Ανακοινώθηκε επίσημα: Εκτός MEGA η Ελένη Μενεγάκη

Δεν θα βγει αύριο 2/3 στον αέρα η εκπομπή της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Πολλές οι αλλαγές είναι στο τηλεοπτικό πρόγραμμα με αφορμή την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 1/3 μετά την μετωπική τρένων στα Τέμπη -δείτε εδώ τα οργισμένα μηνύματα στο Twitter.

Μέχρι στιγμής το Mega έχει ήδη ανακοινώσει τροποποίηση στο πρωινό του πρόγραμμα από το οποίο αφαιρεί τις ψυχαγωγικές εκπομπές.

Αλλαγές στο πρόγραμμα του MEGA μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Συγκεκριμένα δεν θα βγουν στον αέρα το «Πάμε Δανάη» και η εκπομπή «Ελένη».

Έτσι, το πρόγραμμα του καναλιού διαμορφώνεται ως εξής:

  • 05:00 ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA
  • 10:30 MEGA ΚΑΛΗΜΕΡΑ
  • 12:45 ΜΕGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ
  • 15:50 LIVE NEWS

Παραιτήθηκε ο Υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής - Η ανακοίνωσή του

Ο Κώστας Καραμανλής βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 1/3, στο σημείο της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη και λίγες ώρες αφού ξέσπασε σε κλάματα μπροστά στις κάμερες (δείτε εδώ το στιγμιότυπο), πήρε μία πολύ σημαντική απόφαση για την καριέρα του.

Ο ίδιος εκτελούσε καθήκοντα Υπουργού Μεταφορών, ωστόσο συνειδητοποίησε πως φέρει μεγάλη ευθύνη για ότι συνέβη και γι' αυτό δήλωσε την παραίτησή του, η οποία έγινε δεκτή από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Μόλις τώρα γύρισα από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πόνος είναι ανείπωτος.

Είναι γεγονός ότι παραλάβαμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε κατάσταση που δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, κάναμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν ένα τέτοιο δυστύχημα. Κι αυτό είναι πολύ βαρύ για όλους μας και για εμένα προσωπικά.

Όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη. Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη.

Γι’ αυτό το λόγο, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος.

Μέσα από την καρδιά μου, εκφράζω για άλλη μια φορά την οδύνη μου και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, το ΚΘΒα ακυρώνει τις παραστάσεις του λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους για τα Τέμπη

Όπως ανακοινώθηκε, ακυρώνονται από σήμερα και έως τις 3 Μαρτίου όλες οι παραστάσεις στις σκηνές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΘΒΕ αναφέρει: «Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνανθρώπους μας που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους στη σφοδρή σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών στην περιοχή των Τεμπών ακυρώνει όλες τις παραστάσεις στις σκηνές του από την 1η έως και τις 3 Μαρτίου.

Μεσίστιες θα κυματίζουν και οι σημαίες στους χώρους του ΚΘΒΕ, για τον χαμό των δεκάδων συμπολιτών μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Καλλιτεχνική Διεύθυνση και οι εργαζόμενοι του ΚΘΒΕ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων».