Η Γη της Ελιάς: Αγώνας για την υγεία της Αρετής - Θα μείνει παράλυτη;

Οι σημερινές 30/11 εξελίξεις της σειρά του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η Γη της Ελιάς: Αγώνας για την υγεία της Αρετής - Θα μείνει παράλυτη;

Λίγο πριν τη νέα δολοφονία στην σειρά, οι εξελίξεις στην Γη της Ελιάς είναι συγκλονιστικές. Ανησυχία θα επικρατήσει για την υγεία της Χάιδως, ενώ ο αγώνας της Αρετής τώρα ξεκινάει μετά το χειρουργείο που θα κάνει.

Οι 30/11 εξελίξεις στην Γη της Ελιάς

Επεισόδια 89 - 90

Ο Φίλιππος βάζει έναν φίλο να του βρει σπίτι στην Αθήνα, για να το σκάσει άμεσα από τη Μάνη με τη Βασιλική. Η Μυρτάλη με την Αθηνά συζητούν την πρότασή της να της μεταβιβάσει το 25% της περιουσίας. Ο Ανέστης απολύει την Άννα και την Ευτυχία, μπροστά σε όλους τους εργάτες, με την Άννα να του κάνει επίθεση άνευ προηγουμένου.

Ο Αποστόλης ανακαλύπτει ότι κάποιος κλέβει λάδι κι ενημερώνει την Αθηνά. Η Μαργαρίτα μένει άφωνη όταν ο Ιάκωβος της αποκαλύπτει με ποιο τρόπο θέλει να βοηθήσει τους άστεγους της περιοχής. Ο Κωνσταντίνος μαθαίνει ότι ο Ιάκωβος προσέλαβε γραφολόγο για να εξετάσει την εγκυρότητα της διαθήκης και το λέει στον Ισίδωρο, ο οποίος ανησυχεί πολύ μ’ αυτή την εξέλιξη.

Η στιγμή του χειρουργείου της Αρετής φτάνει. Ο γιατρός ενημερώνει την οικογένεια Καπερνάρου πως όλα πήγαν καλά, αλλά θα χρειαστεί ακόμα μεγάλος αγώνας από μέρους της Αρετής μέχρι να αποκατασταθεί η κίνηση στα πόδια. Ο Μάνος ζητά από τον Ανέστη να ξαναπροσλάβει την Ευτυχία και την Άννα κι εκείνος αναγκάζεται να συμφωνήσει.

Η Μυρτάλη αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το εμπορικό σήμα των Βρεττάκων στην νέα εταιρεία καλλυντικών που ετοιμάζει με την Ισμήνη, κάτι που θα την οδηγήσει σε ακόμα μία σύγκρουση με την οικογένειά της. Η Χάιδω αντιμετωπίζει λιποθυμικό επεισόδιο κι η Μαργαρίτα την πηγαίνει στη γιατρό. Ο Φίλιππος ενημερώνεται για την κατάστασή της και τρέχει κοντά της. Ο Κωνσταντίνος αποφασίζει να κάνει το επόμενο βήμα στη σχέση του με την Ισμήνη και της ζητά να παντρευτούν.

Γίνεται δολοφόνος ο Μάνος - Σκοτώνει την...

Ο Mάνος έχει αποδείξει ότι μπροστά στο χρήμα δεν λογαριάζει τίποτα και η Αντιγόνη θα αποτελέσει άμεσο κίνδυνο για τα σχέδιά του, κάτι που όχι μόνο δεν πρόκειται να δεχτεί, αλλά που θα τον φτάσει στα άκρα. Η Αντιγόνη μπαίνει στο στόχαστρό του και αποφασίζει να τη βγάλει από τη μέση, όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Tivi Σίριαλ

Ο Μάνος αρχίζει και ζορίζεται σχετικά με την περιουσία του πατέρα του. Από τη μια ο Ισίδωρος είναι ανένδοτος στο να του περάσει ό,τι έχει και δεν έχει και από την άλλη σκέφτεται την Αντιγόνη, η οποία, αν και του έχει πει ότι δεν θέλει τίποτα από τα λεφτά τους, αυτός πιστεύει ότι κινδυνεύει άμεσα (δείτε εδώ τι θα παρακολουθήσουμε στο σημερινό 28/11επεισόδιο).

