Σεισμός Αττική: Η Ελένη Μενεγάκη ήταν στον αέρα του Mega εκείνη τη στιγμή - Η αντίδρασή της

«Είναι λίγο έντονος»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός Αττική: Η Ελένη Μενεγάκη ήταν στον αέρα του Mega εκείνη τη στιγμή - Η αντίδρασή της

Σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14:24 το μεσημέρι της Τετάρτης 28/12, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, 4 χλμ. από Δίρφυες Μεσσάπιες. Ο εν λόγω σεισμός, λοιπόν, βρήκε την Ελένη Μενεγάκη στον αέρα του Mega.

Η Ιουλία Βελισσαράτου ήταν αυτή που ανέφερε τη δόνηση που γινόταν εκείνη τη στιγμή, ενώ η Ελένη ήταν αρκετά χαλαρή.

Η αντίδραση της Ελένης στον σεισμό

«Έχει σεισμό Ελένη τώρα. Γίνεται ένας σεισμός», είπε η Ιουλία με την Ελένη να αναφωνεί «Ναι, το νιώθω, το νιώθω, αλλά εντάξει. Είναι λίγο έτσι ένα κουνηματάκι».

Ι.Β.: «Είναι λίγο έντονος, με αυτά που λέμε έγινε σεισμός»

Η Ελένη Μενεγάκη είπε επίσης: «Εντάξει παιδιά, εδώ μέσα είμαστε καλά. Δεν έγινε κάτι τρομερό, ελπίζω έξω από εδώ να είναι τα πράγματα έτσι ήρεμα, όπως είναι εδώ μέσα».

Υπενθυμίζουμε πως νωρίτερα από το περιστατικό αυτό και συγκεκριμένα στην έναρξη της εκπομπής της η Ελένη Μενεγάκη ανακοίνωσε μια δυσάρεστη είδηση (δείτε εδώ όλα όσα είπε).

Οι δηλώσεις σεισμολόγων

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο γεωλόγος- σεισμολόγος διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθανάσιος Γκανάς «δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο ρήγμα εκεί που να μπορεί να δώσει σεισμό της τάξης των 6 Ρίχτερ και άνω. Είναι μια γνωστή εστία από το παρελθόν με σεισμούς μεσαίου μεγέθους». Όπως είπε ο κ. Γκανάς από τα πρώτα στοιχεία δεν προκύπτει συσχετισμός με τους σεισμούς που είχαμε πριν από καιρό στην Νότια Εύβοια ενώ ακόμη δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση αν τα 4,9 Ρίχτερ είναι ο κύριος σεισμός» δήλωσε ο σεισμολόγος Αθανάσιος Γκάνας.

«Βρισκόμαστε στην κεντρική Εύβοια, που η εστία είναι διαφορετική από αυτή που ενεργοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα. Στα Ψαχνά Ευβοίας. Είναι στα 4,9 Ρίχτερ» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου στον ΣΚΑΪ.

«Είναι γνωστή αλλά όχι η ίδια εστία με τη Νότια Εύβοια» ξεκαθάρισε.