Τζώρτζης Ποφάντης: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου και οι αποφάσεις που τον έφεραν στην πόρτα της εξόδου

Όλο το παρασκήνιο για το τέλος της συνεργασίας του με τον ΑΝΤ1

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Τζώρτζης Ποφάντης: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου και οι αποφάσεις που τον έφεραν στην πόρτα της εξόδου

Ξαφνική απόφαση ή το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου; Μάλλον το δεύτερο ισχύει στην περίπτωση του ΑΝΤ1 και του Τζώρτζη Ποφάντη, που μετά από 5 χρόνια δεν αποτελεί πλέον στέλεχος του καναλιού (διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ), με την απόφαση αυτή να έχει πλούσιο παρασκήνιο μέσα στα χρόνια. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο πρώην Chief Content Officer βρισκόταν κοντά στην πόρτα της εξόδου, αλλά ήταν η τελευταία, έχοντας χρεωθεί τη δυσαρέσκεια της διοίκησης για την πορεία του προγράμματος.

Ούτε η μυθοπλασία, στην οποία είχε εστιάσει κατά τη διάρκεια της θητείας του, ήταν αρκετή να ανατρέψει το δυσάρεστο κλίμα στα ενδότερα του σταθμού. Αντιθέτως, η πορεία της «Μάγισσας» στους πίνακες τηλεθέασης μπορεί να χαρακτηρίζεται αξιοπρεπής, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να δικαιολογήσει το υπέρογκο κόστος της, ενώ ούτε το «Μετά τη Φωτιά», ούτε η σειρά «Ο πρώτος από εμάς» μοιάζουν να κάνουν τη διαφορά. Οι χαμηλές πτήσεις στην prime time ζώνη του σταθμού ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Αλέξης Γεωργούλης Δανάη Λουκάκη Τζώρτζης Ποφάντης
Με τον Αλέξη Γεωργούλη και τη Δανάη Λουκάκη
Τζώρτζης Ποφάντης - ΑΝΤ1: Χωριστές διαδρομές

Το «αντίο» που κοινοποιήθηκε στο εσωτερικό του ΑΝΤ1 ήταν λιτό, με 13 λέξεις, που πέρα απ' τη λύση της συνεργασίας τους, ανέφεραν ότι τα καθήκοντα του Τζώρτζη Ποφάντη αναλαμβάνει προσωρινά ο Γιώργος Λεβέντης, ενώ μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση από το κανάλι μέσω του Γραφείου Τύπου -κλασική δική του ατάκα σε κάθε παρουσίαση προγράμματος. Αυτό ήταν και το φινάλε σε μία πορεία που είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, μεγάλες επιτυχίες, αλλά και αποφάσεις που στο τέλος δεν ευοδώθηκαν.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε τις «Άγριες Μέλισσες», μία σειρά που άλλαξε το τηλεοπτικό τοπίο, και για την οποία επέμεινε ο Τζώρτζης Ποφάντης, κάνοντας έτσι πολλούς να στραφούν ξανά στον δρόμο της μυθοπλασίας. Από την άλλη, υπήρξαν αρκετά προγράμματα για τα οποία επίσης επέμεινε, αλλά δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, όπως οι «Προδότες» με παρουσιαστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, οι δύο σεζόν της «Φάρμας» που δεν εντυπωσίασαν στους πίνακες τηλεθέασης, καθώς και το αξέχαστο... Game of Love (διαβάστε εδώ την αποκάλυψη που έκανε η Φαίη Σκορδά για εκείνη την περίοδο).

Φαίη Σκορδά Τζώρτζης Ποφάντης Μαρία Μπεκατώρου
Με την Φαίη Σκορδά και την Μαρία Μπεκατώρου

Η επόμενη μέρα για το κανάλι

Η κατάσταση θύμισε σε πολλούς τον χειμώνα του 2018, όπου τότε το υπέρογκο κόσμος του Nomads δεν έφερνε τα αντίστοιχα έσοδα στο κανάλι, ακόμα δεν υπήρχαν σειρές που θα τραβούσαν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, και πάλι είχαν ακουστεί φήμες που ήθελαν τον Τζώρτζη Ποφάντη να αποχωρεί. Τότε η κατάσταση είχε λήξει με την αποχώρηση του συμβούλου ψυχαγωγικού προγράμματος (τότε) Αντώνη Κανάκη και την «παύση πυρός» στην κόντρα του με τον Γιώργο Λιάγκα και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Όσον αφορά τους τρεις άντρες, προς το παρόν δεν τους επηρεάζει η αποχώρηση Ποφάντη. Παραμένουν στο κανάλι μέχρι νεοτέρας, με τις «σειρήνες» πάντως να ηχούν όλο και πιο δυνατά για τον τελευταίο, για τον οποίο είναι δεδομένο το ενδιαφέρον του MEGA. Όσον αφορά τον αντικαταστάτη του Chief Content Officer, «παίζει» πολύ ισχυρά το όνομα της Χρύσας Μασούρου, και εκείνο του Γιάννη Λάτσιου σε δεύτερο πλάνο, καθώς στο παρελθόν κατείχε τη θέση του Τζώρτζη Ποφάντη.