J2US: «Θυμάμαι που ήμασταν με την αδερφή μου...» - Συγκινήθηκε η Καίτη Γαρμπή στον αέρα του ALPHA

Το τραγούδι που της ξύπνησε αναμνήσεις

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
J2US: «Θυμάμαι που ήμασταν με την αδερφή μου...» - Συγκινήθηκε η Καίτη Γαρμπή στον αέρα του ALPHA

Στη σκηνή του Just The 2 of Us ανέβηκε η Μπέσσυ Αργυράκη μαζί με τον Τόλη, στο νέο επεισόδιο του Σαββάτου 3/12, και μετά την κίνηση του Νίκου Κοκλώνη που τους άφησε όλους άναυδους, ερμήνευσαν το πιο γνωστό τραγούδι του Γιάννη Φλωρινιώτη με τίτλο "Πειράζει που είμαι μεγάλη φίρμα" και ξεσήκωσαν τα πλήθη.

Μπορεί όσον αφορά το τραγουδιστικό κομμάτι να μην εντυπωσιάστηκαν όλοι οι κριτές, ωστόσο το κομμάτι που επιλέχθηκε έδωσε την αφορμή στην Καίτη Γαρμπή να προχωρήσει σε μία συγκινητική εξομολόγηση για τον καλλιτέχνη που το έχει ερμηνεύσει τόσες φορές με μεγάλη επιτυχία.

Συγκινήθηκε στον αέρα του ALPHA η Καίτη Γαρμπή

Πιο συγκεκριμένα, είπε για τον Γιάννη Φλωρινιώτη: «Πόσο συγκινούμαι που ακούω αυτό το τραγούδι. Στην κανονική του εκτέλεση κάνουμε φωνητικά με την αδερφή μου. Μιλάμε για τον πιο εκκεντρικό τραγουδιστή της Ελλάδας με εντυπωσιακά και πρωτοποριακά σόου. Ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του. Εγώ τον Γιάννη τον λατρεύω, τον θαυμάζω.

Θυμάμαι το '79-'80 που ήμασταν με την αδερφή μου στην 'Αθηναία', εμείς δεν ήμασταν το μπαλέτο του Φλωρινιώτη όπως γραφόταν - ήμασταν οι βασικές του τραγουδίστριες. Θυμάμαι το '78-'80 περίπου που ήμασταν στην 'Νέα Αθηναία' είδα τόσο διάσημο κόσμο μαζεμένο όσο δεν έχω δει στη ζωή μου. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Μάνος Χατζιδάκις, ο οποίος τον θαύμασε, τον χειροκρότησε. Ήταν σπουδαίος καλλιτέχνης ο Γιάννης, ήταν συγκλονιστικός».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Κοκλώνης, ο οποίος αποκάλυψε πως είναι γείτονας με τον καλλιτέχνη: «Τον αγαπάω πάρα πολύ τον Γιάννη Φλωρινιώτη. Θέλω να του στείλω ένα μεγάλο φιλί. Γιάννη μου δεν ξέρω αν μας βλέπεις σ’ αγαπάμε πάρα πολύ πάντως. Μεγάλωσα στον Πειραιά. Δεν ξέρω αν το ξέρετε. Στην πολυκατοικία εκεί στην Ιωάννου Μάνου στον τρίτο όροφο μένουν οι δικοί μου στον δεύτερο όροφο ο Γιάννης Φλωρινιώτης. Έτσι μεγάλωσα. Εκεί στην αγαπημένη Πειραϊκή έπαιζε πάντα δυνατά το “Πειράζει” και όλα τα τραγούδια του Γιάννη σε όλη τη γειτονιά και όλοι στα μπαλκόνια χόρευαν. Ξέρετε ο Γιάννης ήταν και είναι φίρμα. Γινόταν τότε χαμός με τα σουξέ του».