Survivor 5: «Δεν ξέρω πόσο χρήσιμος είμαι για ένα ριάλιτι...» - Η ''σπόντα'' του Θανάση Βισκαδουράκη

Πως σχολιάζει την απόδοση του Άρη Σοϊλέδη;

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Survivor 5: «Δεν ξέρω πόσο χρήσιμος είμαι για ένα ριάλιτι...» - Η ''σπόντα'' του Θανάση Βισκαδουράκη

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο περιοδικό 7Μέρες Tv, ο Θανάσης Βισκαδουράκης, ο οποίος αποχώρησε από το Survivor 5, ωστόσο η απουσία του είναι αισθητή καθώς σε προηγούμενο επεισόδιο ακούσαμε την Ευρυδίκη Παπαδοπούλου να λέει ότι όσο ο ηθοποιός βρισκόταν στον Άγιο Δομίνικο η κατάσταση στην κόκκινη ομάδα ήταν υπό έλεγχο και δεν υπήρχαν εντάσεις.

Ο Θανάσης Βισκαδουράκης, ο οποίος έχει αναρρώσει πλήρως από το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε, μίλησε για την συμμετοχή του στο παιχνίδι από την είσοδό του ως και την αποχώρηση ενώ σχολίασε και τον ερχομό του Άρη Σοϊλέδη στην ομάδα των Διασήμων.

Οι δηλώσεις του Θανάση Βισκαδουράκη για το Survivor 5

Θα θέλατε να είχατε παραμείνει κι άλλο στον Άγιο Δομίνικο ή ήταν καλά όσο κράτησε;

Μέσα μου, ψυχολογικά και συναισθηματικά, ήθελα να μείνω. Αλλά το συντριπτικό κάταγμα στο δεξί μου πόδι χρειαζόταν επέμβαση και ευχαριστώ την Acun Medya, γιατί μου κάλυψε όλα τα ιατρικά έξοδα. Απευθύνθηκα σε δικό μου ορθοπεδικό και θέλω να πω ευχαριστώ και στον Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο. Η ζημιά ήταν μεγάλη.

Εφόσον χτύπησα, λοιπόν, καλώς έφυγα, καθώς δεν θα μπορούσα να μείνω άλλο. Γενικά, είμαι άνθρωπος πολύ χαμηλών τόνων, οπότε παρόλο που πονούσα, δεν έλεγα τίποτα. Δεν παρακολουθούσα το παιχνίδι τα προηγούμενα χρόνια, δεν το ήξερα. Δέχτηκα αυτή την πολύ τιμητική πρόταση να λάβω μέρος, είπα το «ναι», το έζησα και μου άρεσε. Και τελικά βγήκα κερδισμένος, εκτός από χτυπημένος!

Χωρίς να έχετε παρακολουθήσει το παιχνίδι, πώς προετοιμαστήκατε;

Γενικότερα, ο χαρακτήρας μου είναι να μην ακούω τους γύρω μου, αλλά να έχω το δικό μου τρόπο σκέψης, να ζω αυτό που μου δίνεται. Μου δόθηκε η ευκαιρία , συμμετοχής σε αυτό το παιχνίδι και μπήκα μέσα με χαρά για να το απολαύσω. Αυτά που με βοήθησαν ήταν η προσαρμοστικότητα,, η συλλογικότητα και η ομαδικότητα.

Κι αυτό που συνειδητοποίησα ήταν ότι το τηλεοπτικό «Survivor» με έκανε να αγαπήσω περισσότερο τα παιδικά μου χρόνια. Τα χρόνια που πέρασα στο ορφανοτροφείο, τον ιδρυματισμό, τη συνύπαρξη μου με πολλά άτομα. Όλα αυτά μου ξαναβγήκαν τώρα, στα 50 μου.

Αυτό ήταν το εφόδιο σας ώστε να αντεπεξέλθετε στις δυσκολίες του παιχνιδιού;

Εννοείται. Δεν με πείραξε καθόλου ότι ξάπλωνα και κοιμόμουν στα ξύλα, δεν με πείραξαν καθόλου τα κουνούπια και οι μέλισσες, ότι δεν είχα να κάνω μπάνιο, ή απίστευτη αφαγία... Το μόνο που φοβήθηκα ήταν το κρύο.

