Κόκκινο Ποτάμι: Η Ιφιγένεια κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση! Ραγδαίες εξελίξεις σήμερα! (12/01)

Οι εξελίξεις πριν παιχτούν στην τηλεόραση!

Κόκκινο Ποτάμι: Η Ιφιγένεια κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση! Ραγδαίες εξελίξεις σήμερα! (12/01)

Σας έχουμε όλες τις συγκλονιστικές εξελίξεις από το σημερινό (12/01) επεισόδιο της σειράς του Open, «Το Κόκκινο Ποτάμι». Η Ιφιγένεια κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση!

Τι θα δούμε στο επεισόδιο;

Επεισόδιο 15

Στην Κωνσταντινούπολη, η Ιφιγένεια κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση, όπου ανακρίνεται από τον Ονούρ Ασλάν. Κατά τη διάρκεια της βίαιης ανάκρισης η Ιφιγένεια αρνείται τις κατηγορίες. Ο γιατρός Νικολαΐδης και η σύζυγός του Σοφία αναζητούν την Ιφιγένεια στα γραφεία των Νεότουρκων, όπου συναντούν τον Μεχμέτ Καρτάλ, που τους ενημερώνει πως δεν γνωρίζει που βρίσκεται η Ιφιγένεια. Την ίδια στιγμή Μίλτος στο Παρίσι ετοιμάζει τα πράγματά του με σκοπό να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη. Στο δρόμο δύο άνδρες του επιτίθενται. Τον χτυπούν και του κλέβουν τα χρήματα και όλα του τα έγγραφα. Την σκηνή παρακολουθεί από κοντά ο Νίκος, ο «άνθρωπος» του Ζαχάρωφ.

Πίσω στην Κωνσταντινούπολη η Ειρήνη και η Αρίν προσπαθούν να εντοπίσουν Λουσίν, η οποία βρίσκεται φυλακισμένη σε ένα σκοτεινό υπόγειο. Στο Παρίσι ο Ζαχάρωφ επισκέπτεται τον τραυματισμένο Μίλτο, όπου ενημερώνει τον Μίλτο μέσω ενός ψεύτικου τηλεγραφήματος ότι η Ιφιγένεια είναι καλά στην υγεία της. Ο Μίλτος καταλαβαίνει πως το τηλεγράφημα είναι κατασκευασμένο. Ο Ζαχάρωφ αναγκάζεται να αποκαλύψει στον Μίλτο πως η Ιφιγένεια έχει συλληφθεί για κατασκοπία.

Στην Αμισό, ο Οσμάν επισκέπτεται το σπίτι των Παυλήδων έχοντας βίαιες διαθέσεις. Θέλοντας να μάθει που κρύβεται ο Θέμης, γίνεται επιθετικός προς την Βασιλική. Στην Κωνσταντινούπολη, η λιπόθυμη Ιφιγένεια εξακολουθεί να βρίσκεται φυλακισμένη στην Αστυνομική Διεύθυνση. Τρείς γεροδεμένοι κουκουλοφόροι επιτίθενται αιφνιδιαστικά στον φρουρό της και την απαγάγουν από το κρατητήριο. Οι κουκουλοφόροι μεταφέρουν την Ιφιγένεια σε ένα σπίτι, όπου η σκιά ενός άνδρα τους πλησιάζει και τους προσφέρει ένα πουγκί.

Όταν η Ιφιγένεια συνέλθει, θα προσπαθήσει να το σκάσει από το σπίτι που βρίσκεται φυλακισμένη, αλλά δεν θα τα καταφέρει μιας και ο άνδρας που την φυλάει, θα την δέσει και θα την φιμώσει για να μη μπορεί να ξεφύγει. Αυτός ο άνδρας είναι ο Αλή. Στην Αστυνομική Διεύθυνση Ο Ονούρ Ασλάν είναι έξαλλος με την εξαφάνιση της Ιφιγένειας. Κατηγορεί τον Αλή για την εξαφάνιση της Ιφιγένειας. Εκείνος ενίσταται εξοργισμένος.

Λίγο αργότερα στο σπίτι που βρίσκεται αιχμάλωτη η Ιφιγένεια, ο Αλή της ζητάει να ντυθεί μουσουλμάνα και να φορέσει μαντήλα για να μπορέσει να ξεφύγει. Η Ιφιγένεια στο τέλος πείθεται από το πιο φιλικό πρόσωπο που έχει αρχίσει να δείχνει ο Αλή. Την ίδια στιγμή ο Μεχμέτ Καρτάλ στο γραφείο του υπαγορεύει ένα γράμμα: «…Σχετικώς με την κατάσταση στα παράλια, εκτιμούμε πως θα εξομαλυνθεί λίαν συντόμως, με εποικισμό των περιοχών από μουσουλμάνους πρόσφυγες, σε αντικατάσταση των υπό εκτοπισμό γηγενών πληθυσμών που ενοχλούν..»

