Τρεις χωρισμοί και ένα μυστικό - Το δραματικό φινάλε του Σασμού για φέτος

Αναλυτικά οι εξελίξεις μέχρι το τέλος της χρονιάς - Αποκλειστικό

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Τρεις χωρισμοί και ένα μυστικό - Το δραματικό φινάλε του Σασμού για φέτος

Με τρεις χωρισμένους μας αποχαιρετά φέτος η σειρά Σασμός. Ο Μαθιός, όπως θα δούμε, περνάει έναν Γολγοθά από τον χωρισμό του με τη Βασιλική και παλεύει με τις τύψεις του, ενώ ο Πετρής, μακριά από τη Σεμίνα, επιβεβαιώνει αυτά που έμαθε από τη μάνα της αγαπημένης του και ο Νικηφόρος με τη βοήθεια του Μανόλη παλεύει να διαχειριστεί τον χωρισμό του με την Τζένη.

TiVi Σίριαλ

Και μέσα σε όλα αυτά, το πιο σημαντικό: Να μην αποκαλυφθεί ποιος είναι ο πατέρας του Αγγελου. Οι έρευνές του συνεχίζονται και η αλήθεια είναι μια ανάσα από το να βγει στο φως. Η φίλη της Ανθούλας, η Αθηνά, την οποία προσεγγίζουν ο Αγγελος με την Αργυρώ και τον Αστέρη, αντί να βοηθήσει, μπερδεύει ακόμα περισσότερο τον Αγγελο για τη χρονολογία που έφυγε η Ανθούλα από το χωριό, ενώ στη νέα σεζόν κάποιος θα μπει φυλακή.

Το φινάλε του Σασμού για φέτος

Στο μεταξύ, μετά την αποκάλυψη για την ύπαρξη του Αγγελου και τα όνειρα που βλέπει για τον γιο της, η κατάσταση της γιαγιάς Ειρήνης ολοένα και χειροτερεύει. Τόσο η Μαρίνα όσο και ο Πετρής με την Αργυρώ έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά: «Τι θα κάνουμε; Η γιαγιά μάλλον το έχει χάσει. Μονολογεί ή άλλες φορές δεν μιλάει. Βλέπει οράματα, δεν τρώει. Μήπως να την πάμε κάπου να τη δει κάποιος ειδικός;», αγωνιά η Αργυρώ.

Στο μεταξύ η Καλλιόπη από κάτι κουβέντες ανακαλύπτει ότι ο Αστέρης βοηθάει τον Αγγελο να βρει τον πατέρα του και οι φόβοι της για την αποκάλυψη της αλήθειας μεγαλώνουν συνεχώς. Η Καλλιόπη τρέμει στην κυριολεξία για το πού μπορούν να φτάσουν οι έρευνές τους. Την ίδια στιγμή ο Αντώνης δείχνει απογοητευμένος:

«Πάλι σε τέλμα έχουμε πέσει, εκεί που λέγαμε ότι βρήκαμε τη λύση για τον φόνο. Τώρα πάλι δεν έχουμε τίποτα στα χέρια μας», λέει στενοχωρημένος στην Ντίνα. Παράλληλα, μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη περνάει στα χέρια του Διονύση και κάνει τα αδύνατα-δυνατά για να καταφέρει πάλι να ξεγελάσει την αστυνομία, ενώ η αληθινή ταυτότητα του Αγη βγαίνει στο φως.

Η γιαγιά Ειρήνη αποφασίζει να μιλήσει με την Καλλιόπη και να κάνουν μια συμφωνία να μη μάθει κανείς για τον Μάρκο και την Ανθούλα και πολύ περισσότερο ότι έχουν παιδί τον Αγγελο. Η Μαρίνα, από την άλλη, δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει την κατάσταση και ξεσπά με άσχημο τρόπο: «Δεν αντέχω άλλο. Εχω φτάσει στα όριά μου με σας. Εσύ με τον χειρότερο εχθρό μας συνεχίζεις τα σούρτα-φέρτα, εσύ με τους αρραβώνες και τα προβλήματα και εσύ στον κόσμο σου. Εγώ πού είμαι, μου λέτε; Τόσα χρόνια δεν μιλάω. Καταπίνω τα πάντα, όλες τις στενοχώριες και τα βάσανα του κόσμου. Για εμένα ποιος ενδιαφέρεται. Πείτε μου!», τους φωνάζει και φέρνει όλους προ των ευθυνών τους. Το κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας επαναδραστηριοποιείται, η δράση του όμως κάθε άλλο παρά κρυφή θα παραμείνει, καθώς ο ασκός του Αιόλου έχει πλέον ανοίξει για τα καλά. Την ίδια στιγμή ο Αγγελος ετοιμάζεται να γνωρίσει τους γονείς της Στέλλας, ενώ την ίδια ώρα τα ψέματα της Καλλιόπης για την Ανθούλα θα αποκαλυφθούν και η ίδια θα τεθεί ενώπιόν τους. Ομως, για μια ακόμα φορά, η Καλλιόπη θα καλύψει τη φρικτή αλήθεια και θα εμποδίσει τον Αγγελο να βρει τον πατέρα του.