Μπορεί η Ελλάδα να αποκλείστηκε, η ΕΡΤ όμως χάρηκε... - Η τηλεθέαση που σημείωσε ο Β ημιτελικός της Eurovision

Τι έδειξε το δυναμικό κοινό

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μπορεί η Ελλάδα να αποκλείστηκε, η ΕΡΤ όμως χάρηκε... - Η τηλεθέαση που σημείωσε ο Β ημιτελικός της Eurovision

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο Β ημιτελικός της Eurovision 2023, όπου επί σκηνής απολαύσαμε μεταξύ άλλων την Ελλάδα και την Κύπρο. O Victor Viernicos με το "What thay say" μπορεί να άκουσε πολύ άσχημα σχόλια, ωστόσο προσπάθησε να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του, ενώ από την άλλη ο Andrew Lamprou τρέλανε όλο το γυναικείο κοινό με φωνή, πρόσωπο και σώμα (δείτε τι γράφτηκε στο twitter).

Στο τέλος όμως, ανακοινώθηκε πως η Κύπρος πέρασε στον τελικό του Σαββάτου 11/5, ενώ η Ελλάδα δυστυχώς δεν κατάφερε να μπει στην δεκάδα που προκρίθηκε.

Όπως και να έχει, μπορεί λίγοι να ήταν ενθουσιασμένοι με το να δουν την Ελληνική συμμετοχή, ωστόσο σε νούμερα τηλεθέασης ο Β ημιτελικός, τα πήγε πολύ πιο καλά από τον Α (δείτε εδώ τα ποσοστά που έπιασε).

Η τηλεθέαση του Β ημιτελικού της Eurovision

Όπως είδαμε από τον γενικό πίνακα του δυναμικού κοινού το βράδυ της Πέμπτης 11/5, ο Β ημιτελικός της Eurovision. σημείωσε 20,9% ενώ σε τέταρτα έκανε 12.0 - 17.3 - 20.9 - 22.3 - 22.4 - 20.9 - 20.0 - 25.4 - 26.9 - δείτε τα highlighhts.

Prime time

  • ΑΝΤ1: Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος 14,8
  • ΑΝΤ1: Αόρατοι 3,8
  • OPEN: Pol. κομμάτων 1,9
  • OPEN: Αποστολή εξετελέσθη 3,6
  • ALPHA: Παράδεισος των κυριών 21
  • ALPHA: Σασμός 23,33
  • STAR: MasterChef 14,7
  • MEGA: H Γη της Ελιάς 15,9
  • MEGA: Μαύρο Ρόδο 11,3
  • ERT: Β ημιτελικός Eurovision 20,9
  • ΣΚΑΙ: Εγωισμός 3,9
  • ΑLPHA: Αυτή η νύχτα μένει 14,8
  • ΑΝΤ1: Πρόσωπο με πρόσωπο 4,6

Προσοχή: Τα παραπάνω στοιχεία τηλεθέασης δεν είναι καθαρά αλλά κατά προσέγγιση και απεικονίζουν ενδεικτικά την χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων όλων των καναλιών. Η αναλυτική αναφορά τηλεθέασης με τα ακριβή στοιχεία για όλα τα προγράμματα σε όλα τα κοινά, όπως και έρευνες αγοράς, είναι διαθέσιμα μόνο στην εταιρεία μετρήσεων Nielsen.

Οι εμφανίσεις Ελλάδας - Κύπρου

Τραγούδησε το "Break a broken heart" και αποθεώθηκε, αφού τα χειροκροτήματα ήταν πολλά, όπως και τα ουρλιαχτά, ενώ τα σχόλια στο twitter δεν έχουν σταματήσει! Όλοι μιλούν για την ομορφιά και το ταλέντο του νεαρού και αυτό δίνει πολλές ελπίδες για την πρόκριση (δείτε εδώ τις δηλώσεις του πριν την έναρξη του σόου).

Τη μουσική και τους στίχους του κομματιού τους έχουν γράψει οι Thomas Stengaard, Marcus Winther-John, Jimmy Jansson και Jimmy Joker Thornfeldt, δημιουργοί που έχουν υπογράψει πολλές από τις συμμετοχές της Eurovision στο παρελθόν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το νικητήριο «Only Teardrops» της Δανίας το 2013 και το «El Diablo» που εκπροσώπησε την Κύπρο το 2021 με την Έλενα Τσαγκρινού, ενώ αξίζει αναφερθεί πως έχουν συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, όπως οι Jennifer Lopez, Eric Saade και Έλενα Παπαρίζου.

Λίγο μετά την φαντασμαγορική εμφάνιση του Andrew με την Κύπρο στη σκηνή , εμφανίστηκε στη σκηνή και ο Victor Vernicos, ο οποίος έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και γι' αυτό καταχειροκροτήθηκε από όλους.

Τραγούδησε με πάθος και έκανε περήφανη την Ελλάδα! Έκανε όλα όσα έπρεπε για να λάμψει και τώρα και ο ίδιος αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα περιμένει με αγωνία να ακούσει τα αποτελέσματα!