Σμύρνη μου αγαπημένη 6/10: Το αποψινό επεισόδιο θα φέρει τα πάνω κάτω - Η αρμονική σχέση ανάμεσα στους δύο λαούς καταστρέφεται

Όλα όσα θα παρακολουθήσουμε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Σμύρνη μου αγαπημένη 6/10: Το αποψινό επεισόδιο θα φέρει τα πάνω κάτω - Η αρμονική σχέση ανάμεσα στους δύο λαούς καταστρέφεται

Το βράδυ της Πέμπτης (6/10) αναμένεται να προβληθεί μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του ΑΝΤ1, το τρίτο επεισόδιο από την ταινία, «Σμύρνη μου αγαπημένη» όπου όπως φάινεται έχει κάνει πάταγο καθώς στην πρεμιέρα οι τηλεθεατές είχαν πάθει σοκ.

Όλα όσα θα παρακολουθήσουμε στην «Σμύρνη μου αγαπημένη»

Σμύρνη μου αγαπημένη – Επεισόδιο 3

Σμύρνη 1920. Ο ερχομός των Ελλήνων κάνει τους Τούρκους να ενωθούν με αρχηγό τον Κεμάλ. Η αρμονική σχέση ανάμεσα στους δύο λαούς καταστρέφεται. Όπως καταστρέφεται και η οικογενειακή γαλήνη στο σπίτι των Μπαλτατζή. Ο Βασίλης έχει φύγει κρυφά και πολεμάει στο μέτωπο, στην απέναντι πλευρά με τους Κεμαλικούς ο Χαλίλ. Ο Δημήτρης στην Αθήνα βοηθάει τον Βενιζέλο για τις εκλογές.

Η Φιλιώ ανησυχεί για τη σχέση τους και νιώθει παραμελημένη. Μόνη της χαρά ο αρραβώνας της κόρης της με τον Γουίταλ. Ο Δημήτρης πέφτει από τα σύννεφα όταν συνειδητοποιεί πως οι Ελλαδίτες τους θεωρούν ξένους. Ο Χαλίλ γυρνάει ξαφνικά από το μέτωπο για να προειδοποιήσει τη Φιλιώ για την καταστροφή που έρχεται. Η εξομολόγηση του έρωτά του για εκείνη τη φέρνει σε αμηχανία. Οι φόβοι του όμως για την τύχη της Σμύρνης την πανικοβάλλουν.

Ο Βενιζέλος χάνει τις εκλογές και οι Βασιλικοί, παρά τις υποσχέσεις τους, συνεχίζουν τον πόλεμο. Το μέλλον δείχνει αβέβαιο. Ο Σπύρος αλλά και η Φιλιώ φοβούνται και προτείνουν στον Δημήτρη να φύγουν. Εκείνος διαφωνεί έντονα μαζί τους και τους πείθει όλους να μείνουν. Η πρωτοχρονιά του 1922 τους βρίσκει όλους αδελφωμένους και αισιόδοξους, αντίθετα με τους Ευρωπαίους που ανησυχούν για το μέλλον της Σμύρνης.

Το Twitter αποθέωσε την Ταμίλα Κουλίεβα στην Σμύρνη μου Αγαπημένη

Το βράδυ της Πέμπτης 29/9 παρακολουθήσαμε το δεύτερο επεισόδιο της μίνι σειράς «Σμύρνη μου αγαπημένη», μέσα από την συχνότητα του ΑΝΤ1. Η σειρά περιλαμβάνει 4 επεισόδια, το ένα πιο συγκλονιστικό από το άλλο.

Φυσικά, την ώρα που προβαλλόταν, τρένταρε στις πρώτες θέσεις (όπως και στο 1ο επεισόδιο) και προκάλεσε ανατριχίλα στους χρήστες, μιας και οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών είναι καθηλωτικές, ενώ αποθεώθηκαν και τα σύγχρονα ψηφιακά εφέ, τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, αλλά και το γεγονός πως έχουν καταφέρει να μεταφέρουν την ατμόσφαιρα της εποχής.

Τα περισσότερο όμως σχόλια αφορούσαν την συγκλονιστική ερμηνεία της Ταμίλα Κουλίεβα.