Σασμός: Αργυρώ και Μαρίνα εξαφανίζονται - Η γιαγιά Ειρήνη πεθαίνει από θλίψη

Σούπερ αποκλειστικό!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σασμός: Αργυρώ και Μαρίνα εξαφανίζονται - Η γιαγιά Ειρήνη πεθαίνει από θλίψη

Hδη από τα επεισόδια που βλέπουμε στον Σασμό, η κατάσταση ανάμεσα στις δύο οικογένειες έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνη. Ο Μαθιός θα μάθει για τη σχέση του αδελφού του με την Αργυρώ και θα απειλεί θεούς και δαίμονες, ενώ λίγο αργότερα θα δούμε και τον θάνατο που Πέτρου από τον Αστέρη. Οι εξελίξεις όμως δεν σταματούν εκεί. Οι μαύρες μέρες για τη Μαρίνα και την Αργυρώ επιστρέφουν και η οικογένεια στην κυριολεξία ξεκληρίζεται και ξεσπιτώνεται.

Από το TV24

Η αντίστροφη μέτρηση θα αρχίσει από τη στιγμή που ο Αστέρης θα σκοτώσει, έστω και άθελά του, τον Πετρή. Η Μαρίνα, ένα ράκος, βλέπει τον γιο της νεκρό και ουρλιάζει: «Γιατί μου το έκανες αυτό;». Αλλά και η Αργυρώ δεν πάει πίσω. Η κοπέλα έχει φτάσει σχεδόν στην ίδια κατάσταση με αυτή που ήταν μικρή, όταν σκότωσαν τον πατέρα της μπροστά στα μάτια της. Η Αργυρώ δεν μιλάει, δεν ξεσπάει, είναι σαν ζωντανή-νεκρή. Από τη μια έχασε τον μονάκριβο αδελφό της και από την άλλη τον Αστέρη, που μπαίνει στη φυλακή.

Η απόφαση Αργυρώς - Μαρίνας στον Σασμό να εξαφανιστούν

Μετά όμως από τις πρώτες μέρες όπου η Μαρίνα κλαίει και οδύρεται για τον θάνατο του γιου της, έχει να σκεφτεί πιο σοβαρά. Το μετά... Τι θα κάνουν τρεις γυναίκες μόνες τους και ανυπεράσπιστες; Ο φόβος τρυπώνει στην ψυχή της και το μόνο που έχει τώρα να σκεφτεί είναι η κόρη της και συγκεκριμένα τη ζωή της κόρης της.

Η γιαγιά Ειρήνη είναι αυτή που θα την παροτρύνει: «Να φύγετε. Πάρε την Αργυρώ και φύγετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε από τούτο εδώ το μέρος, το καταραμένο», της λέει, αφού Μαθιός και Αστέρης θα αλληλοσκοτωθούν. Η Μαρίνα την κοιτάζει γεμάτη απορία: «Τι λες μάνα; Πού να πάμε δύο γυναίκες μόνες; Με τι θα ζήσουμε; Πού θα σε αφήσουμε εσένα;». Η γιαγια Ειρήνη όμως επιμένει: «Ασε με εμένα. Πάρε το κορίτσι και φύγε να σωθεί», επιμένει.

Η Μαρίνα βλέπει και πάλι τη ζωή της να ρημάζει. Ο Μαθιός γυρίζει σαν σκυλί, η Καλλιόπη καταριέται για το άδικο που μπήκε ο γιος της φυλακή, ενώ η ίδια έχει μόνο τον Αντώνη να τη νοιάζεται. Ο Αντώνης, που δεν τολμάει πλέον να την πλησιάσει ερωτικά. Που από μακριά και με κάθε λεπτότητα προσπαθεί να της πει ότι είναι εκεί γι’ αυτήν και την κόρη της: «Ο,τι χρειαστείς, Μαρίνα, να ξέρεις θα είμαι στο πλευρό σου. Δεν θα ενοχλήσω εγώ. Οταν θελήσεις εσύ πάρε με. Θα σε περιμένω», της υπόσχεται.

