Η Σοφία Μαργαρίτη κατέθεσε αγωγή εναντίον του Survivor για ηθική βλάβη - Το ποσό που ζητάει

Οι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου της

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η Σοφία Μαργαρίτη κατέθεσε αγωγή εναντίον του Survivor για ηθική βλάβη - Το ποσό που ζητάει

Όπως όλοι θυμόμαστε η Σοφία Μαργαρίτη κατά την συμμετοχή της στο Survivor είχε τραυματιστεί πολύ άσχημα και μετά από δυο εβδομάδες που καθόταν στον πάγκο αναγκάστηκε να αποχωρήσει αφού της το συνέστησαν και οι γιατροί του Άγιου Δομίνικου.

Από τότε, όπως έχει δηλώσει και η ίδια χαρακτηριστικά, ξεκίνησε ο Γολγοθάς της. Καιρό τώρα μετακινείται με μπαστούνι. Το πρωί της Τρίτης 11/10, ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, μίλησε στο Mega Καλημέρα και αποκάλυψε πως έχει κινηθεί ήδη νομικά.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της Σοφίας Μαργαρίτη

«Η αγωγή κατατέθηκε, περιμένουμε μέσα στο επόμενο διάστημα να συζητηθεί. Το ποσό που ζητάει για ηθική βλάβη και παραμόρφωση είναι 200.000 ευρώ. Περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσουν τα δικαστήρια. Όταν μπαίνει κάποιος παίκτης στο Survivor τον βάζουν να υπογράψει μια σύμβαση που είναι άκρως καταχρηστική σε όλους τους όρους. Ότι δε φέρει καμία ευθύνη η παραγωγή για τίποτα. Αυτό τους βάζουν και υπογράφουν. Αυτό είναι καταχρηστικό. Οι όροι αναγράφονται στο συμβόλαιο αναλυτικά. Το υπογράφουν μεν, αλλά είναι καταχρηστικό. Ο νόμος υπερτερεί της υπογραφής.

Εγώ αυτό που θέλω να εξηγήσω είναι η καταχρηστικότητα των όρων του συμβολαίου. Δεν έλαβε τη φροντίδα που έπρεπε και την υποχρέωσαν να συνεχίσει να αγωνίζεται. Για μια εβδομάδα, που αυτό ήταν καταστροφικό για την υγεία της. Της έχει αφήσει βλάβη, δε μπορεί να περπατήσει τώρα. Έκανε αρκετές επεμβάσεις και συνεχίζει να επισκέπτεται γιατρούς στα νοσοκομεία. Πάρα πολλά έξοδα.

Η παραγωγή δεν έχει ενδιαφερθεί ούτε τηλέφωνο να την πάρει. Η διάγνωση που της έγινε από κάποιον που δεν ήταν γιατρός, ήταν πως δεν έχει τίποτα. Συνέχισε για μια βδομάδα, μέχρι που δεν άντεχε άλλο και έφυγε. Δεν έχω επικοινωνήσει με την παραγωγή εγώ, η παραγωγή θα έπρεπε να έχει επικοινωνήσει μαζί μας» είπε, μεταξύ άλλων, ο Απόστολος Λύτρας.

«Κάθε μέρα ζητούσα να πάω στο νοσοκομείο...»

Η παίκτρια είχε μιλήσει στην ίδια εκπομπή στις 30/5 και είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

«Ο καθένας από εμάς, όταν αδικείται και θεωρεί ότι εξαπατάται και δεν υπάρχει κάποιος δίαυλος επικοινωνίας με την άλλη πλευρά, έχει δικαίωμα να προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη και να διεκδικήσει το δίκιο του. Όταν χτύπησα, οι νοσηλευτές εκτίμησαν ότι μπορώ να ξαναπαίξω. Εσείς έχετε δει πλάνα από τον πρώτο τραυματισμό, και όχι από αυτόν που κατέληξα στο χειρουργείο.

Η μόνη αναφορά έγινε από τον Λιανό και όταν δεν ήμουν πλέον στο συμβούλιο. Κάθε μέρα ζητούσα επίμονα να πάω στο νοσοκομείο και με πήγαν μετά από μία εβδομάδα. Οι γιατροί μου λένε τώρα πως πρέπει να ξανακάνω επέμβαση», είπε η Σοφία Μαργαρίτη.