Mastechef 6: Ο νικητής του Mystery Box

Τα σημαντικά πλεονεκτήματα στο τεστ δημιουργικότητας

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Mastechef 6: Ο νικητής του Mystery Box

Η πολίτικη κουζίνα ήταν το αποψινό 21/3 θέμα του Mystery Box και των δοκιμασιών της εβδομάδας στο Masterchef 6, κάτι που δυσκόλεψε αρκετά τους παίκτες, ειδικά τον Γρηγόρη.

Τα τέσσερα πιάτα που οποία δοκίμασαν οι κριτές ήταν του Νικήτα, του Γιάννου, της Ελπίδας και του Χριστόφορου, με εκείνο του Νικήτα να ξεχωρίζει και να παίρνει και την νίκη στο Mystery Box.

O παίκτης λοιπόν είχε στην διάθεσή του και τα ισχυρά πλεονεκτήματα του τεστ δημιουργικότητας. Συγκεκριμένα, είχε να επιλέξει για την δοκιμασία ανάμεσα σε τέσσερις καμπάνες, οι οποίες περιείχαν διάφορα πιάτα, τα οποία και θα αποτελούσαν την έμπνευση για τους παίκτες, ανάλογα με το πιάτο που θα τους έδινε ο Νικήτας. Οι καμπάνες έκρυβαν από κάτω: Καπνιστή μελιτζάνα με μοσχάρι κοκκινιστό, ρυζόγαλο, σουτζουκάκια με ρύζι, Ιμάμ.

Ο χρόνος που είχαν ήταν 60 λεπτά, ενώ για τρεις παίκτες ο χρόνος θα ήταν 45 λεπτά. Ο Νικήτας αποφάσισε να μαγειρέψει και παράλληλα κατέληξε στο να μην προκαλέσει τον Γιάννο, με σκοπό να του πάρει την κάρτα ασυλίας. Το ίδιο αποφάσισαν τόσο η Ελπίδα, όσο και ο Χριστόφορος, μιας και δεν ήθελαν να διακινδυνέψουν το γεγονός ότι o Γιάννος θα επέλεγε την πρώτη ύλη, που θα μαγείρευαν.

Ο Νικήτας έδωσε τα 45 λεπτά στον Παναγιώτη, τον Μάριο και τον Γρηγόρη, μιας και είπε ότι ήθελε να αποφύγει το να ανέβουν στον εξώστη.

Ο νικητής του αποψινού 21/3 Mystery Box του Masterchef 6

Ποιος είναι ο Νικήτας Μπατσικούρας

Ο Νικήτας Μπατσικούρας έχει εντυπωσιάσει από τις auditions με το υλικό που είχε επιλέξει να του δίνει την λευκή ποδιά και μετέπειτα να του παραχωρεί το εισιτήριο για την είσοδό του στο σπίτι του MasterChef 6. Ο ίδιος εκτός από μάγειρας είναι και χορευτής, η καταγωγή του είναι από την Καλαμάτα, ενώ μάλιστα στην πρώτη δοκιμασία για τον φετινό κύκλο του ριάλιτι μαγειρικής βρέθηκε να είναι ανάμεσα στα τρία πιάτα που ξεχώρισαν και διεκδίκησαν τη νίκη.

  • Ο Νικήτας Μπατσικούρας είναι 30 ετών.
  • Η καταγωγή του είναι από την Καλαμάτα.
  • Χορευτής και μάγειρας ο Νικήτας με καταγωγή από την Καλαμάτα έχει μεγάλη πίστη στις ικανότητές του.
  • Πιστεύει πως μπορεί να «χορέψει στο ταψί» τους υπόλοιπους διαγωνιζομένους με τα πιάτα που θα σερβίρει.
  • Το κουνουπίδι ως βασικό υλικό τον πέρασε από τις audition και τα bootcamp. Μέχρι που θα τον φτάσει στο #MasterChefGR;