Ο Θανάσης Βισκαδουράκης στο Survivor 5

Στην πορεία, αναλάβατε κατά κάποιον τρόπο να κρατάτε τις ισορροπίες ανάμεσα στους συμπαίκτες σας.

Επειδή έχω μεγαλώσει με πολλά παιδιά, μου αρέσουν οι παρέες. Τι μας δίδαξε το «Survivor»; Σε μια εποχή εγωκεντρική, πρέπει να κάνουμε όχι ένα, αλλά δέκα βήματα πίσω. Επίσης έλεγα ότι, μικρός, έφαγα πολύ ξύλο αρνούμενος να μαρτυρήσω τις αταξίες των άλλων παιδιών. Έτσι και τώρα, δεν θα μαρτυρούσα ποτέ στους υπευθύνους ποιος έκλεψε φαγητό ή ποιος έκανε το οτιδήποτε. Αυτή είναι η ιδεολογία μου από παιδί.

Σε ένα τέτοιο παιχνίδι, αυτό ακούγεται πολύ ρομαντικό...

Μα, το είπα αυτό και στο συμβούλιο. Σέβομαι τις στρατηγικές και τις τακτικές, αλλά υπάρχει και η ουδετερότητα, την οποία πρεσβεύω. Δεν ξέρω πόσο χρήσιμος είμαι για ένα ριάλιτι, αλλά ένιωθα ότι είχα τον απεριόριστο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη των συμπαικτών μου. Και τον ίδιο σεβασμό είχα κι εγώ απέναντι τους. Κοιταζόμασταν και τα μάτια μας ήταν καθαρά, δεν υπήρχαν λοξές ματιές.

Με το που ήρθε ο Άρης στην ομάδα, οι Διάσημοι πήρα τα πάνω τους...

Είναι πιτσιρικάς, αθλητής. O Βισκαδουράκης, στα 53 του, με αυχενικά σύνδρομο, δεν μπορούσε να έχει την ίδια απόδοση. Αυτό που αποδείχθηκε στο «Survivor» όμως, είναι ότι χρειάζεται παιδιά με ψυχή, όχι τόσο με σωματική δύναμη. Εγώ σε κάθε αγώνα γινόμουν όλο και πιο, δυνατός. Μου το είπαν και οι συμπαίκτες μου και οι Μαχητές ότι δεν περίμεναν να έχω τέτοια ταχύτητα. Κι εγώ τους είπα ότι αν ήμουν 20 ή 30 χρονών, θα το είχα σηκώσει το «Survivor».

O Θανάσης Βισκαδουράκης "κατακεραύνωσε" τον Βαλάντη - «Αθλητικά ήταν ένα ερείπιο»

Καλεσμένος στην εκπομπή Love It βρέθηκε ο Θανάσης Βισκαδουράκης το μεσημέρι της Πέμπτης 3/2. Ο ηθοποιός και πρώην παίκτης του Survivor 5 μίλησε για την εμπειρία του αλλά και την συμβίωση με τον Βαλάντη.

«Ο Βαλάντης είναι ένα παρεξηγημένο άτομο. Ο Γιωρίκας και εγώ τον είχαμε από κοντά παρόλο που είχε το τσεκούρι μες στην τσάντα. Εντάξει, αθλητικά δεν το έχει! Αθλητικά ήταν ένα ερείπιο και αναρωτιόμασταν αν θα φτάσει στον τελικό στόχο. Προσπαθούσα να του ανεβάσω την αυτοπεποίθηση αλλά στις δουλειές της καλύβας ήταν πρώτος. Ήταν ο πρώτος που μας έσωσε από τις βροχές και ήθελε να τον επιβραβεύεις σαν μικρό παιδί.

Ο Βαλάντης βοήθαγε αλλά σιγά σιγά σαν να μεταλλάχθηκε. Μου στεναχώρησε πάρα πολύ τον Γιωρίκα, με συγκίνησε στο έπαθλο επικοινωνίας. Εκεί τον πιάνω, ενώ δεν του μίλαγε κανένας και είχε απογοητευθεί, του είπα πόσο ευαίσθητος είναι. Τον Βαλάντη τον είχε πικράνει ο χαρακτήρας του. Πιστεύω πως από μένα πήρε πολλή αγάπη και ήμουν ο μόνος που επέβαλε στα παιδιά να φωνάξουν το όνομα του» ανέφερε ο Θανάσης Βισκαδουράκης.