ΑΝΤ1: Η ανακοίνωση για την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, Ενώπιος Ενωπίω

Ποιος θα είναι ο αποψινός 30/11 καλεσμένος

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
ΑΝΤ1: Η ανακοίνωση για την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, Ενώπιος Ενωπίω

Μετά την εξομολόγηση του Βλαδίμηρου Κυριακίδη και της συζύγου του, Έφης Μουρίκη, στο πλατό της εκπομπής Ενώπιος Ενωπίω, θα καθίσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα κάνει λοιπόν, με τον Νίκο Χατζηνικολάου μια συγκλονιστική συζήτηση που θα συζητηθεί...

Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1 για τον καλεσμένο του Χατζηνικολάου στο Ενώπιος Ενωπίω

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας ξεφυλλίζει το ημερολόγιό του και θυμάται τις πιο σημαντικές στιγμές από την προσωπική, αλλά και πολιτική διαδρομή του.

Οι ατάκες του που άφησαν εποχή και τα άγνωστα περιστατικά στη Βουλή.

Πώς σχολιάζει τη σημερινή πολιτική κατάσταση και τους άλλους πολιτικούς Αρχηγούς;

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, στις 24:00, ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλάει για όλους και για όλα στο «Ενώπιος Ενωπίω» και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Η πολιτική δράση του Δημήτρη Κουτσούμπα

Εντάχθηκε στην Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας (ΚΝΕ) από τα φοιτητικά του χρόνια και συμμετείχε στα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Μετά τις σπουδές του άσκησε αποκλειστικά κομματικά καθήκοντα.

Υπήρξε αντιπρόσωπος στο 1ο Συνέδριο της ΚΝΕ και στη συνέχεια γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Βοιωτίας καθώς και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας. Το 1987 εξελέγη για πρώτη φορά μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, θέση στην οποία επανεξελέγη και στα επόμενα συνέδρια, και το 1996, στο 15ο Συνέδριο, εξελέγη για πρώτη φορά μέλος του Πολιτικού Γραφείου. Το ίδιο έτος, 1996, ανέλαβε τη διεύθυνσητου Ριζοσπάστη, θέση στην οποία παρέμεινε για μία δεκαετία. Στο 18ο Συνέδριο ανέλαβε επικεφαλής της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Κατά τη διάρκεια της κομματικής του σταδιοδρομίας διατέλεσε μεταξύ άλλων επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του κόμματος ενώ στις βουλευτικές εκλογές του 2000 και του 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής στον νομό Βοιωτίας, χωρίς ωστόσο να εκλεγεί. Το όνομά του ακουγόταν αρκετά χρόνια ως το επικρατέστερο για να διαδεχθεί την Αλέκα Παπαρήγα.

Στο 19ο Συνέδριο του κόμματος, τον Απρίλιο του 2013, εξελέγη Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και επανεκλέχτηκε στην θέση αυτή το 2017 και το 2021.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια της Β' Αθήνας, έδρα στην οποία επανεξελέγη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Στις εκλογές του Ιουλίου 2019 εξελέγη βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών. Στις εκλογές του Μαΐου 2023 επέλεξε να εκλεγεί στην έδρα της Φθιώτιδας, τόπο καταγωγής του, ενώ στις εκλογές του Ιουνίου 2023, στις οποίες το ΚΚΕ δεν εξέλεξε βουλευτή στον νομό Φθιώτιδας, εξελέγη στην εκλογική περιφέρεια Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών.