Ενώπιος Ενωπίω: Γιατί ανέβαλε την εμφάνισή του ο Γιώργος Αυτιάς - Όλο το παρασκήνιο και ο ρόλος του Γιώργου Λιάγκα

Αποκλειστικό τηλεοπτικό ρεπορτάζ!

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Ενώπιος Ενωπίω: Γιατί ανέβαλε την εμφάνισή του ο Γιώργος Αυτιάς - Όλο το παρασκήνιο και ο ρόλος του Γιώργου Λιάγκα

Ενώπιος ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου επρόκειτο να βρεθεί ο Γιώργος Αυτιάς, αντ' αυτού όμως στην εκπομπή της Πέμπτης 29/2 θα κάθεται απέναντί του ο παρουσιαστής του Πρωινού και κουμπάρος του Γιώργος Λιάγκας. Τι ακριβώς όμως έγινε και ενώ όλα ήταν κανονισμένα, την τελευταία στιγμή, στην βραδινή εκπομπή αντί για δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ θα δούμε δημοσιογράφο του ΑΝΤ1;

Η είδηση της τελευταίας στιγμής του τηλεοπτικού ρεπορτάζ αναφέρει, ότι το προγραμματισμένο γύρισμα με τον Γιώργο Αυτιά ακυρώθηκε και ότι θα γίνει άλλη στιγμή.

«Υπάρχει έντονο παρασκήνιο με δυο διαφορετικές ερμηνείες” λένε οι πληροφορίες συνεργατών του σταθμού για την ακύρωση αυτή του παρουσιαστή της εκπομπής “Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά». Ποιες είναι αυτές; Πάμε να δούμε τα πράγματα από την αρχή...

Οι “κακές γλώσσες” από την μια υποστηρίζουν ότι για την αλλαγή προσώπου την τελευταία στιγμή συναίνεσε και ο Γιώργος Παπαδάκης, που από τον περασμένο Ιούνιο εκτός από την παρουσίαση του “Καλημέρα Ελλάδα”, της μακροβιότερης εκπομπής στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, έχει αναλάβει και Σύμβουλος Ενημερωτικών Εκπομπών του σταθμού. Υπάρχει όμως και μια δεύτερη πληροφορία ότι ο Γιώργος Αυτιάς ήταν εκείνος που ζήτησε από τον Νίκο Χατζηνικολάου να αναβάλλουν την συνέντευξή του για αργότερα, για συγκεκριμένο λόγο που είχε να κάνει με την υποψηφιότητά του στην Ευρωβουλή.

Χατζηνικολάου: Από Γιώργο σε Γιώργο - Γιατί πήγε ο Λιάγκας στην θέση του Αυτιά

Ενώπιος Ενωπίω καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου

Το όνομα του Γιώργου Παπαδάκη εμπλέκεται σαφώς λόγω των νέων του αρμοδιοτήτων ως Σύμβουλος Ενημερωτικών Εκπομπών του σταθμού, ευκαιρίας δοθησομένης όμως και σε ότι αφορά την σχέση του με τον Γιώργο Αυτιά μας ήρθε στο μυαλό μια κόντρα από το παρελθόν. Τότε που Παπαδάκης - Αυτιάς, όταν από συνεργάτες που ήταν στον ΑΝΤ1 έγιναν “απέναντι”, ο Γιώργος Παπαδάκης είχε θεωρήσει “προδοσία” την μεταγραφή του Αυτιά το 2003 στον ALPHA με την εκπομπή “Καλημέρα σας” και έριχνε αρκετές σπόντες για τις εκπομπές που είχαν παρόμοιους τίτλους με την δική του, υπονοώντας κατά βάση την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

Τα χρόνια πέρασαν και οι παλιές έριδες καταλάγιασαν, όμως, όσο και αν υποστήριζαν αργότερα και οι δυο πλευρές με δηλώσεις τους ότι “όλα καλά” ανάμεσά τους, πολλές φορές, όταν οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν για την σχέση τους, ιδιαίτερα ο Γιώργος Παπαδάκης, έδειχνε τον εκνευρισμό του λέγοντας:

«Μη με βάζετε σε διαδικασία να μιλήσω για τον Γιώργο Αυτιά. Δεν θα το κάνω. Μιλάει εκείνος για μένα. Είναι εμμονή αυτό που γίνεται. Θέλω να τον συμβουλέψω να πάψει να ασχολείται μαζί μου. Έχω γλυκές αναμνήσεις από όλους τους συνεργάτες μου. Με άλλους περισσότερες και με άλλους λιγότερες». Ο Γιώργος Αυτιάς, από την μεριά του, πιο διακριτικά και πιο μαζεμένα, έριχνε σπόντες για τον “δάσκαλό” του όπως τον αποκαλούσε και αναιρούσε αρκετές φορές την κόντρα αυτή λέγοντας ότι τον ενδιαφέρει περισσότερο το αποτέλεσμα και όχι το σόου.

Αυτά συνέβησαν 20 χρόνια πριν, γιατί στην συνέχεια εκείνοι επιμένουν όποτε τους ρωτούν ότι δεν υπάρχει καμία παρεξήγηση. Πάντως όταν κάποια στιγμή κυκλοφόρησαν φήμες ότι ενδεχομένως να συμβεί μια κοινή συνεργασία μεταξύ τους αυτή δεν έγινε ποτέ...

Άλλες πηγές όμως που μας μεταφέρουν πιο “φρέσκα” νέα, μας δίνουν και μια άλλη εκδοχή για την ακύρωση της εμφάνισης του Γιώργου Αυτιά στην εκπομπή “Ενώπιος ενωπίω” και υποστηρίζουν ότι δεν ακύρωσε την πρόσκληση το κανάλι, αλλά ο ίδιος ο Γιώργος Αυτιάς. Ο δημοσιογράφος αν και δεν το συνηθίζει, αυτή την φορά υπήρχε λόγος να το κάνει λόγω της υποψηφιότητάς του στην Ευρωβουλή με τη ΝΔ.

Δείτε επίσης: Γιώργος Αυτιάς: Ποια παρουσιάστρια "κλέβει" ο ΣΚΑΙ από τον ΑΝΤ1 για να τον αντικαταστήσει!

Λίγες μέρες πριν, ο δημοσιογράφος που ήταν επίτιμος προσκεκλημένος στην κοπή της πίτας της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματικών και Ιδιωτικών Θαλαμηγών, παραδέχτηκε πως εγκαταλείπει την δημοσιογραφία και την τηλεόραση αφού βάζει πλώρη για το Ευρωκοινοβούλιο. Ο ίδιος αν και δεν ήθελε να κάνει αρκετές δηλώσεις για αυτό αρκέστηκε να πει. «Δεν σκόπευα να πω τίποτα. Δεν είμαι πολιτικός, βρε παιδιά. Πρέπει όμως να πάει εκεί τουλάχιστον ένας που να ξέρει οικονομικά. Να είστε καλά, σας αγαπώ πολύ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση αυτή όπως λέγεται ενόχλησε κάποιους υψηλά ιστάμενους που δεν θέλουν οι υποψήφιοι να μιλάνε για την υποψηφιότητά τους μέχρι να ανακοινώσει το κόμμα τα ονόματα. Λογικά επομένως και επειδή ο Νίκος Χατζηνικολάου θα τον ρωτούσε για αυτό, ο Γιώργος Αυτιάς προτιμάει να σωπάσει μέχρι νεοτέρας.