Αυτοψία: Η ανακοίνωση του ALPHA για την εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ

Επιστρέφει σε νέα μέρα και ώρα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Αυτοψία: Η ανακοίνωση του ALPHA για την εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ

Η «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ επανέρχεται σε νέα ημέρα και ώρα μετάδοσης από την Κυριακή 22 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή στις 00:15. Αναδοχές, υιοθεσίες και χιλιάδες παιδιά που ζουν σε Ιδρύματα, μπαίνουν στον φακό της εκπομπής (δείτε εδώ εντωμεταξύ σε ποια εκπομπή θα βρεθεί καλεσμένος ο Αντώνης Σρόιτερ).

Η ανακοίνωση του ALPHA για την εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ, Αυτοψία

Τη στιγμή που οι αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του κόσμου» προκαλούν την αντίδραση της Πολιτείας και των πολιτών της χώρας. Ο Αντώνης Σρόιτερ συναντά ζευγάρια, γυναίκες και άντρες, που είναι ανάδοχοι γονείς, αλλά κι εκείνους που θέλησαν να υιοθετήσουν παιδί από την Ελλάδα, βρίσκοντας τοίχο, και καταλήγοντας στην διακρατική υιοθεσία.

Η κάμερα της εκπομπής μπαίνει στο «Κέντρο βρεφών η Μητέρα» και καταγράφει τι πραγματικά συμβαίνει στα ιδρύματα και πως μεγαλώνουν τα παιδιά, που έχουν απομακρυνθεί από τις οικογένειές τους.

Τι έχει αλλάξει, λοιπόν, στον θεσμό της αναδοχής; Έχει απλοποιηθεί η διαδικασία της υιοθεσίας; Τι συμβαίνει με τις Δομές και τα Ιδρύματα; Θα πάψουν αυτά τα παιδιά να βρίσκονται στα αζήτητα;

Η ανακοίνωση του ALPHA για την εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ, Αυτοψία

Λίγα λόγια για την ζωή του παρουσιαστή και δημοσιογράφου

Ο Αντώνης Σρόιτερ (Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 1974) είναι Έλληνας δημοσιογράφος γερμανικής καταγωγής. Είναι απόφοιτος της Σχολής Αναβρύτων και του τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Απογευματινή ως ρεπόρτερ, το 1996 εργάστηκε στην εφημερίδα Ισοτιμία ως οικονομικός ρεπόρτερ αλλά και στο περιοδικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2006 ανέλαβε αρχισυντάκτης του Πρώτου Θέματος και το 2008 έγινε σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του ALPHA. Από τον Μάρτιο του 2009 ανέλαβε την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού σε ηλικία 34 ετών, τα ηνία του οποίου διατηρεί έως σήμερα.

Το 2017 παρέλαβε το δημοσιογραφικό βραβείο Μπότση για την αντικειμενική κάλυψη της ειδησεογραφίας και την ανάδειξη κοινωνικών ρεπορτάζ μέσα από το δελτίο ειδήσεων και την τηλεοπτική του εκπομπή "Αυτοψία". Από την 1η Ιανουαρίου 2014 μέχρι και τις 29 Ιουνίου 2020, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ήταν το πρώτο δελτίο σε τηλεθέαση από τα άλλα δελτία ιδιωτικών τηλεοπτικών δικτύων με πανελλήνια κάλυψη