Πόλεμος Ουκρανία: Στην πορεία στο Σύνταγμα και η Τάμτα - Τα ανατριχιαστικά stories στο Instagram

Με πανό παρευρέθηκε η τραγουδίστρια!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία: Στην πορεία στο Σύνταγμα και η Τάμτα - Τα ανατριχιαστικά stories στο Instagram

Η Τάμτα βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής 27/2 στην κεντρική πλατεία Συντάγματος, μεταξύ και άλλων Ελλήνων celebrities, διαδηλώνοντας και εκείνη με τη σειρά της κατά του πολέμου στην Ουκρανία. Η τραγουδίστρια με μια πράξη αλληλεγγύης απέναντι σε όσα θλιβερά επιφέρει ο πόλεμος αποφάσισε μαζί με την μητέρα και την αδερφή της να δώσει ένα μήνυμα κατά του πολέμου.

Είναι γνωστό πως η Τάμτα έχει βιώσει, όπως και οι Ουκρανοί και Έλληνες ομογενείς αυτή τη στιγμή, τον ξεριζωμό και την φρίκη του πολέμου, καθώς έφυγε πολύ μικρή από την πατρίδα της, τη Γεωργία για αντίστοιχο λόγω. Έτσι λοιπόν η Τάμτα, με αμφίεση που έφερε μηνύματα όπως «Stop War» αλλά και με πανό στα χέρια ανέβασε ανατριχιαστικά stories στο Ιnstagram.

Οι φωτογραφίες της Τάμτα από τη συγκέντρωση για την Ουκρανία

«Ιδιαίτερα στενάχωρη μου είναι η εικόνα της μαμάς μου στην σημερινή διαδήλωση. Με το ίδιο πάθος για τον ίδιο λόγο…Όπως όλα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια. Υγεία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο» έγραψε χαρακτηριστικά.

Οι αποκαλύψεις της Τάμτα για τη ζωή της και τον πόλεμο στην Γεωργία

Πάμε, όμως, να δούμε παρακάτω την ζωή της Τάμτα μέσα σε λίγες μόνο γραμμές.

  1. Γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 1981 σε ένα χωριό κοντά στην Τιφλίδα όπου και πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Μεγάλωσε με τη μητέρα της (οι γονείς της είχαν πάρει διαζύγιο) και τον μικρότερο ετεροθαλή αδελφό της, Βλαντιμίρ (γενν. 1987).
  2. Τον Απρίλιο του 1995, όταν ήταν μόλις 14 ετών, η Τάμτα παντρεύτηκε με τον κατά δύο χρόνια μεγαλύτερο φίλο της και λίγους μήνες αργότερα έφερε στον κόσμο την κόρη τους, Άννυ. Παράλληλα, συνέχισε τη φοίτηση της σε νυχτερινό σχολείο και έπειτα, με ιδιαίτερα μαθήματα, πέρασε στο Πανεπιστήμιο της Τιφλίδας.
  3. Μετά από έξι χρόνια γάμου, εκείνη ζήτησε διαζύγιο και εγκαταστάθηκε μόνιμα με την κόρη της στην Αθήνα. Τα πρώτα χρόνια στην Ελλάδα ήταν δύσκολα και η ίδια βοηθούσε συχνά τη μητέρα της που καθάριζε σπίτια - δείτε εδώ την συγκλονιστική συνέντευξη που έδωσε αναφερόμενη σε όλα αυτά.
  4. Το 2003 και αφότου έμαθε για τις οντισιόν του talent show "Super Idol" έλαβε μέρος, καταφέρνοντας τελικά να φτάσει μέχρι τον τελικό, όπου κέρδισε τη δεύτερη θέση. Την ίδια χρονιά, κυκλοφόρησε μαζί με τον νικητή του παιχνιδιού, Σταύρο Κωνσταντίνου, το CD single "Είσαι το άλλο μου μισό"
  5. Στις αρχές του 2006, κυκλοφόρησε (από τη Minos EMI) το πρώτο της άλμπουμ, με τίτλο "Tαmtα". Το πρώτο της τραγούδι, με τίτλο "Φταις", γνώρισε μεγάλη επιτυχία και ήταν βασισμένο στο Faraway της Gala, σε ελληνικούς στίχους του Ποσειδώνα Γιαννόπουλου.Βραβεύτηκε, επίσης, ως η καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη τραγουδίστρια στα Μουσικά Βραβεία Αρίων ενώ η Audio Visual την επέλεξε ως μία από τις βασικές φωνές στην μεταγλωττισμένη έκδοση της παιδικής ταινίας "Arthur and the minimoys".
  6. Τον Ιανουάριο του 2007, η ΕΡΤ ανακοίνωσε την συμμετοχή της στον ελληνικό τελικό της Eurovision, με το τραγούδι "With Love" αλλά τελικά δεν νίκησε.
  7. Το 2008, συμμετείχε στην εκστρατεία για την ίδρυση του πρώτου ογκολογικού νοσοκομείου.
  8. Γίνεται η πρέσβειρα της εταιρείας καλλυντικών AVON για την εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού για την περίοδο 2009 – 2010 ενώ παράλληλα ξεκινάει μια σειρά ιδιαίτερα επιτυχημένων εμφανίσεων με τον Σάκης Ρουβάς στην Αθήνα και αργότερα στην Θεσσαλονίκη.
  9. Τον Σεπτέμβριο 2010, έκανε μια guest εμφάνιση στην κωμική σειρά του Mega Η πολυκατοικία. Τον Φεβρουάριο του 2011, παρουσίασε μαζί με την Βίκυ Καγιά το πρώτο Fashion Music Project, το οποίο προβλήθηκε στον ΑΝΤ1 και στο MAD TV.
  10. Τον Απρίλιο του 2016 ήταν κριτής στο μουσικό talent show The X - Factor της Ελλάδας. Τον Απρίλιο του 2017 θα είναι ξανά κριτής στο ίδιο σόου, μαζί με τον Γιώργο Μαζωνάκη, τον Γιώργο Παπαδόπουλο και τον Μπάμπη Στόκα.
  11. Στις 21 Δεκεμβρίου 2018 ανακοινώθηκε από τον κυπριακό ραδιοτηλεοπτικό φορέα ΡΙΚ η εκπροσώπηση της Κύπρου από την Τάμτα, στον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2019, με το τραγούδι "Replay", σε στίχους του Άλεξ Παπακωνσταντίνου. Συμμετείχε αρχικά στον 1ο Ημιτελικό που έγινε στις 14 Μαΐου 2019, λαμβάνοντας την 8η θέση κι έπειτα στον τελικό στις 18 Μαΐου 2019, λαμβάνοντας την 13η θέση.
  12. Από το 2004 μέχρι το 2010 η Τάμτα είχε δεσμό με τον μουσικό Γρηγόρη Πετράκο ενώ από τα μέσα του 2015 μέχρι σήμερα, έχει σχέση με τον επιχειρηματία Πάρι Κασιδόκωστα