MasterChef 5 - highlights 16/4: Τα κλάματα της Μαρίας, ο Βαρθαλίτης και η αποχώρηση του Στέφανου

Όσα είδαμε χθες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
MasterChef 5 - highlights 16/4: Τα κλάματα της Μαρίας, ο Βαρθαλίτης και η αποχώρηση του Στέφανου

Στο χθεσινό επεισόδιο του MasterChef 5, είδαμε τα κλάματα της Μαρίας λόγω της δοκιμασίας, τον Σταύρο Βαρθαλίτη, αλλά και την αποχώρηση του Στέφανου από το παιχνίδι.

Αυτά είναι τα highlights του MasterChef 5 στο STAR

Μαρία και Ιωάννης βάζουν τέλος στις φήμες που τους θέλουν ζευγάρι

Για την μεταξύ τους σχέση μίλησαν η Μαρία και ο Ιωάννης, με τα δύο παιδιά να ξεκαθαρίζουν τις φήμες που κυκλοφορούν μέσα στο σπίτι.

Οι δύο επίδοξοι σεφ ετοίμαζαν το φαγητό τους και επί την ευκαιρία ο Ιωάννης την ρώτησε τι είχε χάσει τόσο καιρό που έλειπε από το σπίτι, μιας και αυτήν την εβδομάδα επέστρεψε οριστικά στο ριάλιτι μαγειρικής.

Μέσα σε όλα λοιπόν, έκαναν λόγο για τις φήμες που θέλουν να έχουν σχέση τα δύο παιδιά, με τους ίδιους όμως να τα ξεκαθαρίζουν και να τις διαψεύδουν.

Μάλιστα, η Μαρία δήλωσε πως τις φήμες αυτές τις ξεκίνησε η Μαρίνα, με την πρώτη να φαίνεται ενοχλημένη, μιας και κανένας ισχυρισμός της δεν είναι αληθής.

Η ανατροπή στις μονομαχίες που έφερε τα κλάματα της Μαρίας

Οι μονομαχίες έφεραν αρκετές αντιδράσεις, με την Μαρία μάλιστα να ξεσπά σε δάκρυα.

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι αυτή των επιστροφών και οι τελευταίο έξι διεκδικούν τις τρεις ποδιές που θα τους οδηγήσουν ξανά στο σπίτι. Ανάμεσά τους όμως είναι και δύο της οκτάδας, η Μαρία και ο Στέφανος.

Η αποψινή διαδικασία λοιπόν είχε να επιλέξουν το ζευγάρι που θα μονομαχήσουν, με τον Αλέξανδρο να διαλέγει την Κωνσταντίνα και ο Νίκος τον Αντώνη, αντί να επιλέξει έναν από τους παλιούς.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Μαρία και ο Στέφανος να μονομαχήσουν και ένας από αυτούς να αποχωρήσει οριστικά από το παιχνίδι, μια κίνηση αρκετά άδικη.

Η εξέλιξη αυτή δεν άρεσε ούτε στα παιδιά αλλά ούτε και στον εξώστη, με τον Ιωάννη να ξεσπά κατά της επιλογής τους. Η Μαρίνα εξίσου απογοητευμένη έβαλε τα κλάματα ενώ ο Στέφανος δήλωσε ότι δεν υπάρχει ηθική.

«Είναι πολύ άβολο. Δεν ξέρω αν μπορώ να μαγειρέψω έτσι. Εγώ θα τους βάλω μυαλό; Ποια ηθική; Οι μισοί από εδώ δεν έχουν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Βαρθαλίτης αποκάλυψε πως τελικά μοιράστηκε το έπαθλο με τον Σταυρή

Σε μια συγκινητική αποκάλυψη προχώρησε ο Σταύρος Βαρθαλίτης, ο οποίος επέστρεψε με αφορμή την σημερινή δοκιμασία.

Οι παίκτες κλήθηκαν να κάνουν το πιάτο αντιγραφή του περσινού νικητή για αυτό και ο Σταύρος επέστρεψε για ένα επεισόδιο στο παιχνίδι.

Οι σεφ και ο ίδιος φυσικά πιάσανε κουβεντούλα με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να τον ρωτά: «Του Σταυρή του έκανες κανένα δωράκι;» με τον περσινό νικητή να αποκαλύπτει: «Ναι, λεφτά».

Φυσικά, ο κριτής του έδωσε τα συγχαρητήρια του που κράτησε την υπόσχεση του μιας και ο Σταύρος είχε δηλώσει πως αν νικήσει το έπαθλο θα το μοιραστεί με τον Σταυρή.

Masterchef 5 Βαρθαλίτης και Σταυρής

Συγκεκριμένα, ο Σταυρής είχε αποκαλύψει στο παρελθόν: «Τα χρήματα είναι πρόσκαιρο κέρδος. Αυτό που μένει είναι οι προσωπικές σχέσεις. Το μεγαλύτερο στοίχημα για μένα είναι να διατηρήσω την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου. Να μην απογοητεύσω με τις πράξεις μου. Θεωρώ ότι εφόσον με αυτό τον άνθρωπο, που είναι πολύ καλός φίλος μου, φτάσαμε τόσο μακριά σε αυτό το ταξίδι, τα λεφτά δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

Ηθελα και οι δύο να έχουμε κάποια χρήματα ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα με μεγαλύτερη άνεση. Είχαμε συμφωνήσει ότι και στην περίπτωση που κέρδιζε ο Σταυρής θα γινόταν το ίδιο. Από τη στιγμή που πω κάτι δεν υπάρχει περίπτωση να μην τηρήσω τον λόγο μου μέχρι τέλους. Το αληθινό κέρδος δεν είναι τα χρήματα, αλλά να διαχειριστώ αυτό που συμβαίνει και να κάνω δουλειές». Ο Σταύρος μέσα σε όλα αποκάλυψε και ποιους παίκτες πιστεύει πως θα πάνε τελικό!

Αποχώρησε ο Στέφανος Χίλας

Άλλο ένα επεισόδιο του MasterChef έφτασε στο τέλος του, με έναν παίκτη να βρίσκεται σε δυσάρεστη θέση να αποχαιρετά οριστικά το παιχνίδι.

Οι παίκτες κλήθηκαν να μαγειρέψουν σε ζευγάρια, με αυτά τελικά να είναι: Μαρία- Στέφανος, Αντώνης- Νίκος και Κωνσταντίνα Αλέξανδρος, με τις επιλογές να προκαλούν αρκετές αντιδράσεις.

Masterchef 5 αποχώρησε ο Στέφανος Χίλας

Η Μαρία με τον Στέφανο κλήθηκαν να αντιγράψουν ένα πιάτο του περσινού νικητή, Σταύρο Βαρθαλίτη, ο οποίος μάλιστα βρέθηκε και καλεσμένος.

Από τους δυο λοιπόν αυτός που έκανε την χειρότερη προσπάθεια ήταν ο Στέφανος Χίλας, ο οποίος αποχαιρέτησε οριστικά το ριάλιτι μαγειρικής.