Πρωινό Μας: «Ας αφήσουμε τον πόνο και τα κλάματα για τις οικογένειες» - Η αναφορά της Φαίης Σκορδά στη τραγωδία των Τεμπών

«Εγώ θα σφίξω τα δόντια και θα...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πρωινό Μας: «Ας αφήσουμε τον πόνο και τα κλάματα για τις οικογένειες» - Η αναφορά της Φαίης Σκορδά στη τραγωδία των Τεμπών

Με αφορμή το δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη (δείτε εδώ βίντεο ντοκουμέντο λίγη ώρα πριν την τραγωδία με το λάθος του σταθμάρχη), πολλές εκπομπές και προγράμματα αναγκάστηκαν να μείνουν εκτός τηλεοπτικού αέρα την περασμένη εβδομάδα, μιας και φυσικά η ενημέρωση σε σύγκριση με την ψυχαγωγία είχε προτεραιτότητα.

Ωστόσο, σιγά σιγά, το πρόγραμμα των καναλιών επανέρχεται στην κανονική του ροή και μάλιστα σήμερα, Δευτέρα 6/3 πολλές ψυχαγωγικές εκπομπές επέστρεψαν στους δέκτες μας. Ανάμεσά τους και η Φαίη Σκορδά.

Η παρουσιάστρια του ΣΚΑΙ, μετά από τρεις ημέρες απουσίας της από τον αέρα, επέστρεψε εμφανώς μουδιασμένη και συγκλονισμένη μετά τα όσα συνέβησαν.

Επέστρεψε στον ΣΚΑΙ η Φαίη Σκορδά μετά την τραγωδία στα Τέμπη

«Καλημέρα, καλή εβδομάδα να έχουμε, όσο καλή μπορεί να είναι… Τις τρεις τελευταίες εκπομπές δεν είμασταν μαζί σας. Ήταν απόφαση του καναλιού λόγω των γεγονότων, των τραγικών γεγονότων να αναλάβει η ενημέρωση. Μια πολύ σωστή απόφαση και για εμάς. Δεν είναι τρεις μέρες… αυτός ο πόνος θα μείνει και η απώλεια αυτή για αυτές τις οικογένειες δεν φεύγει μέσα σε τρεις ημέρες. Η φύση αυτής της εκπομπής είναι καθαρά ψυχαγωγική, παρότι έχουμε και την ενημέρωση…

Συνήθως όσοι με γνωρίζετε, θα ήθελα να πω γιατί δεν είχα την ευκαιρία να σας κοιτάξω στα μάτια και να πω κάτι… Επειδή τα περισσότερα θέματα τα αντιμετωπίζω με πολύ συναίσθημα και αυτά της επικαιρότητας… Στο συγκεκριμένο θα ήθελα να είμαστε όσο περισσότερο φειδωλοί γίνεται στο συναίσθημά μας, γιατί είναι πολύ μικρό μπροστά στον πόνο και τις κραυγές των οικογενειών. Εγώ θα σφίξω τα δόντια και θα αγγίξουμε αυτό το θέμα με συναισθηματική διακριτικότητα. Δεν σημαίνει ότι δεν πονάμε, ότι δεν έχουμε αρρωστήσει όλοι ακούγοντας και βλέποντας όλα αυτά, ας αφήσουμε τον πόνο και τα κλάματα για τις οικογένειες. Προσευχόμαστε για εσάς, δύναμη, κουράγιο, συλλυπητήρια» είπε συγκινημένη η Φαίη Σκορδά.

Η απολογία του σταθμάρχη

Την Κυριακή 5/3, ύστερα από την αναβολή που δέχθηκε για την απολογία του ο 60χρονος σταθμάρχης των τρένων στα Τέμπη το Σάββατο 4/3, απολογήθηκε τελικά και όλη η διαδικασία κράτησε πάνω από 7,5 ώρες (δείτε εδώ ποιος είναι και την οικογένειά του). Γίνεται αντιληπτό πως ο ίδιος δεν είχε αντιληφθεί το λάθος του πριν να είναι πολύ αργά, με αποτέλεσμα να κοστίσει τη ζωή 57 ανθρώπων, κάτι για το οποίο κρίθηκε ομόφωνα προφυλακιστέος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και μπροστά στην ανακρίτρια, έχοντας απολογητικό υπόμνημα, ωστόσο αυτό δεν έπαιξε ουσιαστικά ρόλο στην απόφαση. Μέχρι και σήμερα, Δευτέρα 6/3 δεν είχε διαρρεύσει κανένα σημείο της κατάθεσής του, ωστόσο ο δικηγόρος του αποκάλυψε όλα όσα ειπώθηκαν στην αίθουσα, εξηγώντας ποια είναι η γραμμή που ακολούθησε.

Πιο συγκεκριμένα, ο τελευταίος δήλωσε: «Ο κατηγορούμενος είπε τα πάντα: Τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι», ενώ διευκρίνισε πως «ο άνθρωπος ούτε έπινε, ούτε γλένταγε. Πότε δεν εγκατέλειψε τη θέση του» και υπογράμμισε ότι ο 59χρονος είναι σε τραγική κατάσταση όσον αφορά την ψυχολογία του αυτή τη στιγμή.