Σημαντική ανακοίνωση του ΑΝΤ1 για τον Νίκο Χατζηνικολάου - Έγινε γνωστό πως...

Ο 5/5 καλεσμένος του που θα συζητηθεί

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σημαντική ανακοίνωση του ΑΝΤ1 για τον Νίκο Χατζηνικολάου - Έγινε γνωστό πως...

Σε μια νέα και σημαντική ανακοίνωση προχώρησε για τον Νίκο Χατζηνικολάου ο ΑΝΤ1 πριν μερικές ώρες, με το γνωστό παρουσιαστή να ετοιμάζεται να υποδεχθεί ένα σημαντικό καλλιτέχνη, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα στο πλατό εμφανίστηκε ο σπουδαίος Γιάννης Βογιατζής, ο οποίος συγκίνησε με τις εξομολογήσεις του.

Ο Στέφανος Κορκολής καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου

Την Πέμπτη 5 Μαΐου, στις 24:00, ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχεται στο «Ενώπιος Ενωπίω» τον Στέφανο Κορκολή. Ο σπουδαίος συνθέτης πιανίστας και ερμηνευτής, αφηγείται πώς ξεκίνησε να παίζει πιάνο από την ηλικία των 4 ετών. Πότε γράφτηκε στο Ωδείο Αθηνών και ποιο πρόσωπο τον επέλεξε με υποτροφία για να σπουδάσει στο Παρίσι. Οι μουσικές του αναζητήσεις και τα πρώτα του τραγούδια που δεν έφθασαν στον προορισμό τους.

Τι λέει για τις μεγάλες του συνεργασίες, τη φιλία και τον έρωτα. Η διαρκής μάχη που δίνει για να ξεπεράσει την περιπέτεια της υγείας του.

Την Πέμπτη 5 Μαΐου, στις 24:00, ο Στέφανος Κορκολής, μιλά για όλους και για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου και στο «Ενώπιος Ενωπίω», στον ΑΝΤ1.

Λίγα λόγια για τον Στέφανο Κορκολή

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Σεπτεμβρίου 1960 και μεγάλωσε στα Πατήσια. Θείος του είναι ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας ενώ παππούς του ο Διονύσιος Κορκολής. Ο Στέφανος δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο, για να αποκαλύψει το μουσικό του ταλέντο, αφού από την ηλικία των τεσσάρων χρονών είχε την ικανότητα να απομνημονεύει με μεγάλη ευκολία κομμάτια κλασικής μουσικής και να τα αναπαράγει στο πιάνο σχεδόν αυτούσια.

Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών υπό την καθοδήγηση της αείμνηστης Μαρίκας Παπαϊωάννου και υπό τη διδασκαλία της Φοίβης Βάλληνδα, απ’ όπου απέκτησε το δίπλωμα πιάνου και αμέσως μετά ταξίδεψε στο Παρίσι για να συνεχίσει τις σπουδές του –με υποτροφία του γαλλικού κράτους– δίπλα στην διεθνούς φήμης πιανίστρια Ιβόν Λεφεμπίρ.

Εκεί παρακολούθησε ταυτόχρονα μαθήματα σύνθεσης, ενορχήστρωσης, διεύθυνσης ορχήστρας και μουσικής κινηματογράφου, ενώ είχε τη χαρά και την τιμή να παρακολουθήσει σεμινάρια με τους σπουδαίους συνθέτες Πιερ Μπουλέζ και Άστορ Πιατσόλα αλλά και με άλλους φημισμένους δασκάλους της μουσικής. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Παρίσι γνώρισε τη διάσημη Αργεντίνα πιανίστρια Μάρτα Άργκεριτς, με την οποία τον ένωσαν δεσμοί φιλίας και αμοιβαίας καλλιτεχνικής εκτίμησης. Χάρη στη Μάρθα γνώρισε τον Βλαντίμιρ Χόροβιτς και κατά τη διάρκεια της σύντομης μαθητείας του δίπλα του ο Στέφανος έμαθε για την πραγματική αξία της μουσικής, διδάχτηκε τεχνικές που μόνο ένας μουσικός αυτού του επιπέδου θα μπορούσε να του μεταγγίσει.