Masterchef 7: "Βόμβα" - Ο πρώτος φιναλίστ του διαγωνισμού

Απόψε 29/5 θα κριθούν όλα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Masterchef 7:

Μετά την αποχώρηση του Άγγελου Τσιγκάκου, ο Αλέξανδρος Αντωνελάκης, η Μαρία Μπέη και ο Νίκος Τράκας βρίσκονται πλέον ένα μόλις βήμα πριν τον μεγάλο τελικό του Masterchef 2023!

Και οι τρεις κατάφεραν να επιδείξουν μαγειρική αντοχή, επιμονή και στοχοπροσήλωση διεκδικώντας επάξια τη θέση τους στους φετινούς τελικούς. Ήρθε όμως η στιγμή να αποδείξουν ότι είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα και να κρατήσουν ζωντανό το όνειρο της κατάκτησης του τίτλου, του τροπαίου και του χρηματικού επάθλου των 50.000 ευρώ.

Οι τρεις chef κριτές έχουν ετοιμάσει μια ιδιαίτερη ημέρα για τους διαγωνιζόμενους. Μέσα από δύο μαγειρικές δοκιμασίες, εκείνος ή εκείνη με το υψηλότερο άθροισμα βαθμολογιών στο τέλος της ημέρας θα γίνει ο πρώτος εκ των δύο φιναλίστ!

Στην πρώτη δοκιμασία οι επίδοξοι MasterChefs καλούνται να ετοιμάσουν ένα δημιουργικό πιάτο υψηλής γαστρονομίας, βασισμένο σε ιδιαίτερες γεύσεις παγωτών.

Φαντασία, ευρηματικότητα, πρωτοτυπία, άρτια τεχνική εκτέλεση, σωστός συνδυασμός γεύσεων είναι τα μαγειρικά ζητούμενα και όλοι θέλουν να ξεκινήσουν “γλυκά” και με θετικό πρόσημο την ημέρα.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη παίρνει μια ιδιαίτερα απαιτητική δοκιμασία αντιγραφής, ενός πιάτου από τον καταξιωμένο chef, Γιώργο Φελεμέγκα. Αυτή τη φορά οι επίδοξοι φιναλίστ, οφείλουν να μαγειρέψουν με καθαρό μυαλό, συγκέντρωση και πειθαρχία στα βήματα της συνταγής.

Ο τελικός του φετινού διαγωνισμού είναι και για τους τρεις διεκδικητές τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά ταυτόχρονα. Ποιος ή ποια θα κατορθώσει στο τέλος της ημέρας να είναι ο πρώτος φιναλίστ του MasterChef 2023;

Το trailer του αποψινού 28/5 επεισοδίου του Masterchef 7