ALPHA: Τα νούμερα τηλεθέασης (21/3) της εκπομπής Πρωταγωνιστές με καλεσμένο τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Πόσοι παρακολούθησαν τα όσα είπε για την Ελλάδα;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
ALPHA: Τα νούμερα τηλεθέασης (21/3) της εκπομπής Πρωταγωνιστές με καλεσμένο τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Καλεσμένος στην εκπομπή του ALPHA, με τίτλο Πρωταγωνιστές, βρέθηκε καλεσμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για την πρώτη του τηλεοπτικό συνέντευξη μετά την τραγωδία στα Τέμπη που άφησε πίσω της 57 νεκρούς και το σάλο που ξέσπασε για την κατάσταση στα τρένα.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, προσδιόρισε τις εκλογές για τον Μάιο, χωρίς να πει συγκεκριμένες ημερομηνίες, αν θα είναι στις 21 ή στις 28 του μήνα ενώ έβαλε έτσι τέλος στα σενάρια για πρώτες κάλπες στις 2 Ιουλίου, που είχαν κυκλοφορήσει μετά την τραγωδία με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Επίσης, μίλησε για τα Τέμπη για τις διαχρονικές αμαρτίες και τα λάθη που έγιναν με αποτέλεσμα να ζήσουμε αυτές τις τραγικές στιγμές - δείτε εδώ αναλυτικά τα πάντα από τα όσα είπε για την σύγκρουση των τρένων.

Πόσοι όμως είδαν την συνέντευξη του Μητσοτάκη στους Πρωταγωνιστές

Σύμφωνα με τον γενικό πίνακα του δυναμικού κοινού, η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη σημείωσε 9,7% τηλεθέαση ενώ σε τέταρτα έφτασε 9.7 - 10.2 - 8.1 - 10.0 - 10.6 - 9.7. Βέβαια, να αναφερθεί πως οι Πρωταγωνιστές παίζουν στις 22:45 το ώρα.

Prime time

  • ΑΝΤ1: Ράδιο Αρβύλα 17,5
  • ΑΝΤ1: Ποιος Παπαδόπουλος (Ε) 7,1
  • ΑΝΤ1: Παγιδευμένοι 10,9
  • OPEN: Η δική μας οικογένεια 3,2
  • OPEN: Χωρίς οικογένεια 3,2
  • ALPHA: Ο παράδεισος των κυριών 19,3
  • ALPHA: Σασμός 22,0
  • STAR: MasterChef 16,6
  • ΣΚΑΙ: Survivor All Star 18,7
  • MEGA: Γη της ελιάς 14,3
  • MEGA: Μαύρο Ρόδο 11,1
  • ALPHA: Πρωταγωνιστές 9,7

Προσοχή: Τα παραπάνω στοιχεία τηλεθέασης δεν είναι καθαρά αλλά κατά προσέγγιση και απεικονίζουν ενδεικτικά την χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων όλων των καναλιών. Η αναλυτική αναφορά τηλεθέασης με τα ακριβή στοιχεία για όλα τα προγράμματα σε όλα τα κοινά, όπως και έρευνες αγοράς, είναι διαθέσιμα μόνο στην εταιρεία μετρήσεων Nielsen.

H απάντηση του Μητσοτάκη για την ευθύνη που έχει ο Τσίπας σχετικά με τα Τέμπη

Στ. Θεοδωράκης:Πάντως και ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχω την ευθύνη που μου αναλογεί.

«Η ευθύνη που του αναλογεί δε φαίνεται να δείχνει τουλάχιστον οποιαδήποτε ευθύνη με τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται στο θέμα αυτό. Επίσης, όμως, είναι απολύτως βέβαιο και δε θέλω τώρα να μπω στη μεγάλη λεπτομέρεια των θεμάτων, διότι νομίζω ότι θα αδικήσουμε την ουσία της συζήτησης. Είναι απολύτως βέβαιο κ. Θεοδωράκη ότι το τοπικό -το τονίζω- σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργούσε στη Λάρισα από τον Νοέμβριο του ‘22. Αυτό δεν επιδέχεται καμίας αμφιβολίας και θέλω να το τονίσω και θέλω να διαψεύσω κατηγορηματικά όποιον ισχυρίζεται κάτι διαφορετικό. Και γιατί το λέω αυτό;

Διότι όλα τα προηγούμενα τρένα, τα οποία πέρασαν από το σταθμό της Λάρισας εκείνη την ημέρα, υπήρξε χάραξη χρησιμοποιώντας αυτό το σύστημα. Αυτό το οποίο πρέπει να καταλάβουμε είναι γιατί ο σταθμάρχης ο συγκεκριμένος δεν το χρησιμοποίησε. Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι το σύστημα δούλευε. Δεν υπήρχε επίσης καμία αμφιβολία ότι ο σταθμάρχης δεν το χρησιμοποίησε. Μέχρι εκεί γνωρίζουμε. Πάλι τονίζω βέβαια ότι εγώ δεν είμαι αυτός, ο οποίος θα ρίξει τον κάθε σταθμάρχη στο «πυρ το εξώτερο», είπε χαρακτηριστικά.