MasterChef 5: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής

Όλες οι λεπτομέρειες για τον μεγάλο τελικό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
MasterChef 5: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής

Το MasterChef 5 φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του μιας και την επόμενη εβδομάδα θα παρακολουθήσουμε τον μεγάλο τελικό. Όπως όλα δείχνουν, το όνομα του μεγάλου νικητή έχει βγει και το μόνο σίγουρο είναι πως θα φέρει χαμόγελα σε πολλούς τηλεθεατές.

Ο μεγάλος νικητής του MasterChef 5

Το μαργαριτάρι (όπως τη αποκαλούν οι κριτές) του φετινού διαγωνισμού πήρε τη θέση που της αξίζει στον τελικό! Και o αντίπαλός της, Διονύσης Σαρακίνης είναι εξίσου ικανός να διεκδικήσει το χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ και φυσικά τον τίτλο του νέου Έλληνα MasterChef, όλα δείχνουν πως η Μαργαρίτα θα είναι το πρόσωπο που έχει φτάσει στην κορυφή και θα αγγίξει το τρόπαιο.

Είναι πρώτη σε όλες τις στοιχηματικές εταιρείες, αφήνοντας πίσω της τον αντίπαλό της κατά πολλές μονάδες. Και το αποτέλεσμα αυτό κάθε άλλο παρά άδικο θα ήταν αν σκεφτεί κανείς όχι μόνο την πορεία και την εξέλιξη της παίκτριας μέσα στο παιχνίδι αλλά και το ήθος που έδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Ποια είναι η Μαργαρίτα;

Γεννήθηκε στη Ρωσία αλλά μεγάλωσε στην Καλλονή της Μυτιλήνης. Από μικρή συνήθιζε να παίζει με το αλεύρι. Με αυτό δημιουργούσε τα παιχνίδια της, ενώ λίγο αργότερα με δύο ακόμα υλικά άρχισε να φτιάχνει τα πρώτα της πιάτα. Η Μαργαρίτα μεγάλωσε ανάμεσα στα πόδια της μαμάς της που συνεχώς κάτι μαγείρευε. Οταν μεγάλωσε, το οικογενειακό της περιβάλλον την ενθάρρυνε να ασχοληθεί με τις τουριστικές επιχειρήσεις και εκείνη το άκουσε.

Δεν κατάφερε όμως να ολοκληρώσει ούτε έναν μήνα μαθημάτων. Η αγάπη της για τη μαγειρική την έκανε να αλλάξει άρδην κατεύθυνση. Αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές της σε μαγειρική και ζαχαροπλαστική, ξεκίνησε την πρακτική της και ταυτόχρονα ένα απέραντο ταξίδι γεύσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Παράλληλα, έβλεπε φανατικά το ριάλιτι μαγειρικής και μάλιστα οι δικοί της άνθρωποι της έλεγαν να δηλώσει συμμετοχή, εκείνη όμως δεν αισθανόταν έτοιμη.

Οταν πέρυσι, στο φινάλε του τέταρτου κύκλου, ο Σωτήρης Κοντιζάς ανακοίνωσε πως την επόμενη σεζόν το παιχνίδι θα παιχτεί αλλιώς, η Μαργαρίτα πήρε την απόφαση να δηλώσει συμμετοχή έχοντας την πλήρη στήριξη του αγαπημένου της Χρήστου που είναι και ζαχαροπλάστης και τη στηρίζει με κάθε μέσο όσο είναι στον διαγωνισμό.

MasterChef 5 Μαργαρίτα νικήτρια

Λεπτομέρειες από τον τελικό

Το βράδυ της Τετάρτης 9 Ιουνίου θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου Ελληνα MasterChef, πριν όμως από αυτό θα δούμε στους δέκτες μας έναν μαραθώνιο μαγειρικής. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως στα τελευταία επεισόδια θα παρελάσει η αφρόκρεμα της ελληνικής γαστρονομίας και θα μυήσει τους διαγωνιζόμενους σε ένα ατελείωτο ταξίδι γεύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο φιναλίστ θα περάσουν τουλάχιστον διά πυρός και σιδήρου. Θα ταξιδέψουν στη Χαλκιδική όπου εκτός από μια διαδικασία αντιγραφής πιάτου ενός Σκανδιναβού σεφ που έχει στην κατοχή του δύο αστέρια Μισελέν, οι διαγωνιζόμενοι θα κληθούν να δημιουργήσουν ένα ευφάνταστο μενού που να θυμίζει την παιδική τους ηλικία. Οι δοκιμασίες όμως δεν θα σταματήσουν εκεί.

Θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας, δοκιμάζοντας τρία πιάτα ενός παγκόσμιας φήμης σεφ και στη συνέχεια θα πρέπει να δημιουργήσουν τις πιστές αντιγραφές αυτών. Λέγεται πως ανάμεσα σε όλα τα παραπάνω θα υπάρχει η παρουσία παλιών παικτών του διαγωνισμού σε ρόλο-έκπληξη... Υπομονή μέχρι το βράδυ της 9η Ιουνίου λοιπόν!

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου