Eurovision 2024: H ανακοίνωση της ΕΡΤ για την κλήρωση των Ημιτελικών

Η μεγάλη ώρα έρχεται

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Eurovision 2024: H ανακοίνωση της ΕΡΤ για την κλήρωση των Ημιτελικών

Η ΕΡΤ θα μεταδώσει, μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX, σε απευθείας σύνδεση με το Μάλμε της Σουηδίας, την κλήρωση των Ημιτελικών του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, στις 20:00. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί μετά την καθιερωμένη τελετή παράδοσης-παραλαβής από την περσινή διοργανώτρια πόλη, το Λίβερπουλ, στη φετινή, το Μάλμε.

Την τελετή και την κλήρωση, με την οποία θα καθοριστεί σε ποιον από τους δύο Ημιτελικούς της Εurovision 2024 θα διαγωνιστούν οι συμμετέχουσες χώρες, θα παρουσιάσουν η Pernilla Månsson Colt και η Farah Abadi. Από τις 37 χώρες που συμμετέχουν στη Εurovision 2024, προκρίνονται απευθείας στον Μεγάλο Τελικό πέντε χώρες, οι λεγόμενες «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία), καθώς και η διοργανώτρια Σουηδία. Από την κλήρωση θα καθοριστεί σε ποιον Ημιτελικό θα ψηφίσει το κοινό των έξι χωρών.

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, στις 20:00, συντονιστείτε στο ERTFLIX για να παρακολουθήσετε, σε απευθείας μετάδοση, την κλήρωση και να μάθετε σε ποιον Ημιτελικό θα διαγωνιστεί η Ελλάδα.

Δείτε επίσης: Eurovision 2024: Μεγάλο ντόρος γύρω από το όνομά του - Αυτός είναι ο νέος αντίπαλος της Μαρίνας Σάττι

Ξέσπασε η Μαρίνα Σάττι για τις φήμες που κυκλοφόρησαν για τη Eurovision 2024

Η Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει σε λίγους μήνες την Ελλάδα στην Eurovision που θα λάβει χώρα στο Μάλμε της Σουηδίας το 2024 και έχει ξεκινήσει ήδη τις πρόβες και τις προετοιμασίες. Όσο εκείνη, όμως, ασχολείται με τα πρακτικά, τριγύρω της κυκλοφορούν διάφορες φήμες. Συνήθως, η τραγουδίστρια δεν δίνει σημασία σε αυτές και στα δημοσιεύματα που μπορεί να κυκλοφορούν, ωστόσο υπήρξε κάτι που την ενόχλησε και γι' αυτό δεν δίστασε να απαντήσει και να ξεσπάσει δημόσια μέσα από stories στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Συγκεκριμένα, έγινε συζήτηση στα media για το γεγονός πως η ίδια απέρριψε 150 τραγούδια μέχρι να αποφασίσει ποιο είναι εκείνο που θα τραγουδήσει live στη σκηνή, κάτι που διέψευσε, εξηγώντας πως αυτό την φέρνει σε δύσκολη θέση μπροστά στους συνεργάτες της. «Αυτό που και καλά άκουσα εγώ προσωπικά 150 τραγούδια και τα απέρριψα όλα, ήθελα να ήξερα πώς προέκυψε. O μόνος λόγος που μπαίνω στη διαδικασία να ασχοληθώ, είναι καθαρά από σεβασμό στους συναδέλφους δημιουργούς. Ξέρω πως είναι να γράφεις τραγούδια και να βάζεις, χρόνο, κόπο και ενέργεια με αγάπη για να βγάλεις κάτι από μέσα σου.

Οπότε σας λέω ότι αυτή η πληροφορία δεν ισχύει και ότι όταν ολοκληρωθεί από όλους η ακρόαση όλων των τραγουδιών που έχουν σταλεί στην ΕΡΤ θα ενημερώσουμε επίσημα, προφανώς. Ευχαριστώ προσωπικά όλους τους δημιουργούς που έβαλαν την αγάπη, τον χρόνο και τη σκέψη τους και ανταποκρίθηκαν στην ανοιχτή πρόταση της ΕΡΤ», σημείωσε χαρακτηριστικά.