Την ίδια στιγμή η Αντιγόνη παίρνει στα χέρια της το αποτέλεσμα του τεστ DNA και αμέσως ενημερώνει τον Ισίδωρο: «Το αποτέλεσμα βγήκε και απλώς επιβεβαιώνει ότι εσύ είσαι ο πατέρας μου», του λέει και ο Ισίδωρος από τη μια τα χάνει αλλά από την άλλη δείχνει να το δέχεται και ίσως με λίγη χαρά.

Λίγο αργότερα ο Ισίδωρος αποφασίζει να μιλήσει στην οικογένειά του και να προσπαθήσει να κρατήσει τις ισορροπίες. Ηδη η Μυρτάλη του έχει γυρίσει την πλάτη, η Ιουλία το ίδιο και τελευταία και ο Μάνος με την υπόθεση της περιουσίας. Μάλιστα, μόλις το μαθαίνει ο Μάνος γίνεται έξαλλος: «Ωραία, αποκτήσαμε μία ακόμα Βρεττάκου να βάλει χέρι στην περιουσία μας. Συγχαρητήρια, μια χαρά τα κατάφερες, αλλά εγώ δεν πρόκειται ούτε να το δεχτώ ούτε να το αφήσω έτσι», προειδοποιεί τον πατέρα του.

Αντιγόνη Γη της Ελιάς

Την ίδια στιγμή, με το αποτέλεσμα στο χέρι, η Αντιγόνη πηγαίνει στη Μαρίνα και της λέει τα νέα. Η Μαρίνα είναι ενθουσιασμένη, την αγκαλιάζει και της λέει πόσο χαίρεται με αυτή την εξέλιξη, ενώ η Αντιγόνη της ζητάει μια χάρη: «Σε παρακαλώ, μπορείς να ενημερώσεις εσύ τον Μάνο για το αποτέλεσμα του τεστ DNA; Είμαι σίγουρη ότι δεν θα του αρέσει που είμαστε... αδέλφια», την παρακαλεί και η Μαρίνα προσπαθεί να την καθησυχάσει ότι όλα θα πάνε καλά και απλά ο Μάνος θέλει λίγο χρόνο να το αποδεχτεί.

Ομως τα πράγματα δεν είναι καθόλου όπως τα φαντάζεται η Μαρίνα και ο Μάνος, σε έξαλλη κατάσταση, εισβάλλει στο ιατρείο της Αντιγόνης: «Τι κάνεις ρε; Ο,τι και να κάνεις, Βρεττάκου δεν θα γίνεις ποτέ, ό,τι κωλόχαρτο και να παρουσιάσεις», της τονίζει και θέλοντας να περάσει ξεκάθαρο μήνυμα, σκίζει μπροστά της το αποτέλεσμα της εξέτασης DNA και της το πετάει στο πρόσωπο.

Η Αντιγόνη εξαγριώνεται με αυτή του την αντίδραση: «Ωραία, αφού θέλεις πόλεμο θα τον έχεις. Κι αν μέχρι τώρα δεν ήθελα τίποτα, τώρα θα πάρω ό,τι ακριβώς μου ανήκει», του δηλώνει. Ο Μάνος ωστόσο δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια, μέσα στα νεύρα του και την οργή του αποφασίζει να το φτάσει στα άκρα και να βγάλει από τη μέση την Αντιγόνη.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ένα νέο μέτωπο ανοίγεται ξαφνικά. Η Μυρτάλη κατοχυρώνει το οικόσημο της οικογένειας Βρεττάκου για την εταιρεία καλλυντικών της και ένας δικαστικός επιμελητής πηγαίνει το αντίστοιχο έγγραφο στην Αθηνά, τον Ισίδωρο και τον Μάνο, οι οποίοι πέφτουν από τα σύννεφα μόλις το παραλαμβάνουν!