Άγιος Παΐσιος: Ο Αρσένιος φεύγει οριστικά για το Άγιο Όρος - Το φινάλε του πρώτου κύκλου

Μην χάσετε το συγκλονιστικό επεισόδιο

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Άγιος Παΐσιος: Ο Αρσένιος φεύγει οριστικά για το Άγιο Όρος - Το φινάλε του πρώτου κύκλου

Ο Α' κύκλος κλείνει απόψε, Πέμπτη 7/4 για την ιστορική και αυτοβιογραφική σειρά του Mega, Άγιος Παΐσιος από τα Φάρασα στον Ουρανό. Το κοινό που αγάπησε τη σειρά και όπως φαίνεται δεν έχανε ούτε επεισόδιο, θα παρακολουθήσει το τελευταίο επεισόδιο όπου ο Αρσένιος, είναι στα τελευταία χρόνια της κοσμικής ζωής, στο πλευρό της οικογένειάς του στην Κόνιτσα, και, στη συνέχεια, στα πρώτα του βήματα στον μοναχισμό στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου.

Τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο σήμερα Πέμπτη 7/4

Ο Αρσένιος, ακολουθώντας τη συμβουλή του Γέροντα Κυρίλλου, επιστρέφει στο σπίτι του για να βοηθήσει την οικογένειά του να ανταποκριθεί στον καθημερινό αγώνα και να φτιάξει την προίκα της μικρής αδελφής του, της Χριστίνας. Μένει στην Κόνιτσα και δουλεύει σκληρά για τρία χρόνια. Έχοντας εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις απέναντι στην οικογένειά του, φεύγει οριστικά για το Άγιον Όρος.

Πηγαίνει στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου και υπό την καθοδήγηση του Ηγούμενου Καλλίνικου ο νεαρός δόκιμος ακολουθεί την πνευματική ζωή. Διακρίνεται για τον μεγάλο του ζήλο, τη θυσιαστική του αγάπη, την ταπείνωση και το πνεύμα αγάπης που έχει για όλους τους αδελφούς. Μάλιστα, υπομένει αγόγγυστα τη σκληρή συμπεριφορά ενός σκληρού μοναχού.

Τελικά, γίνεται μικρόσχημος μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος. Αποχαιρετά τη μητέρα του στέλνοντάς της μια φωτογραφία του και ένα ποίημά του, στο οποίο περιγράφει τον μεγάλο του πόθο για την πνευματική ζωή, για να της πει ότι μητέρα του από εδώ και πέρα θα είναι η Παναγία.

"Στον δεύτερο κύκλο θα δούμε..." - Ο σεναριογράφος της σειράς αποκαλύπτει

Ο σεναριογράφος της επιτυχημένης σειράς του Mega, Άγιος Παΐσιος μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Πάμε Δανάη και αποκάλυψε πως προήλθε η ιδέα γι' αυτή, τα λόγια της ανιψιάς του Αγίου, αλλά και για τον δεύτερο κύκλο που θα ακολουθήσει.

«Η αρχική ιδέα προέκυψε πολύ παλιά, όταν πρωτογνώρισα τον βίο του Αγίου, μέσα από τα βιβλία που είχαν γραφτεί. Δυστυχώς δεν είχα την ευλογία να τον γνωρίσω», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια, δήλωσε: «Έπρεπε η παραγωγή να γίνει σωστά. Όπως την βλέπουμε τώρα. Έπρεπε να στηθούν σωστά οι χαρακτήρες. Αν μπορούσα να κόψω την καρδιά μου κομματάκια και να την μοιράσω στους ανθρώπους, θα ήμουν ευτυχισμένος».

Μάλιστα, ο Γιώργος Τσιάκκας αναφέρθηκε και στο τηλεφώνημα της ανιψιάς του Αγίου Παΐσιου, μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου, αλλά και στην επιλογή του μικρού Αρσένιου: «Η κυρία Μαρία με πήρε συγκινημένη και μας ευχαρίστησε, όλη την ομάδα. Πριν αρχίσω να γράφω θέλω να ξέρω ποιον ηθοποιό θα έχω. Αυτό με βοηθά πάρα πολύ».

«Στον δεύτερο κύκλο θα δούμε την μοναχική του πορεία. Θα ακολουθήσουμε βήμα βήμα που πήγε και ποιους συνάντησε», αποκάλυψε στο τέλος της συνέντευξης.