Επίσης, διαβάστε ένα mega spoiler που έδωσε για την σειρά η πρωταγωνίστρια!

Κόκκινο Ποτάμι: Σούπερ αποκλειστικό! Ο Παυλίδης πεθαίνει στα χέρια των γιων του!

Ο Παυλίδης πεθαίνει στα χέρια των γιων του! Ένα σούπερ αποκλειστικό για την αγαπημένη μας σειρά στο Open, το Κόκκινο Ποτάμι!

Η Ευγενία και η Βασιλική με το μωρό φεύγουν από την Αμισό και ο Γιώργος μένει πίσω μόνος. Οταν ο Θέμης και ο Μίλτος πηγαίνουν κοντά του, θα είναι και η τελευταία φορά που θα συναντηθούν.

Η κατάσταση στην Αμισό γίνεται όλο και χειρότερη. Η μανία των Νεότουρκων έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ολοι πλέον φοβούνται για τη ζωή τους. Οι δολοφονίες έχουν ξεκινήσει και κανείς δεν μπορεί να βάλει τάξη. Τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Παράλληλα η οικογένεια Παυλίδη ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά. Ο Γιώργος Παυλίδης, μετά την επίθεση του Οσμάν, έχει καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν μπορεί να προστατεύσει την οικογένειά του. Φοβάται για τα χειρότερα.

Ο Θέμης έχει φύγει αντάρτης και ο Μίλτος είναι μακριά. Η Ευγενία είναι εκείνη που στέκεται βράχος δίπλα του, με καρτερικότητα και υπομονή. Και η Βασιλική όμως είναι πολύ δυνατή γυναίκα και ξέρει να υπομένει τα δύσκολα. Ο Γιώργος δεν μπορεί να τις βλέπει να υποφέρουν και η ζωή τους να κινδυνεύει εξαιτίας του. «Πρέπει να φύγετε όσο είναι καιρός», τις παροτρύνει. «Δεν μπορούμε να σε αφήσουμε εδώ μόνο», του απαντούν οι δυο γυναίκες. «Πρέπει. Βασιλική, δεν είσαι πια μόνη. Αυτό που προέχει είναι η ζωή του παιδιού σου. Κι εσύ, γυναίκα, πρέπει να είσαι κοντά τους. Εγώ θα σας είμαι εμπόδιο. Αλλωστε, τι άλλο να μου κάνουν πια;» τους λέει και με αυτά τα λόγια τις παρακινεί να ακούσουν την προτροπή του. Η Ευγενία με τη Βασιλική και το μωρό φεύγουν από το χωριό πριν οι συνθήκες γίνουν ακόμη χειρότερες και αφήνουν πίσω τον Γιώργο. Την ίδια ώρα ο Θέμης πολεμά αντάρτης και ο Μίλτος δεν έχει ακόμη επιστρέψει.

Η τραγική σκηνή

Ο Γιώργος πλέον ζει μόνος του στην Αμισό και βλέπει όλες τις θηριωδίες που γίνονται εις βάρος των Ελλήνων. Η ψυχή του πονά. Ο ίδιος είναι ανήμπορος και δεν μπορεί να φροντίσει τον εαυτό του. Εχει γίνει η σκιά του εαυτού του. Οι γιοι του, σαν από προαίσθημα, σαν κάτι να τους παρακινεί, κατευθύνονται στην Αμισό για να δουν τον πατέρα τους. Ο Μίλτος, παρά το γεγονός ότι έχει επικηρυχτεί καθώς πολέμησε κατά του τουρκικού κράτους, και ο Θέμης, που κι αυτός μάχεται στα βουνά κατά του ίδιου εχθρού, αψηφούν τον κίνδυνο και πηγαίνουν στο χωριό. Τα δυο αδέλφια φτάνουν στο σπίτι και βλέπουν τον πατέρα τους να χαροπαλεύει.

Μόλις ο Γιώργος Παυλίδης τους βλέπει, απλώνει τα χέρια του ψιθυρίζοντας συγκινημένος: «Παιδιά μου, ήρθατε. Παλικάρια μου, ελάτε να σας αγκαλιάσω». Πατέρας και γιοι κάθονται αγκαλιασμένοι και κλαίνε. Κλαίνε για το γεγονός ότι βρέθηκαν ξανά μαζί, για τα βάσανα που τους βρήκαν, για τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν στον τόπο τους, για τους ανθρώπους που χάθηκαν. Ο πατέρας τους θα πει στα παιδιά του τις τελευταίες συμβουλές και θα τους δώσει την ευχή του, περήφανος για τα παλικάρια που μεγάλωσε κι έκαναν το καθήκον τους ως γνήσιοι πατριώτες υπηρετώντας τις ηθικές αξίες και αρχές που τους δίδαξε. Λίγο αργότερα θα αφήσει την τελευταία του πνοή στα χέρια τους.