«Δεν έχω κάνει καμία κουβέντα!» - Ο Μπέζος βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν σε γνωστό κανάλι

Όσα ανέφερε για τον χαβαλέ και τους «ψευτολαϊκούς»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Δεν έχω κάνει καμία κουβέντα!» - Ο Μπέζος βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν σε γνωστό κανάλι

Με αφορμή την παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες» όπου συμμετέχει και έκανε πρεμιέρα, ο Γιάννης Μπέζος, αφοπλιστικός όπως πάντα και ευθύς, έκανε δηλώσεις στις κάμερες, και πιο συγκεκριμένα στο Happy Day και μίλησε για όλα!

Πρόσφατα μάλιστα τοποθετήθηκε και για όσους έχουν παίξει στο Ηρώδειο και την γνώμη του πάνω σε αυτό το κομμάτι, ωστόσο σε αυτές τις δηλώσεις, μίλησε για την παράσταση, ενώ ξεκαθάρισε τις φήμες που τον ήθελαν με εκπομπή σε γνvστό κανάλι.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Μπέζου στις κάμερες

«Η παράστασή μας είναι στημένη πάνω σε μια εξωστρέφεια γενικότερα, μια παιχνιδιάρικη διάθεση, χωρίς όμως αυτό να θυμίζει παιδική χαρά, με την έννοια του χαβαλέ. Σιχαίνομαι απίστευτα τον χαβαλέ. Δεν έχω άγχος ποτέ και για τίποτα γιατί είμαι πάρα πολύ καλά προετοιμασμένος.

Ο καθένας βλέπει αυτό που του αξίζει. Όσοι βλέπουν ανοησίες είναι ίδιοι με αυτό που βλέπουν. Η κωμωδία ασχολείται με συμπεριφορές, όχι με πρόσωπα. Τους ψευτολαϊκούς τους καταλαβαίνουμε μετά από χρόνια».

Όσο σχετικά με το τηλεοπτικό του μέλλον ο Γιάννης Μπέζος, απλά αρκέστηκε στο ότι «με την ΕΡΤ δεν έχω κάνει καμία κουβέντα».

«Τους γκρεμίζουμε με την πρώτη ευκαιρία»

Στο περιοδικό Esquire και στην Ραφαέλλα Ράλλη έδωσε συνέντευξη πρόσφατα - καθώς φέτος θα τον δούμε στο Έτερος Εγώ μεταξύ άλλων - και παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Μεταξύ άλλων, μίλησε για την καλλιτεχνική του πορεία και τη γνωριμία του με τον Τσιτσάνη.

«Ζηλέψατε» κάποια από τις δουλειές που είδατε φέτος;

Μέχρι στιγμής όχι αλλά γενικά δεν ζηλεύω, θαυμάζω. Τον θαυμασμό πρέπει να τον επαναφέρουμε. Εμπεριέχει την απορία του «πως γίνεται αυτό;» Υπάρχει μια γενική τάση από τον κόσμο να μη θαυμάζει εύκολα, θέλει αν σε φέρει προς τα κάτω, στα μέτρα του.

Όπως ξέρετε, εγώ αρνούμαι κατηγορηματικά. Θέλω να παραμείνω στα δικά μου κι όποιος θέλει μπορεί να ακολουθήσει.

Να σας το εξηγήσω πως το εννοώ: Λένε καμιά φορά γιατί δεν υπάρχουν οι μεγάλοι τραγουδιστές του παρελθόντος; Μα γιατί δεν τους θαυμάζουμε πλέον τους τραγουδιστές. Νομίζουμε ότι μπορούμε να γίνουμε σαν κι αυτούς.

Κάπως έτσι ίσως εξηγείται η αναλωσιμότητα των σύγχρονων «διασήμων»;

Ναι, δεν είναι λαϊκοί ήρωες. Λαϊκός ήρωας ήταν ο Τσιτσάνης. Αλλά, επειδή τον έχω γνωρίσει, σας βεβαιώ ότι ήταν ο πιο σνομπ άνθρωπος που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα. Δεν τον πλησίαζες, ήταν λαϊκός όμως. Που σημαίνει τι; Ότι κατέθετε την αλήθεια του κι άφησε πίσω έργο που εμείς εκ των υστέρων επαναφέρουμε.

Όποτε πονάμε, κλαίμε, χαιρόμαστε, θυμόμαστε αυτούς, όχι τους σημερινούς. Αυτούς τους «για την ευχαρίστηση» τους γκρεμίζουμε με την πρώτη ευκαιρία.

Γιάννης Μπέζος