Σκοτεινή Θάλασσα: Ο Ζήσης βρίσκεται σε δύσκολη θέση - Η Σμαρώ αφήνει να διαρρεύσει ο θάνατος του Μιχάλη

Όλα όσα θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο 5/4

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Σκοτεινή Θάλασσα: Ο Ζήσης βρίσκεται σε δύσκολη θέση -  Η Σμαρώ αφήνει να διαρρεύσει ο θάνατος του Μιχάλη

Στην αγαπημένη σειρά του κοινού Σκοτεινή θάλασσα αναμένεται να δούμε εξελίξεις, οι οποίες ξετυλίγουν ένα κουβάρι με σημαντικές μαρτυρίες γύρω από τη δολοφονία του Μιχάλη. Συγκεκριμένα ο Ζήσης έχει ταραχτεί πολύ με την τραγική αυτή είδηση και στο επεισόδιο της Τρίτης 5/4 θα το δούμε να μπλέκει σε παράνομα μονοπάτια.

Οι εξελίξεις της σειράς Σκοτεινή θάλασσα την Τρίτη 5/4

Ο Σάββας θυμάται μια συνάντησή του με τον Μιχάλη, για την οποία δεν έχει μιλήσει σε κανέναν. Ο Χρήστος ψάχνει επίμονα τον Γιάννη και καταλήγει να χτυπάει την πόρτα του σπιτιού του. Εκεί γνωρίζει μια γειτόνισσα, που του αφήνει νύξεις για τη στενή σχέση του Γιάννη με τον Ηρακλή. Η Σμαρώ αποφασίζει να αφήσει το θέμα της πιθανής ανθρωποκτονίας του Μιχάλη να διαρρεύσει, προκειμένου να προκαλέσει αντιδράσεις. Λίγο αργότερα, ο Τζώρτζης εμφανίζεται στο τμήμα και καταθέτει ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της συνάντησης του Σάββα με τον Μιχάλη μια μέρα πριν ο τελευταίος βρεθεί νεκρός.

Ο Ζήσης βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς ο Βλάσης τον υποχρεώνει να αναλάβει τη μεταφορά ενός παράνομου φορτίου με το καΐκι. Όταν το συζητά με τον Νίκο, συνειδητοποιεί ότι το καΐκι της οικογένειας έχει χρησιμοποιηθεί ξανά για αντίστοιχες δουλειές. Ο Ζήσης βρίσκει τον Σάββα και του επιτίθεται, απαιτώντας να μάθει την αλήθεια.

Πρωταγωνιστής της σειράς, ουκρανικής καταγωγής συγκινεί με τα λόγια του για τον Πόλεμο

Ο Δαυίδ Μελτέζε βρέθηκε στο Mega Kαλημέρα να κάνει δηλώσεις για την κατάσταση της Ουκρανίας μιας και ο ίδιος βιώνει και έχει ενημέρωση για τα γεγονότα, αφού είναι κατά ήμισυ ουκρανικής καταγωγής. Ο ηθοποιός, ο οποίος παίζει στη σειρά Σκοτεινή θάλασσα, έχει βιώσει για δεύτερη φορά τον πόλεμο.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πατέρας του έχει καταγωγή από την Γεωργία με αποτέλεσμα τα τωρινά γεγονότα του πολέμου να του είναι τόσο γνώριμα όσο και πονετικά. Μια αντίστοιχη ιστορία ζωής έχει και η Τάμτα, η οποία συμπαραστέκεται απεριόριστα στους πληγέντες.

«Έζησα στη Γεωργία μέχρι τα 21 μου. Η μητέρα μου έχει ουκρανικές ρίζες, ο πατέρας μου είναι Γεωργιανός. Προσωπικά δυστυχώς έζησα τρεις πολέμους στη Γεωργία. Έναν εμφύλιο την Τυφλίδα, και δυο πολέμους στην Νότια Οσετία και την Αμπχαζία που ήμουν φαντάρος, από το 93 μέχρι το 86. Ήμουν τυχερός γιατί δεν έζησα το να ζήσω να πολεμήσω και να με πολεμήσουν, ευτυχώς. Τα είδα όμως όλα από κοντά.

Στην Ουκρανία έχω συγγενείς από την πλευρά της μητέρας μου. Δυστυχώς τα πράγματα εκεί είναι κάθε μέρα και πιο δύσκολα. Κρύβονται στα καταφύγια, στο μετρό, τη νύχτα δε μπορούν να κυκλοφορήσουν γιατί βομβαρδίζεται η πόλη. Τα πάντα έχουν μεταφερθεί στα υπόγεια, νοσοκομεία, κλινικές, μαιευτήρια, μέχρι και σχολεία. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Όλα είναι περιορισμένα. Έχουν τα απαραίτητα για να βιώσει κανείς. Νερό και φαγητό αλλά πολύ περιορισμένα. Αλεύρι, λίγη ζάχαρη για να πιουν ζεστό τσάι. Τέτοια πράγματα.

Οι συγγενείς μου στο Κίεβο δε μπορούν να φύγουν γιατί τα σύνορα της Πολωνίας όπου πρέπει να φτάσουν για να έρθουν μετά στην Ελλάδα είναι πολύ μακριά. Είναι επικίνδυνο να κυκλοφορείς σε οποιονδήποτε δρόμο αν δεν έχει συμφωνηθεί από τις δυο πλευρές ότι δε θα βομβαρδιστεί. Η μέρα μου ξεκινάει και τελειώνει με την αναζήτηση αν είναι καλά, αν είναι ζωντανοί. Διαβάζω συνεχώς ειδήσεις για να βλέπω από όλες τις πλευρές τι συμβαίνει και πως εξελίσσονται τα πράγματα» εξομολογήθηκε ο Δαυίδ Μελτέζε.