Breakfast at star: «Είμαστε μουδιασμένοι όλοι...» - Επέστρεψαν στον αέρα του STAR Ελένη Χατζίδου και Ετεοκλής Παύλου

Λίγες μέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Breakfast at star: «Είμαστε μουδιασμένοι όλοι...» - Επέστρεψαν στον αέρα του STAR Ελένη Χατζίδου και Ετεοκλής Παύλου

Με αφορμή το δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη (δείτε εδώ βίντεο ντοκουμέντο λίγη ώρα πριν την τραγωδία με το λάθος του σταθμάρχη), ήταν φυσικό κι επόμενο πολλές εκπομπές και προγράμματα να μείνουν εκτός τηλεοπτικού αέρα την περασμένη εβδομάδα, μιας και φυσικά η ενημέρωση σε σύγκριση με την ψυχαγωγία είχε προτεραιτότητα.

Ωστόσο, σιγά σιγά, το πρόγραμμα των καναλιών επανέρχεται στην κανονική του ροή και μάλιστα σήμερα 6/3 το πρωί επέστρεψαν στον αέρα του Star η Ελένη Χατζίδου και ο Ετεοκλής Παύλου.

Επέστρεψαν Χατζίδου - Παύλου μετά την τραγωδία στα Τέμπη

«Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Ελπίζουμε να είστε καλά, να είστε υγιείς. Είμαστε μουδιασμένοι όλοι από την τραγωδία, αυτό το μεγάλο κακό», είπε αρχικά η Ελένη Χατζίδου.

Ο Ετεοκλής Παύλου πρόσθεσε αμέσως μετά: «Να χαίρεστε και να το εκτιμάτε κι εσείς κι εμείς και όλοι μας, όσοι είμαστε υγιείς και ξυπνάμε και μπορούμε και γυρνάμε το βράδυ στις οικογένειές μας και στα σπίτια μας».

«Αυτό που λέω κάθε μέρα στην εκπομπή, που λέμε… ανοίξαμε και σήμερα τα ματάκια μας, έτσι!», είπε επίσης η τραγουδίστρια και παρουσιάστρια.

Η απολογία του σταθμάρχη

Την Κυριακή 5/3, ύστερα από την αναβολή που δέχθηκε για την απολογία του ο 60χρονος σταθμάρχης των τρένων στα Τέμπη το Σάββατο 4/3, απολογήθηκε τελικά και όλη η διαδικασία κράτησε πάνω από 7,5 ώρες (δείτε εδώ ποιος είναι και την οικογένειά του). Γίνεται αντιληπτό πως ο ίδιος δεν είχε αντιληφθεί το λάθος του πριν να είναι πολύ αργά, με αποτέλεσμα να κοστίσει τη ζωή 57 ανθρώπων, κάτι για το οποίο κρίθηκε ομόφωνα προφυλακιστέος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και μπροστά στην ανακρίτρια, έχοντας απολογητικό υπόμνημα, ωστόσο αυτό δεν έπαιξε ουσιαστικά ρόλο στην απόφαση. Μέχρι και σήμερα, Δευτέρα 6/3 δεν είχε διαρρεύσει κανένα σημείο της κατάθεσής του, ωστόσο ο δικηγόρος του αποκάλυψε όλα όσα ειπώθηκαν στην αίθουσα, εξηγώντας ποια είναι η γραμμή που ακολούθησε.

Πιο συγκεκριμένα, ο τελευταίος δήλωσε: «Ο κατηγορούμενος είπε τα πάντα: Τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι», ενώ διευκρίνισε πως «ο άνθρωπος ούτε έπινε, ούτε γλένταγε. Πότε δεν εγκατέλειψε τη θέση του» και υπογράμμισε ότι ο 59χρονος είναι σε τραγική κατάσταση όσον αφορά την ψυχολογία του αυτή τη στιγμή.