Eurovision highlights Α ημιτελικού: Οι πιο φαντασμαγορικές στιγμές και οι 10 χώρες που πέρασαν στον τελικό

Όσα είδαμε το βράδυ της Τρίτης 9/5

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Eurovision highlights Α ημιτελικού: Οι πιο φαντασμαγορικές στιγμές και οι 10 χώρες που πέρασαν στον τελικό

Ο Α' ημιτελικός της Eurovision 2023 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη «M&S Bank Arena» στο Λίβερπουλ με παρουσιάστριες τη Μαρία Κοζάκου και την Τζένη Μελιτά.

Τα highlights του Α ημιτελικού της Eurovision

Μόλις τα φώτα και οι κάμερες άνοιξαν ανέβησαν στη σκηνή ένα μικρό αγόρι από το Λίβερπουλ μαζί με ένα μικρό κορίτσι, σαν καθρέφτης ο ένας του άλλου, και χόρεψαν υπό τους ήχους του "Electric Dreams". Στη συνέχεια ανέβησαν πάνω οι παρουσιαστές, οι οποίοι και καλωσόρισαν το κοινό και η Julia Sanina η οποία είναι καλλιτέχνης, ξεκίνησε να τραγουδά με το συγκρότημά της, The Hardkiss.

Δείτε επίσης: «Κοζάκου χωρίς Καπουτζίδη, πιτόγυρο χωρίς κρεμμύδι» - "Σάλος" στο twitter για την απουσία του από την Eurovision 2023

Eurovision 2023 έναρξη

Διαβάστε επίσης: Γέννησε η σύντροφός του λίγο πριν τον φετινό ημιτελικό - Μπαμπάς για πρώτη φορά πρώην εκπρόσωπος της Eurovision

Eurovision 2023 παρουσιαστές

H εμφάνιση του Καρόλου και της Καμίλα

Μόλις λίγα 24ωρα μετά τη στέψη του, ο βασιλιάς Κάρολος εμφανίστηκε στην έναρξη του Α ημιτελικού μαζί με την Καμίλα.

Ανάμεσα στα πλάνα της έναρξης έπαιξαν και κάποια με το βασιλικό ζεύγος το οποίο, λίγες μέρες πριν είχε βρεθεί στο Liverpool Arena για να φωταγωγήσει τη σκηνή του σόου.

H εμφάνιση της Loreen μετά από 11 χρόνια στην σκηνή

Η Σουηδία εμφανίστηκε στην 11η θέση του Α’ Ημιτελικού. Η Loreen διατήρησε τον ίδιο τρόπο παρουσίασης που είχε και στον εθνικό τελικό της χώρας της, ερμηνεύοντας το Tattoo.

Στο τέλος της εμφάνισής της το κοινό της χάρισε το πιο δυνατό χειροκρότημα.

Τους μάγεψε όλους η Rita Ora

Mετά το τέλος του διαγωνιστικού μέρους και λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η Ρίτα Όρα, ξεκίνησε με μία μείξη μουσικών επιτυχιών της, πριν ερμηνεύσει, σε παγκόσμια πρώτη, το νέο της τραγούδι «Praising You».

Οι δέκα χώρες που προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό

Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε και πολλές ήταν οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν και σίγουρα θα "μείνουν" στο μυαλό των τηλεθεατών για πάντα.

Σίγουρα η Loreen με το "Tattoo" είναι εκείνη που έκλεψε τα βλέμματα και τις εντυπώσεις, καθώς επέστρεψε στη σκηνή μετά από περίπου 11 χρόνια, σαν να μην πέρασε μια μέρα, όμως και η Φινλανδία με το "Cha Cha Cha" παραμένει ένα από τα φαβορί.

Η εμφάνιση της Κροατίας είναι επίσης μια από αυτές που θα συζητηθούν, καθώς μπάντα έμεινε με τα εσώρουχα στη σκηνή, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η "παράσταση" της Ρίτα Όρα στο κλείσιμο του σόου.