Dragon's Den highlights (2/2): Το τηλεμεταφερόμενο "λαμπατέρ" - Ο επιστήμονας που κέρδισε την πόρτα της εξόδου

Όλα όσα είδαμε στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Dragon's Den highlights (2/2): Το τηλεμεταφερόμενο

Το δεύτερο επεισόδιο του Dragon's Den προβλήθηκε χθες το βράδυ (2/2) μέσα από την συχνότητα του ΑΝΤ1. Για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, σε ένα show συμφωνήθηκαν επενδύσεις που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ, στηρίζοντας την ελληνική επιχειρηματικότητα (δείτε εδώ τις αντιδράσεις στο twitter).

Τα χθεσινοβραδινά (2/2) highlights του Dragons' Den

Ζήτησε ένα τεράστιο ποσό και του έδειξαν την πόρτα της εξόδου

Πήγε να παρουσιάσει την ιδέα του όμως δεν κατάφερε να πείσει τους Dragons’, με αποτέλεσμα να δει γρήγορα την πόρτα της εξόδου. Ο συγκεκριμένος κύριος παρουσίασε την ιδέα που είχε για τη δημιουργία ενός αντιδραστήρα τσέπης που θα δείχνει εαν το ποτό είναι νοθευμένο ή όχι.

Ζήτησε για να στήσει αυτή την επιχείρηση ένα από τα μεγαλύτερα ποσά που έχουν δοθεί ποτέ στην ελληνική τηλεόραση.

«Ζητάω ένα κεφάλαιο των 150.000 ευρώ με αντάλλαγμα το 10% των μετοχών της εταιρείας με σκοπό την ίδρυση εταιρείας η οποία θα κατασκευάσει το πρωτότυπο μιας και προς ώρας δεν υπάρχει», είπε χαρακτηριστικά.

Οι επενδυτές άρχισαν να αποσύρονται ο ένας μετά τον άλλον όμως η Μαρία Χατζηστεφανή έκανε μια δελεαστική πρόταση . Η επιχειρηματίας πρότεινε να δώσει 150.000 ευρώ με αντάλλαγμα το 50% της εταιρείας.

«Δεν θέλω όμως να χάσω τον έλεγχο. 49% και πάμε μέχρι το πρωτότυπο», είπε ο διαγωνιζόμενος.

«Αποσύρω την πρόταση μου και είμαι εκτός. Καλή επιτυχία», του είπε και εκείνη και του έδειξε την πόρτα της εξόδου.

Διαβάστε επίσης: Χάρης Βαφειάς: «Ίσως κληρονόμησα το δαιμόνιο του...» - Οι πρώτες τηλεοπτικές δηλώσεις του πλοιοκτήτη από το Dragon's Den

Το λαμπατέρ, η τηλεμεταφορά και το χώσιμο στους επενδυτές: «Δεν κατάλαβαν το προϊόν»

Έξαλλος έγινε ο επόμενος εφευρεύτης με τους Dragons που δεν τους άρεσε το προϊόν του.

Πήγε να παρουσιάσει ένα λαμπατέρ το οποίο ανάβει με κουμπιά από το κινητό. Παράλληλα έχει φίλτρο άνθρακα για να καθαρίζει την ατμόσφαιρα ενώ θα μπορεί κανείς να κάνει τηλεμεταφορά αρώματος. Αν είσαι δηλαδή στην Αμερική θα μπορεί κάποιος να σου μεταφέρει το άρωμά του μέσα από αυτό.

Ζήτησε για την εφεύρεσή του το ποσό των 300.000 ευρώ και οι επενδυτές γέλασαν μαζί του. Δεν τους άρεσε καν το design του λαμπατέρ. Εκείνος, παρομοίασε τον εαυτό του με τον Στηβ Τζομπς ενώ δεν δίστασε και να τους ευχαριστήσει που δεν τους άρεσε το design του προϊόντος του.

Ο ίδιος, είδε την πόρτα της εξόδου και όταν μιλούσε με τον Σάκη Τανιμανίδη δεν δίστασε να τα χώσει τους Dragons λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το προϊόν του είναι πολλά έτη μπροστά και εκείνοι δεν μπόρεσαν να το καταλάβουν. Όπως είπε, το πιστεύει πολύ και παρά το χλευασμό που δέχεται, σε λίγα χρόνια θα βγάζει εκατομμύρια.

Διαβάστε επίσης: ANT1: Το αδιανόητο ποσό που παίρνουν oι Dragon's Den