Μαύρο Ρόδο (25/4): O Πέτρος καταρρέει - Τι λέει το γράμμα που του άφησε η Ελισάβετ πριν φύγει

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μαύρο Ρόδο (25/4): O Πέτρος καταρρέει - Τι λέει το γράμμα που του άφησε η Ελισάβετ πριν φύγει

Καταιγιστικό είναι το σημερινό 25/4 επεισόδιο της σειράς Μαύρο Ρόδο μετά το χωρισμό της Ελισάβετ από τον Πέτρο και την απόφαση της να επιστρέψει στο Μοναστήρι έπειτα από την προδοσία του. Τι θα ακολουθήσει;

Οι σημερινές 25/4 εξελίξεις της σειράς του MEGA, Μαύρο Ρόδο

Επεισόδιο 97

O Πέτρος φεύγει και πάει σπίτι να βρει την Ελισάβετ και υπόσχεται στον εαυτό του πως δεν θα επιτρέψει να συμβεί ξανά παρόμοιο περιστατικό.

Μόνο που όταν μπαίνει στο σπίτι, εκείνη λείπει και δεν απαντά στα τηλεφωνήματά του. Ο Πέτρος γίνεται κουρέλι και η Αλεξία αναλαμβάνει να τους τα ξαναβρεί: «Τη μια χαζομάρα μετά την άλλη κάνεις! Πόσο δύσκολο δηλαδή σου ήταν να μείνεις κόσμιος και να μην κάνεις πάλι καραγκιοζιλίκια με τους φίλους σου; Θα της μιλήσω και θα προσπαθήσω να την πείσω να σε συγχωρέσει, αλλά δεν σου υπόσχομαι και πολλά», του επισημαίνει. Στο μεταξύ, οι συνομιλίες του Ζαμάνου με τη Χρονά πέφτουν στα χέρια του Θέμη, ενώ ο Βίκος ζητάει από τη Βέτα να του φέρει τον Μαγγίνα για να μιλήσουν. Ο Σαράντος δείχνει στον Λευτέρη το μυστηριώδες mail που έχει λάβει και που τον αφορά! Ο Λευτέρης ξέρει πως πίσω από αυτό κρύβεται η Πολυξένη και αποφασίζει να τα πει ξανά μαζί της...

Διαβάστε επίσης: Λουκία Παπαδάκη: «Η Κύρα θα κάνει...» - Η αποκάλυψη της ηθοποιού για το τέλος του Μαύρου Ρόδου

Η Κασσιανή, βλέποντας το δημοσίευμα για την Ελισάβετ σχετικά με το πάρτι του Πέτρου και τις... καλόγριες, αποφασίζει να ζητήσει από τον μητροπολίτη να βγάλει ανακοίνωση προκειμένου το μοναστήρι να διαχωρίσει τη θέση του. Στο μεταξύ, ο Μανόλης προτείνει στην Ευτυχία να στείλουν τον Γεράσιμο στο εξωτερικό για να ξεκολλήσει το μυαλό του από την Ελισάβετ. «Θα διώξουμε μακριά το παιδί μας, αλλά είναι η μόνη λύση, Ευτυχία! Βλέπεις ότι όσο πάει γίνεται και χειρότερα όσο μένει εδώ», της τονίζει και εκείνη με βαριά καρδιά αναγκάζεται να δεχτεί για να σωθεί το παιδί της. Η Αλεξία επικοινωνεί με την Ελισάβετ, αλλά εκείνη της λέει:

«Θέλω να μου στείλεις σε παρακαλώ τη μαντίλα μου, την ξέχασα στην Πάτρα». Τότε η Αλεξία με τον Πέτρο καταλαβαίνουν πως εκείνη και η Αυξεντία γύρισαν στο μοναστήρι, ενώ ο Πέτρος βρίσκει ένα γράμμα από την Ελισάβετ, η οποία του ζητά να μην την ενοχλήσει ποτέ ξανά. Τρελαμένος σπεύδει στη Γερακιανή να την αποτρέψει από το να γίνει ξανά μοναχή. Μάταια όμως! Η προδοσία που νιώθει η Ελισάβετ είναι μεγάλη. Στο μεταξύ, ο Γεράσιμος έχει σχεδόν πειστεί να φύγει από το χωριό και να πάει στη Σουηδία, όταν ακούει τον Μήτσο να λέει στον Λευτέρη ότι είδε την Ελισάβετ να γυρνά στο μοναστήρι. Ο Λευτέρης είναι απογοητευμένος, ενώ ο Γεράσιμος πετάει από τη χαρά του!

Προχωρά η κουρά της Ελισάβετ

Η Κασσιανή ζητάει από τον μητροπολίτη την απομάκρυνση της Ελισάβετ από τη μονή, ενώ εκείνη τον εκλιπαρεί για συγχώρεση και του ζητάει να πραγματοποιηθεί η κουρά της. Και παρά την επιμονή της Κασσιανής, ο μητροπολίτης φαίνεται πως θα επιτρέψει στην Ελισάβετ να παραμείνει στο μοναστήρι: «Κόρη μου, δεν είχες ζήσει την κοσμική ζωή ποτέ σου! Το γεγονός ότι την έζησες, έστω και για λίγο, αλλά αποφάσισες να γυρίσεις ξανά στον οίκο του Θεού, αυτό σημαίνει πως είσαι πια σίγουρη για την απόφασή σου». Εκείνη τρέχει να ευχαριστήσει τον Αϊ-Γιώργη και μέσα στον ναό θα έρθουν πολύ κοντά με τον Γεράσιμο, ο οποίος σπεύδει εκεί για να τη συναντήσει. Στο χωριό ο Πέτρος υποφέρει μην μπορώντας να βρει τρόπο να επικοινωνήσει με την Ελισάβετ. Ετσι της στέλνει ένα γράμμα, το οποίο η κοπέλα βρίσκει μυστηριωδώς στο κελί της.

Η Φιλαρέτη αρχίζει και πάλι να αισιοδοξεί για την εύρεση του γιου της όταν της μεταφέρει ο Θέμης όσα έμαθε, την ώρα που ο τελευταίος επικοινωνεί με τον Ζαμάνο και απαιτεί να του τα πει όλα: «Εχω στα χέρια μου όλες τις συνομιλίες σας με τη Χρονά! Δεν νομίζω να θέλεις να βγει κάτι από όλα αυτά στη δημοσιότητα! Μεγάλη ζημιά την καριέρα της κόρης σου, αν μαθευτεί πως ο πατέρας της είναι εκβιαστείς και δολοφόνος, σωστά; Λοιπόν πες τα μου όλα! Από την αρχή μέχρι τώρα, τι έχει γίνει με αυτό το παιδί; Πού βρίσκεται; Ποιος είναι;». Μόνο που ο Ζαμάνος αρνείται κατηγορηματικά να ανοίξει το στόμα! Ο Θέμης όμως έχει κι άλλη τακτική... Την ίδια ώρα, η Θάλεια επισκέπτεται τον Βίκο και πέφτει πάνω στον Μαγγίνα που θέλει να εκδικηθεί τον Λουκά επειδή τον είχε μαχαιρώσει. Στη συνέχεια εκείνη ενημερώνει τον αγαπημένο της και ο Λουκάς βρίσκεται σε πανικό όταν καταλαβαίνει πως πλησιάζει τα ίχνη του.