ενδεικτικά την χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων όλων των καναλιών. Η αναλυτική αναφορά τηλεθέασης με τα ακριβή στοιχεία για όλα τα προγράμματα σε όλα τα κοινά, όπως και έρευνες αγοράς, είναι διαθέσιμα μόνο στην εταιρεία μετρήσεων Nielsen.

Το μυστικό του που ανέβασε τα νούμερα τηλεθέασης

Χθες 2/2 στην εκπομπή ο Γιώργος Λιάγκας ξέσπασε με αφορμή δηλώσεις του Λάκη Λαζόπουλου για τις πρωινές εκπομπές και μίλησε για τη θεματολογία.

«Εγώ στενοχωριέμαι, που ο Λάκης τα γράφει και δεν τα λέει από μόνος του. Παλιά ο Λάκης είχε ελεύθερο λόγο. Διάβαζε autocue παλιά, δεν φαινόταν, ήταν καλός. Τώρα που διαβάζει το χαρτί φαίνεται περισσότερο και δεν μ’ αρέσει. Και η σάτιρα βία κρύβει, απλώς έχει τον μανδύα της σάτιρας. Τώρα θα πεις ότι και η δημοσιογραφία κρύβει βία επειδή τα θέματα αφορούν στη βία; Πιθανόν. Να το καταργήσουμε; Να γίνονται βιασμοί και θάνατοι και να μην αναφέρονται από καμία εκπομπή ή να θέλουμε μονίμως την αποβλάκωση του lifestyle;

Είμαι ο άνθρωπος που έχω υπηρετήσει το lifestyle κι ακόμα το υπηρετώ, όμως άλλαξε η τηλεόραση και είμαι πολύ χαρούμενος που αυτή εδώ η εκπομπή, αυτή η ομάδα έχει πάει στην επόμενη γενιά τηλεοπτικών εκπομπών. Είναι η εκπομπή που κάνει αυτό που λέμε infotainment. Δεν μπορεί να γίνονται δίπλα μας τέρατα και εμείς να ασχολούμαστε με το Survivor. Θα ασχοληθούμε όσο του αναλογεί. Πέντε λεπτά; Παίζουν οι άλλοι 2 ώρες και κάνουν νούμερα; Καλά κάνουν. Δεν με αφορά. Δεν θα μπω στο παιχνιδάκι αυτό του κυνηγιού του ευτελούς, του τίποτα και του ανύπαρκτου.

Προτιμώ να βγάζω λίγο θυμό για θέματα που συμβαίνουν δίπλα μας από το να ασχολούμαι με το ευτελές και το τίποτα που την επόμενη ημέρα θα διεκδικήσει αυτό το τίποτα, το ευτελές τη δικιά μου θέση. Όχι τη δικιά μου, του οποιουδήποτε επαγγελματία που θρέφει την οικογένειά του με τη δουλειά αυτή» κατέληξε ο Γιώργος Λιάγκας.