Τέμπη: «Μπαμπά, είμαι εγκλωβισμένος και δεν μπορώ να βγω» - "Παγωμένοι" όλοι στο Mega Καλημέρα με μαρτυρία πατέρα

«Βίωνα εκείνη την ώρα τη μάχη που έδινε ο γιος μου για να κρατηθεί στη ζωή»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Τέμπη: «Μπαμπά, είμαι εγκλωβισμένος και δεν μπορώ να βγω» -

Ανείπωτη θλίψη και πένθος έχει προκαλέσει η τραγωδία στα Τέμπη (δείτε εδώ βίντεο ντοκουμέντο λίγη ώρα πριν την τραγωδία με το λάθος του σταθμάρχη) αφήνοντας πίσω της 57 μέχρι στιγμής νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Οι μαρτυρίες όσων κατάφεραν να επιζήσουν από το φονικό αυτό τρένο, είναι το λιγότερο συγκλονιστικές.

Το πρωί της Δευτέρας 6/3 ο Γιώργος Κατεχάκης, πατέρας του επιζώντα Αντώνη Κατεχάκη, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» και αναφέρθηκε στον γιο του που βρισκόταν στο τρένο που συγκρούστηκε στα Τέμπη.

Η συγκλονιστική μαρτυρία για την τραγωδία των Τεμπών

«Η δικιά μου περίπτωση θυμίζει λίγο αρχαία ελληνική τραγωδία. Λίγο πριν τις 23:30 χτύπησε το τηλέφωνό μου, όπου στην άλλη γραμμή ήταν ο γιος μου και μου είπε με πολύ ήρεμο τόνο “μπαμπά, έχουμε χτυπήσει, υπάρχουν παντού φλόγες. Είμαι εγκλωβισμένος και δεν μπορώ να βγω”. Βίωνα εκείνη την ώρα τη μάχη που έδινε ο γιος μου για να κρατηθεί στη ζωή,

Όταν κατάφερε να βγει από το τρένο πάλι με πήρε τηλέφωνο από άγνωστο νούμερο, γιατί το δικό του χάθηκε στη σύγκρουση. Μου είπε ότι κατάφερε να βγει, ότι ήταν ελαφρά τραυματισμένος. Προχωρούσαν στο σκοτάδι, άκουγαν ανθρώπους να τους φωνάζουν βοήθεια. Ο Αντώνης είναι παιδί χαμηλών τόνων, συνεσταλμένο, με εσωτερική δύναμη. Δεν πολυσυζητάμε το θέμα. Ξέρω ότι είδε πολλά, βίωσε πολλά και πάνω απ’ όλα το να προσπαθείς να βγεις από ένα βαγόνι φλεγόμενο και να είσαι εγκλωβισμένος, σου αφήνει τραύματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας του Αντώνη Κατεχάκη.

Η απολογία του σταθμάρχη

Την Κυριακή 5/3, ύστερα από την αναβολή που δέχθηκε για την απολογία του ο 60χρονος σταθμάρχης των τρένων στα Τέμπη το Σάββατο 4/3, απολογήθηκε τελικά και όλη η διαδικασία κράτησε πάνω από 7,5 ώρες (δείτε εδώ ποιος είναι και την οικογένειά του). Γίνεται αντιληπτό πως ο ίδιος δεν είχε αντιληφθεί το λάθος του πριν να είναι πολύ αργά, με αποτέλεσμα να κοστίσει τη ζωή 57 ανθρώπων, κάτι για το οποίο κρίθηκε ομόφωνα προφυλακιστέος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και μπροστά στην ανακρίτρια, έχοντας απολογητικό υπόμνημα, ωστόσο αυτό δεν έπαιξε ουσιαστικά ρόλο στην απόφαση. Μέχρι και σήμερα, Δευτέρα 6/3 δεν είχε διαρρεύσει κανένα σημείο της κατάθεσής του, ωστόσο ο δικηγόρος του αποκάλυψε όλα όσα ειπώθηκαν στην αίθουσα, εξηγώντας ποια είναι η γραμμή που ακολούθησε.

Πιο συγκεκριμένα, ο τελευταίος δήλωσε: «Ο κατηγορούμενος είπε τα πάντα: Τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι», ενώ διευκρίνισε πως «ο άνθρωπος ούτε έπινε, ούτε γλένταγε. Πότε δεν εγκατέλειψε τη θέση του» και υπογράμμισε ότι ο 59χρονος είναι σε τραγική κατάσταση όσον αφορά την ψυχολογία του αυτή τη στιγμή.