Dragons' Den highlights (5/4): «Δεν είναι ευγενικό να με διακόπτετε!» - Ο "δάσκαλος" της Χατζηστεφανή, ο χορός της προβατίνας και ο έξαλλος Βαφειάς

Το τελευταίο επεισόδιο του 2ου κύκλου τα είχε όλα

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Dragons' Den highlights (5/4): «Δεν είναι ευγενικό να με διακόπτετε!» - Ο

Το βράδυ της Παρασκευής 5 Απριλίου προβλήθηκε το τελευταίο επεισόδιο του 2ου κύκλου του επιχειρηματικού show, Dragons' Den και ήταν έντονο! Κάποιοι κατάφεραν να εντυπωσιάσουν και να κλείσουν συμφωνίες και μάλιστα πολλών χιλιάδων ευρώ και εκατομμυρίων, ενώ άλλοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν...

Όλα όσα παρακολουθήσαμε χθες 5/4 στο Dragons' Den

Ο επιχειρηματίας που ενθουσίασε την Μαρία Χατζηστεφανή

Ένας από τους επιχειρηματίες που κατάφερε να εντυπωσιάσει είναι ο 28χρονος Γιάννης Πορταλιός, ο οποίος ζήτησε ένα συγκεκριμένο ποσό για την εταιρεία του, η οποία έχει θήκες κινητών. Στην αρχή δεν φάνηκε να κεντρίζει τον ενδιαφέρον των επενδυτών, όμως όλα άλλαξαν μέσα σε λίγα λεπτά, με την Μαρία Χατζηστεφανή να ενθουσιάζεται και εν τέλει να θέλει κλείσει συμφωνία μαζί του.

«Όταν ήρθες εδώ και άρχισες και μιλούσες είχα βαρεθεί τρελά, μπορώ να σου πω είχα βγει και εκτός… Όταν μας είπες τι έχεις κάνει και μίλησες για τα κέρδη, μου κέντρισες πάρα πολύ το ενδιαφέρον. Μπράβο σου γιατί αρκετός κόσμος νομίζει πως για να ξεκινήσεις μια εταιρία πρέπει να έχεις πίσω σου χρήματα και είσαι το παράδειγμα που η Ελλάδα πρέπει να δει σήμερα, πώς ξεκινάς μια επιχείρηση κάνοντας μια δουλειά στο πλάι, έχοντας ένα όνειρο. Χίλια μπράβο για αυτό. Έχω ανατριχιάσει», του είπε.

Ήταν από τα πιο δύσκολα deals, καθώς εκείνη του προσέφερε 70.000 ευρώ για το 10% της εταιρείας του και εκείνος δεν δεχόταν με τίποτα. Υπήρξε, μάλιστα, και ένας εκνευρισμός, διότι οι υπόλοιποι dragons προσπαθούσαν να την βοηθήσουν και να την καθοδηγήσουν, με εκείνη να εκνευρίζεται και να λέει: «Ένα λεπτάκι, συγνώμη, δεν χρειάζομαι δικηγόρο. Θα το κάνω μόνη μου». Παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να τον πείσει και εκείνος αποχώρησε.

Δείτε επίσης: Δημήτρης Μάλλιος - O νέος Dragon μιλάει πρώτη φορά για την καλλονή σύζυγό του: «Είναι το παν για εμένα»

Ο χορός της προβατίνας

Άλλος ένας επιχειρηματίας που έκανε αίσθηση είναι ο Κωνσταντίνος, ο οποίος έκανε είσοδο με τον χορό της προβατίνας! Έφερε μία εντυπωσιακή χορεύτρια και εκείνος στεκόταν δίπλα της κρατώντας μία γκλίτσα.

Προέρχεται από την Ορεινή Κορινθία και συστήθηκε ως διοργανωτής φεστιβάλ. Ζήτησε 60.000€ για το 40% των εσόδων του φεστιβάλ προβατίνας, έχοντας βλέψεις να ανοίξει τα φτερά του στο εξωτερικό. Στους επενδυτές άρεσε η ενέργειά του και το concept των φεστιβάλ, αλλά θεώρησαν πως δεν θα έχουν μεγάλο κέρδος γι' αυτό και έμειναν εκτός.

Ο εκνευρισμός του Χάρη Βαφειά

Χαμός έγινε στο πλατό και με τον Μιχάλη Φιλιππίδη και τον Γιώργο Καραπλή, όταν ο δεύτερος παραδέχθηκε πως κατηγορήθηκε στο παρελθόν για δωροληψία, ενώ εξαιτίας τους ακολούθησε και ένας καβγάς με τον Χάρη Βαφεία να προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον Λέοντα Γιοχάι, αλλά εκείνοι έκαναν συνεχώς διευκρινίσεις, με αποτέλεσμα εκείνος να εκνευριστεί και να τους πει: «Αφήστε με να μιλήσω ένα λεπτό! Θα σας αφήσουμε να μιλήσετε. Δεν είναι ευγενικό να με διακόπτετε! Δεν σας διακόψαμε εμείς μια ώρα που μιλάτε».

Οι επιχειρηματίες για τη χρήση της πατέντας τους ζήτησαν 3.500.000€ για το 65% και στο twitter ακολούθησε καταιγισμός από αστεία.