Πένθος στον ALPHA: «Άφησε την τελευταία του πνοή...» - Η σπαρακτική ανακοίνωση του σταθμού

«Κατόπιν παρακλήσεως της οικογένειας...»

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Πένθος στον ALPHA: «Άφησε την τελευταία του πνοή...» - Η σπαρακτική ανακοίνωση του σταθμού

Γεννήθηκε το 1930, στη Σκιάθο και σπούδασε Οικονομικά στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών & Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.). Υπήρξε μέλος της ανώτατης διοικητικής στελεχιακής ομάδας της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. επί σειρά ετών και ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από συστάσεως της Εταιρείας. Τα τελευταία χρόνια ήταν μη εκτελεστικό μέλος του Συμβουλίου, ενώ υπήρξε και στέλεχος και της Τράπεζας Πειραιώς. Την Κυριακή, όμως, 26/11, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 93 ετών.

Έφυγε από την ζωή ο Γιώργος Π. Αλεξανδρίδης

Η ανακοίνωση της Motor Oil

«Με βαθύτατη οδύνη αποχαιρετάμε τον Γιώργο Π. Αλεξανδρίδη, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Motor Oil.

Έναν άνθρωπο που υπήρξε πυλώνας δημιουργίας και ανάπτυξης της Motor Oil, πηγή έμπνευσης και συνοδοιπόρος της διαδρομής της Εταιρείας μας από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας της.

Ένα λαμπρό μυαλό, μια πηγαία ψυχή, ένα πνεύμα με μοναδική οξύνοια.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Η οικογένεια της Motor Oil, καθεμία και καθένας από εμάς, θα τον θυμόμαστε με απεριόριστο σεβασμό.

Παράκληση της οικογενείας όπως αντί στεφάνων δοθούν δωρεές στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο.

Εις μνήμην η Motor Oil πραγματοποιεί δωρεά €100.000 στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, «Ελπίδα».

Ο Γιώργος Π. Αλεξανδρίδης γεννήθηκε το 1930. Σπούδασε Οικονομικά στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών & Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.). Υπήρξε μέλος της ανώτατης διοικητικής στελεχιακής ομάδας της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. επί σειρά ετών και ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από συστάσεως της Εταιρείας».

Δείτε επίσης: Πέθανε ο Νίκος Γιούτσος

Η ανακοίνωση του ALPHA

«Ο Γιώργος Π. Αλεξανδρίδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Motor Oil, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 93 ετών, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου.

Ο εκλιπών υπήρξε εκ των σημαντικότερων στελεχών της διοικητικής ομάδας της Εταιρείας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από συστάσεώς της.

Κατόπιν παρακλήσεως της οικογένειας αντί στεφάνων να δοθούν δωρεές στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, ο Alpha πραγματοποιεί εις μνήμην του δωρεά 10.000€ στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, «Ελπίδα»

Το μήνυμα του δημάρχου Σκιάθου

Πένθος στον ALPHA

Ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, τόνισε για την απώλεια του τοπικού ευεργέτη του νησιού Γιώργου Αλεξανδρίδη: «Εάν υπάρχει ένας μόνο όρος που περιγράφει την πολυετή διαδρομή του Γεώργιου Π. Αλεξανδρίδη, δεν είναι άλλος από τη λέξη προσφορά.

Με μεγάλη συγκίνηση, θλίψη και τον οφειλόμενο σεβασμό και ευγνωμοσύνη, αποχαιρετούμε, σήμερα ένα γνήσιο Σκιαθίτη ένα πραγματικό πατριώτη, ένα μεγάλο ευεργέτη.

Ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης, αλλά και ως αναγνώριση της εξέχουσας προσωπικότητάς του και της προσφοράς του τεράστιου κοινωνικού του έργου στην τοπική μας κοινωνία, ανακηρύχθηκε ως Επίτιμος Δημότης με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο του 2020.

Ο Γεώργιος Π. Αλεξανδρίδης ήταν πρώτα και πάνω απ΄ όλα προσηλωμένος στην ευεργεσία, αναλάμβανε τα έξοδα νοσηλείας απόρων Σκιαθιτών σώζοντας ζωές, για περισσότερα από 30 χρόνια εξασφάλιζε το γιορτινό τραπέζι σε όλους τους οικονομικά αδύναμους της Σκιάθου, δώριζε χιλιάδες λίτρα καυσίμων για τις ανάγκες των σχολείων, των υπηρεσιών, των εκκλησιών, του κέντρου υγείας, είχε καλύψει την δαπάνη εκπόνησης των μελετών αναστήλωσης του Κάστρου και των Ιερών Μονών Εικονίστριας και Κεχριάς, η προσφορά του ήταν πολυσχιδής, αδιάλειπτη και ανιδιοτελής.

Ποτέ δεν ξέχασε ότι ανήκει σε μια πατρίδα και σε μια κοινωνία με τις οποίες οφείλει να μοιράζεται την επιτυχία του.

Η έννοια του ήταν πάντα η πατρίδα του, η Σκιάθος και οι ανάγκες των συμπολίτων του.

Η Σκιάθος θα είναι για πάντα ευγνωμονούσα!

Για πάντα Άξιος!».

Η ανακοίνωση του STAR

«Το Star αποχαιρετά με θλίψη το ιστορικό στέλεχος της Motor Oil και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Γιώργο Π. Αλεξανδρίδη. Στα 30 χρόνια του Star, o Γιώργος Αλεξανδρίδης στάθηκε πάντα δίπλα στην εταιρία και κυρίως στους ανθρώπους της, συμβάλλοντας με όλες του τις δυνάμεις σε σημαντικές στιγμές.

Εκ μέρους όλων των εργαζόμενων του Star, η εταιρία προσέφερε δωρεά €10.000 για τους σκοπούς του Συλλόγου Ελπίδα, ως ένδειξη τιμής σε μια εξέχουσα προσωπικότητα, που τόνιζε πάντα και πρώτιστα με το παράδειγμά του ότι η προσφορά στον συνάνθρωπο είναι προέκταση του εαυτού του και που συνδέθηκε όσο λίγοι όχι μόνο με την ανάπτυξη της Motor Oil αλλά και με το έργο της Ελπίδας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη»