Ενώπιος Ενωπίω: Βγήκε πριν λίγες ώρες - Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1 για τον Χατζηνικολάου

Ο σημερινός 12/5 καλεσμένος

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ενώπιος Ενωπίω: Βγήκε πριν λίγες ώρες - Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1 για τον Χατζηνικολάου

Απόψε Πέμπτη 12/5, θα δούμε ένα πολύ συγκινητικό Ενώπιος Ενωπίω με παρουσιαστή τον Νίκο Χατζηνικολάου που την προηγούμενη εβδομάδα φιλοξένησε τον Στέφανο Κορκολή και μίλησε για την υγεία του.

Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1 για το Ενώπιος Ενωπίω

Την Πέμπτη 12 Μαΐου, στις 24:00, ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχεται στο «Ενώπιος Ενωπίω» τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Ο σημαντικός λαϊκός τραγουδιστής θυμάται μεγάλες στιγμές από την πορεία του στη μουσική, εδώ και 52 χρόνια.

Αφηγείται τη γνωριμία του, όταν ήταν παιδί, με τον Βασίλη Τσιτσάνη και εξηγεί γιατί άργησε να κάνει τον πρώτο του δίσκο.

Οι νύχτες σε παγκάκια στην Αθήνα, οι πρώτες του δουλειές, μέχρι την εμφάνισή του σε κέντρο στο Αιγάλεω.

Πώς κατάφερε να ξεκόψει από τα μεγάλα πάθη του και ποιες ήταν οι πιο σπουδαίες μουσικές συνεργασίες του;

Πώς γνώρισε τον Στέλιο Καζαντζίδη και τι θυμάται από τον Στράτο Διονυσίου;

Την Πέμπτη 12 Μαΐου, στις 24:00, ο Γιώργος Μαργαρίτης μιλά για όλους και για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου και στο «Ενώπιος Ενωπίω».

Ποιος είναι ο Γιώργος Μαργαρίτης

Γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1945 στο χωριό Πετρωτό του νομού Τρικάλων. Έχει μικρασιατική καταγωγή από τη μεριά του πατέρα του, καθώς ο παππούς Κώστας Μαργαρίτης ήταν από την ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης. Είναι γόνος φτωχής οικογένειας και έζησε δύσκολα παιδικά χρόνια με πολλές στερήσεις.

Από μικρή ηλικία έδειξε την κλίση του στο τραγούδι και όταν στα 13 του χρόνια συνάντησε τον Τσιτσάνη, αυτός τον παρότρυνε να κατέβει αργότερα στην Αθήνα να τον βρει, όπως και έκανε στα 15 του, λαμβάνοντας θερμή υποδοχή.

Ενώπιος Ενωπίω Γιώργος Μαργαρίτης

Επαγγελματικά με το τραγούδι ασχολήθηκε όταν απολύθηκε από την στρατιωτική του θητεία, στα τέλη της δεκαετίας του 60΄ με αρχές του 70΄, τραγουδώντας σε διάφορα νυχτερινά κέντρα και αποκτώντας γνώση και εμπειρίες. Στη δισκογραφία μπήκε το 1981 με τον δίσκο «Εσύ μιλάς στην καρδιά μου», ο οποίος γνώρισε μεγάλη επιτυχία και έγινε χρυσός.

Μέχρι σήμερα έχει ηχογραφήσει πάνω από 20 προσωπικούς δίσκους και έχει συνεργαστεί με μεγάλους συνθέτες και στιχουργούς του κλασικού λαϊκού και όχι μόνο. Θεωρείται από τους κορυφαίους λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του και από τους κύριους εκπρόσωπους της θεσσαλικής σχολής.

Παντρεύτηκε το 1989 και έχει ένα γιο και μια κόρη.