Ετσι, η μεγάλη απόφαση θα παρθεί και μάνα με κόρη αποφασίζουν να φύγουν. Οχι μόνο από τον τόπο τους αλλά και από όλη την Κρήτη, χωρίς να ξέρει κανείς τους πού είναι, πού βρίσκονται και τι κάνουν. Ούτε ακόμα και η γιαγιά Ειρήνη, η οποία θα μείνει πίσω και με τον καιρό, από τον πόνο, τη θλίψη και τη μοναξιά θα σβήσει σαν το πουλάκι. Σαν τα πουλιά που μιλάει μαζί τους. Γιατί μόνο με αυτά θα μιλάει πια.

Να σημειώσουμε ωστόσο, πως έχουμε πριν παιχτούν στην τηλεόραση όλα τα νέα επεισόδια της εβδομάδας που μας έρχεται.

Με κάθε μυστικότητα, η Μαρίνα και η Αργυρώ φεύγουν και αφήνουν πίσω τα πάντα. Ζωντανούς και νεκρούς, χωρίς να ξέρουν πού θα πάνε. Θέλουν να βρουν ένα μέρος που δεν θα τις ξέρει κανείς και να φτιάξουν εκεί τη ζωή τους από την αρχή. Ο προορισμός τους θα είναι τα Γιάννενα. Θα βρεθούν εκεί, σε έναν τόπο τόσο διαφορετικό από τον δικό τους και θα προσπαθήσουν να σταθούν στα πόδια τους. Ολα θα είναι πολύ δύσκολα. Ακόμα και οικονομικά, θα φτάσουν σχεδόν στο μηδέν.

Σασμός ο Μαθιός μαθαίνει για την σχέση Αστέρη και Αργυρώς

Η Μαρίνα αλλά και η Αργυρώ θα πιάσουν δουλειά, θα γνωρίσουν ενδιαφέροντες ανθρώπους, θα χτίσουν σιγά-σιγά μια νέα ζωή, με κόπους, αλλά και αγάπη. Ομως τα βάσανα της Αργυρώς δεν θα έχουν σταματημό, νέα προβλήματα θα τους δυσκολέψουν τη ζωή αλλά θα παλέψουν. Μέχρι τη στιγμή που θα λάμψει η αλήθεια, που θα έρθει να τις βρει η δικαίωση, που θα γυρίσουν πίσω, ελεύθερες και με γαλήνια ψυχή. Μέχρι τη στιγμή που θα έρθει ο πολυπόθητος σασμός. Αλλά μέχρι τότε έχουμε πάρα πολλά και συγκλονιστικά να δούμε, γεμάτα ανατροπές και συναισθήματα.

Η Ασπα καταγγέλλει τον Κώστα για ξυλοδαρμό

Ολα αρχίζουν όταν ο Κώστας αρχίζει να νιώθει άσχημα για τις παρανομίες του και αποφασίζει να διακόψει, αλλά ο Διονύσης που ξέρει από τον αστυνόμο για τη σχέση της γυναίκας του της Ασπας με τον Στεφανή, για να τον εκδικηθεί του τα αποκαλύπτει όλα. Ο Κώστας τρελαίνεται με όσα ακούει για την απιστία της γυναίκας του, γυρίζει και ξεσπάει άσχημα πάνω της.

Τη βρίζει και τη χτυπάει με μανία. Εκείνη, σε άσχημη κατάσταση, φεύγει για να σωθεί και αναζητάει βοήθεια από τον Αγγελο. Αφού ο γιατρός τη βοηθάει με τα τραύματά της, η Ασπα πηγαίνει στην αστυνομία και προχωρά σε καταγγελία εναντίον του άντρα της για τον ξυλοδαρμό της. Μόλις εκείνος μαθαίνει ότι η Ασπα τον κατήγγειλε και για αντίποινα, πάει και αποκαλύπτει την κρυφή σχέση της με τον Στεφανή στη Βασιλική, κάτι που θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα επηρεάσουν και τον Μαθιό, αφού η Βασιλική καταλαβαίνει ότι ο Μαθιός τα ήξερε όλα από την αρχή και τον κάλυπτε.

Ο Κώστας επικοινωνεί στη συνέχεια με τη δικηγόρο και η Στέλλα κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει την Ασπα να αποσύρει τη μήνυση εναντίον του Κώστα.