Νίκος Χατζηνικολάου: Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΑΝΤ1 για την εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω

Ο 28/4 καλεσμένος του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Νίκος Χατζηνικολάου: Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΑΝΤ1 για την εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω

Σε ανακοίνωση προχώρησε ο ΑΝΤ1 για τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο οποίος ετοιμάζεται για μια ιδιαίτερη εκπομπή με σπουδαίο καλεσμένο να βρίσκεται στο στούντιο, λίγο μετά την εμφάνιση της Σμαράγδας Καρύδη.

Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1 για τον καλεσμένο του Νίκου Χατζηνικολάου στο «Ενώπιος Ενωπίω»

Την Πέμπτη 28 Απριλίου, στις 24:00, ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχεται στο «Ενώπιος Ενωπίω» τον Γιάννη Βογιατζή. Ο κορυφαίος ηθοποιός θυμάται σημαντικές στιγμές από τη σπουδαία διαδρομή του στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Πώς αποφάσισε να γίνει ηθοποιός, παρά την αντίδραση του πατέρα του. Η συνάντηση του με τον Δημήτρη Χορν και η στιγμή που βρέθηκε στο Εθνικό Θέατρο. Ο Γιάννης Βογιατζής αφηγείται άγνωστα περιστατικά από τα παρασκήνια και μιλά για την πιο δύσκολη παράσταση της ζωής του.

Ο ρόλος του ως «Μικές», ως «Λαλάκης» και οι δεκάδες ταινίες που άφησαν εποχή. Την Πέμπτη 28 Απριλίου, στις 24:00, ο Γιάννης Βογιατζής μιλά για όλους και για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου και στο «Ενώπιος Ενωπίω».

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Βογιατζή

Γεννήθηκε στο Αιτωλικό στις 16 Δεκεμβρίου 1926. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Βασιλικού Θεάτρου και για ένα διάστημα στην Ανωτάτη Βιομηχανική. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1955, αμέσως μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή, στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ Ο έμπορος της Βενετίας στο θέατρο Διονύσια.

Έγινε γνωστός ως κινηματογραφικός «Μικές» (από τον ομώνυμο ρόλο στην ταινία Ο Μικές Παντρεύεται), καθώς και ως ραδιοφωνικός και στη συνέχεια κινηματογραφικός «Λαλάκης». Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1957 στην ταινία Λατέρνα, φτώχεια και γαρύφαλλο. Έκτοτε συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους αρκετές φορές και ως θιασάρχης. Η πλούσια κωμική φλέβα του τον καθιέρωσε στο πλατύ κοινό του ραδιοφώνου (Το Ημερολόγιο ενός Θυρωρού), του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (Η Γειτονιά μας, Ο Ονειροπαρμένος).

Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε 68 ταινίες, κυρίως κωμωδίες, κομεντί και φαρσοκωμωδίες. Χαρακτηριστικοί είναι οι ρόλοι του στους ταινίες Η γυναίκα μου τρελάθηκε, Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη, Δεσποινίς Διευθυντής, Ένα κορίτσι για δύο, Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα κι ο κοντός, Θα Σε Κάνω Βασίλισσα, Νύχτα Γάμου, Το Παιδί της Μαμάς, Ο Μικές Παντρεύεται και άλλες.

Είναι εξάδελφος και συνονόματος του επίσης ηθοποιού και τραγουδιστή Γιάννη Βογιατζή. Έχει δηλώσει πως ήταν συμμαθητής με τον Αλέκο Αλεξανδράκη.