Masterchef: «Θα μαγειρέψετε για...» - Η ανακοίνωση του Κουτσόπουλου για την πρώτη εξωτερική δοκιμασία

Τι συνέβη όμως;

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Masterchef: «Θα μαγειρέψετε για...» - Η ανακοίνωση του Κουτσόπουλου για την πρώτη εξωτερική δοκιμασία

Έφτασε η στιγμή για την πρώτη εξωτερική ομαδική δοκιμασία του MasterChef 2023. Ως νικητής του τεστ δημιουργικότητας, ο Νίκος Τράκας έχει τα πλεονεκτήματα αυτής της ομαδικής δοκιμασίας στη διάθεσή του (δείτε εδώ πως χώρισαν τις νέες ομάδες).

Η ανακοίνωση του Κουτσόπουλου στο Masterchef

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, το MasterChef δίνει ιδιαίτερη σημασία στην έννοια της προσφοράς και της αλληλεγγύης και συνεργάζεται με την Κοινωνική Κουζίνα, Ο Άλλος Άνθρωπος.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να προσφέρουν 100 πλήρη γεύματα, θρεπτικά και νόστιμα, αποτελούμενα από σούπα, σαλάτα με ζυμαρικά, κυρίως πιάτο και γλυκό, σε συμπολίτες μας που η καθημερινή σίτιση δεν είναι εξασφαλισμένη και δεδομένη.

Ο κοινωνικός χαρακτήρας αυτής της δοκιμασίας θύμισε στους διαγωνιζόμενους τους βαθύτερους λόγους που αγάπησαν τη μαγειρική και περισσότερο από κάθε άλλη φορά επιθυμούσαν το καλύτερο δυνατό μαγειρικό αποτέλεσμα, προσφέροντας ουσιαστικά φροντίδα, θαλπωρή κι απόλαυση, μέσα από ένα πιάτο καλομαγειρεμένου φαγητού.

Ο διαγωνιζόμενος του MasterChef που αποχώρησε από το προηγούμενο επεισόδιο

Οι τρεις παίκτες χρειάστηκε να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο και με πιο δύσκολα δεδομένα, ώστε να δείξουν ένα πιάτο αντιγραφής, όσο πιο κοντά γίνεται στο αρχικό.

Η τεχνική κι η ακρίβεια έπαιξε σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Oι παίκτες έπρεπε μεταξύ άλλων να είναι ψύχραιμοι και προσηλωμένοι. Δύο από αυτούς κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη φάση κι ένας έπρεπε να αναμετρηθεί με τον νέο «εισβολέα» που εμφανίστηκε στο MasterChef, για να διεκδικήσει ξανά μια θέση στον διαγωνισμό.

Αυτός που είχε το χειρότερο πιάτο κι έπρεπε να αναμετρηθεί με ένα παλιότερο παίκτη, που ήρθε να πάρει την θέση του, ήταν ο Σταύρος, ο οποίος αντιμετώπισε τον Ηλία Κιαζόλι. Τελικά ο Ηλίας ήταν αυτός που πήρε την νίκη και κατοχύρωσε την επιστροφή του στον διαγωνισμό.