Έξαλλη η Ζέτα Μακρυπούλια στον αέρα του Ρουκ Ζουκ - Παίκτης την έβγαλε από τα ρούχα της και της ζήτησε συγγνώμη

Απίστευτο σκηνικό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έξαλλη η Ζέτα Μακρυπούλια στον αέρα του Ρουκ Ζουκ - Παίκτης την έβγαλε από τα ρούχα της και της ζήτησε συγγνώμη

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά επέστρεψε το Ρουκ Ζουκ με την Ζέτα Μακρυπούλια (δείτε εδώ πως τα πάει σε τηλεθέαση) αλλά και τους παίκτες κάθε επεισοδίου, να προσφέρουν άφθονο γέλιο στο τηλεοπτικό κοινό.

Φυσικά, κάθε φορά δεν λείπουν και οι στιγμές που κάπως.. προκαλούν νεύρα στην παρουσιάστρια, μιας και μερικοί διαγωνιζόμενοι δυσκολεύονται αρκετά.

Συγκεκριμένα, στο επεισόδιο της Παρασκευής 28/10, ένας από τους παίκτες τα βρήκε σκούρο στο παιχνίδι της παντομίμας που χρειάστηκαν 3 ολόκληρα λεπτά για να βρει τη φράση. Η Ζέτα Μακρυπούλια προσπάθησε όσο μπορούσε να τον βοηθήσει, με την υπομονή της όμως να εξαντλείται.

Στο τέλος μάλιστα, ο παίκτης βρήκε τη φράση και δε δίστασε να ζητήσει «συγγνώμη» στην παρουσιάστρια που την κούρασε, με εκείνη βέβαια να γελάει.

Ο παίκτης που "εκνεύρισε" την Ζέτα Μακρυπούλια στο Ρουκ Ζουκ

Πως παίζεται το Ρουκ Ζουκ

Θέμα του παιχνιδιού είναι ο έλεγχος της ικανότητας των παικτών να συσχετίζουν μεταξύ τους λέξεις-έννοιες με σημασιολογική συνάφεια με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα. Στο παιχνίδι συμμετέχουν δύο ομάδες φίλων ή συγγενών (η σχέση τους είναι σημαντική βοήθεια, αφού μπορούν να αναφέρονται σε κοινά βιώματα) και στον πρώτο γύρο το παιχνίδι μοιάζει πολύ με το γνωστό επιτραπέζιο παιχνίδι "taboo".

Όλοι οι παίχτες φορούν ακουστικά, για να μην ακούν τους συμπαίκτες τους και στον πρώτο παίκτη της ομάδας δίνεται μια λέξη, την οποία πρέπει να περιγράψει στο δεύτερο παίκτη χωρίς να χρησιμοποιήσει λέξεις παράγωγες ή με την ίδια ρίζα. Όταν ο δεύτερος παίχτης βρίσκει τη λέξη, πρέπει να την περιγράψει στον επόμενο, χωρίς να χρησιμοποιήσει τις λέξεις που ήδη χρησιμοποιήθηκαν από τον συμπαίκτη του κ.ο.κ. Σκοπός είναι να προλάβουν όλοι οι παίχτες να βρουν τη λέξη μέσα στον καθορισμένο χρόνο.

Με την επανεκκίνηση του παιχνιδιού από τον ΑΝΤ1, προστέθηκε στο αρχικό κόνσεπτ ένας νέος γύρος παιχνιδιού, η παντομίμα. Σε αυτόν τον γύρο ένας παίκτης από κάθε ομάδα πρέπει να περιγράψει τον τίτλο μίας ταινίας, ενός τραγουδιού ή μίας απλής φράσης στους συμπαίκτες του μέσα σε προκαθορισμένο χρόνο, χωρίς να μιλήσει. Τη σεζόν 2018-2019 τα δύο από τα τέσσερα θέματα της παντομίμας ήταν ομαδικά. Τη σεζόν 2019-2020 στα ομαδικά θέματα προστέθηκε η κατηγορία "τραγούδι" όπου οι παίκτες τραγουδούν στίχους του τραγουδιού και ο άλλος παίκτης πρέπει να βρει τον τραγουδιστή, ενώ προστέθηκε και η κατηγορία σκίτσο όπου οι παίκτες, αντί να περιγράψουν τη φράση ή τη λέξη, τη ζωγραφίζουν.

Ο τρίτος γύρος που ακολουθεί έχει το όνομα Rouk Zouk Classic Double και ακολουθεί τους κανόνες του πρώτου γύρου, με μόνη διαφορά ότι οι πόντοι που κερδίζουν οι ομάδες για κάθε σωστή απάντηση είναι περισσότεροι.

Τη σεζόν 2018-2019, προστέθηκε ένας ακόμα γύρος με τον τίτλο Tablet Word. Στον γύρο αυτόν οι παίκτες προσπαθούν να περιγράψουν στον πρώτο παίκτη κάθε ομάδας λέξεις που αρχίζουν από ένα συγκεκριμένο γράμμα, χωρίς όμως να κάνουν παντομίμα. Οι λέξεις εμφανίζονται κάθε φορά σε μία οθόνη τοποθετημένη σε κράνος που φοράει ο πρώτος παίκτης, ο οποίος πρέπει να μαντέψει τις λέξεις. Όποια ομάδα στο τέλος αυτού γύρου έχει συγκεντρώσει από όλο το παιχνίδι τους περισσότερους πόντους, περνάει στον τελικό.

Στον τελικό γύρο, δίνεται στους παίκτες μια λέξη ή μια φράση και πρέπει να βρουν όσες πιο πολλές συναφείς λέξεις μπορούν, από τις τέσσερις που έχει προτείνει ο αρχηγός της ομάδας. Αυτό επαναλαμβάνεται τρεις φορές. Στην τρίτη φορά ο αρχηγός προτείνει πέντε λέξεις, η μία εκ των οποίων κρύβεται από την παραγωγή. Αν οι παίκτες βρουν τις τέσσερις υπόλοιπες, διπλασιάζουν τα χρήματά τους και τους δίνεται η επιλογή είτε να τα διατηρήσουν και να σταματήσουν εκεί ή να τα ρισκάρουν για 5.000€ αρκεί να βρουν την λέξη που έκρυψε ο υπολογιστής, με μία και μόνο προσπάθεια.

Η ομάδα που φτάνει στον τελικό, έχει δικαίωμα να συμμετάσχει σε 5 συνεχόμενα επεισόδια του παιχνιδιού, εκτός και αν χάσει από κάποια άλλη ομάδα.

Με την επανεκκίνηση του παιχνιδιού από τον ANT1, εφαρμόζεται στο παιχνίδι ένας μεγάλος τελικός στο τέλος της σεζόν, όπου μονομαχούν οι καλύτερες ομάδες της εκάστοτε σεζόν. Έτσι, αναδεικνύεται μια νικήτρια ομάδα όλου του κύκλου του Ρουκ Ζουκ.