«Παίρνω το ρίσκο αυτό και κάνω...» - Τα πρώτα λόγια του Γιάννη Μπέζου στην πρεμιέρα του ''Ό,τι αγαπώ''

Μεστός λόγος και λαμπεροί καλεσμένοι που εντυπωσίασαν με την ερμηνεία τους

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
«Παίρνω το ρίσκο αυτό και κάνω...» - Τα πρώτα λόγια του Γιάννη Μπέζου στην πρεμιέρα του ''Ό,τι αγαπώ''

Πρεμιέρα έκανε απόψε 8/10 και η νέα εκπομπή του Γιάννη Μπέζου στο OPEN, «Ό,τι αγαπώ», με πολλούς και λαμπερούς καλεσμένους που μάγεψαν με τις ερμηνείες τους. Ο ηθοποιός μετρημένος στα λόγια του όπως πάντα καλωσόρισε το κοινό και έδωσε ένα μήνυμα σχετικά με τη νέα του αρχή και το τι θα δούμε όλη τη σεζόν στην εκπομπή.

Πολλά είχαν ακουστεί από το καλοκαίρι ήδη για το νέα αυτό βήμα του με τον ίδιο να αρνείται κατηγορηματικά το ότι θα τον δούμε σε εκπομπή(δείτε το τι είχε πει). Εν τέλει το αποφάσισε και το κοινό του χάρηκε πολύ που βλέπει τον αγαπημένο ηθοποιό να ανοίγεται και σε νέα πεδία.

Τα πρώτα λόγια του Γιάννη Μπέζου στο άνοιγμα της εκπομπής του

Σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Φίλοι και φίλες, καλησπέρα σας! Σας καλωσορίζουμε στην παρθενική μας εκπομπή, την μουσική εκπομπή η οποία έχει τον τίτλο «Ότι αγαπώ». Ο τίτλος σίγουρα δεν είναι πολύ πρωτότυπος, είναι όμως αληθινός. Δηλαδή θα τραγουδάμε τραγούδια που αγαπάμε, με ανθρώπους που αγαπάμε και επιδίωξη μας είναι αυτό να γίνει κοινή ανάσα μαζί σας. Θα πει κάποιος, «πάλι θα κάνετε μια εκπομπή για το τραγούδι;». Γιατί όχι. Θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε αυτά που εμπεριέχουμε όλοι μας. Δηλαδή την μελωδία και τον λόγο. Επιμένω ιδιαίτερα στον λόγο, δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση στον στίχο διότι ο στίχος είναι αυτός ο οποίος μας θυμίζει πράγματα που μας πόνεσαν ή πράγματα που μας έκαναν ευτυχείς. Κοινώς ο στίχος μας παρηγορεί όταν ντύνεται με μια ωραία μελωδία».

«Θα λειτουργήσουμε με όχημα ανθρώπους οι οποίοι έχουν ισχυρή παρουσία στο τραγούδι είτε στη σύνθεση είτε στη στιχουργική είτε στην ερμηνεία φυσικά. Θα γίνει μια απόπειρα να τραγουδήσουν και πράγματα που αγαπάνε πέρα από το ρεπερτόριο τους. Αυτό θα αποδείξει ότι τα τραγούδια που χαϊδεύει ο χρόνος είναι διαχρονικά διότι μόνο το βάθος του χρόνου πιστοποιεί την επιτυχία».

«Φυσικά θα υπάρξουν αφιερωματικές βραδιές σε ότι αφορά το τραγούδι στο θέατρο, στο σινεμά και την τηλεόραση. Επίσης, σε κάποιες προσωπικότητες οι οποίες δεν είναι πια κοντά μας και για την πρώτη μας εκπομπή παίρνω το ρίσκο αυτό και κάνω εγώ μια επιλογή από κάποια τραγούδια – κάποια γιατί είναι πάρα πολλά αυτά που αγαπώ – και είμαι βέβαιος ότι τα αγαπάνε και οι επιφανείς καλεσμένοι μας τους οποίους ευχαριστώ για την παρουσία τους. Τους αγαπώ πολύ και τους εκτιμώ ακόμα περισσότερο» πρόσθεσε, επίσης, ο Γιάννης Μπέζος.

Οι σκέψεις του πριν την πρεμιέρα

Πριν την πρεμιέρα είχε εκφράσει τον τρόμο του για το άνοιγμα της τηλεοπτικής σεζόν και φοβάται την κατάληξη.

Ο καταξιωμένος ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και τόνισε ότι δεν είναι δουλειά του κάθεται, αλλά και ότι ήταν εύκολη απόφαση να μην παίξει σε καμία σειρά. «Η δουλειά μου δεν είναι να κάθομαι, είναι να είμαι ενεργός. Θα παρουσιάσω μια μουσική εκπομπή αλλά όχι με την έννοια τη διασκεδαστική, θα είναι μια εκπομπή “δωματίου”. Η εκπομπή δεν χρειάζεται να είναι τόσο διασκεδαστική, να μη μένουμε στα ίδια και τα ίδια. Δεν ήταν δύσκολο να αποφασίσω να μην είμαι φέτος σε σειρά, δεν χρειάζεται να είμαστε κάθε χρόνο

Τη νέα σεζόν η ελληνική τηλεόραση θα κατακλειστεί από τηλεοπτικές σειρές, καθώς όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν επενδύσει στη μυθοπλασία. Η εξέλιξη αυτή τρομάζει τον Γιάννη Μπέζο, καθώς στο παρελθόν είχε γίνει κάτι παρόμοιο και η κατάληξη δεν ήταν καλή.

«Με τρόμο βλέπω το τηλεοπτικό “άνοιγμα” και παλιά έτσι ήταν και είδαμε την κατάληξη. Η ποσότητα δεν σημαίνει ότι είναι και καλά. Δεν είμαι θετικός σε ένα σίκουελ. Δεν έχω κανένα απωθημένο, είμαι ευγνώμων και χορτασμένος. Όσοι δεν έχουν ενδιαφέρον από τη νέα γενιά θα τους ξεχάσουμε, όσοι έχουν θα παραμείνουν. Δεν εισέρχεται κανείς στην υποκριτική, κάνουν ότι εισέρχονται», σημείωσε ο ηθοποιός.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν συμβουλεύω κανέναν ποτέ, δεν τις ακούει κανείς τις συμβουλές. Δεν έχω στερηθεί κάτι, τα έχω ζήσει όλα. Μόνο ο εαυτός μας, μας εμποδίζει να συνδυάσουμε ορισμένα πράγματα στη ζωή μας και όχι η δουλειά μας. Δεν ζηλεύω ούτε με την καλή, ούτε με την κακή έννοια. Έχουν γίνει απόπειρες καλές αλλά και ανοησίες».