Survivor highlights 14/1: Τα δάκρυα της Δαλάκα, ο θάνατος που "τσάκισε" τον Γκέντσογλου και ο πρώτος Διάσημος υποψήφιος προς αποχώρηση

Όλα όσα είδαμε το βράδυ της Κυριακής

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Survivor highlights 14/1: Τα δάκρυα της Δαλάκα, ο θάνατος που

Μια νέα εβδομάδα ξεκίνησε για το Survivor το βράδυ της Κυριακής 14/1, η δεύτερη εβδομάδα για την ακρίβεια που το ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΙ βρίσκεται στον αέρα και τα... σκηνικά ήταν πολλά!

Δάκρυα, ανατριχιαστικές προσωπικές εξομολογήσεις, κατηγορίες περί... κλεψιάς και ανατροπή με τη νικήτρια ομάδα! Οι διάσημοι έχασαν για πρώτη φορά και έβγαλαν προτεινόμενο προς αποχώρηση...

Τι είδαμε στο χθεσινό επεισόδιο του Survivor

Λύγισε η Δώρα για την Ανδριάνα: «Είπε ότι θα μου έδινε τον αγώνα αν παίζαμε μαζί»

Δείτε επίσης: Survivor trailer 15/1: «Υπάρχει ένας παίκτης από την αντίπαλη ομάδα ο οποίος...» - Αποκάλυψη από τον Αλέξη Παππά!

Δεν έκρυψε την λύπη της η Δώρα Νικολή στο ξεκίνημα του χθεσινού επεισοδίου του Survivor για την αποχώρηση της Ανδριάνας Καγιά από το reality επιβίωσης του ΣΚΑΪ. Όπως δήλωσε στην κάμερα: «Η αποχώρηση της Ανδριάνας μου προκάλεσε πολύ βαρύ συναίσθημα, στενοχωρήθηκα. Προσπάθησα να μην της το δείξω, γιατί εκείνη είχε λυγίσει, οπότε όταν λυγίζει ο συνάνθρωπός μου προσπαθώ να κρατιέμαι εγώ σκληρή για να μην χειροτερέψει η κατάσταση».

Και συνέχισε: «Δύσκολα θα είναι τουλάχιστον τις πρώτες μέρες, ακόμα και αν δείχνω χαρούμενη ή καλά με τα υπόλοιπα παιδιά. Δεν θέλω να με βλέπει να στενοχωριέμαι και να κλαίω, με έβαλε να υποσχεθώ ότι θα είμαι η φετινή νικήτρια, της είπα ότι δεν μπορώ να το υποσχεθώ αυτό, αλλά ότι θα προσπαθήσω να φτάσω όσο πιο μακριά μπορώ και για τις δυο μας».

Όπως αποκάλυψε στη συνέχεια η Δώρα, είχε ακόμα έναν λόγο να νιώθει άσχημα με την αποχώρηση της Ανδριάνας: «Αυτό που με στενοχώρησε διπλά είναι ότι τον στόχο τον επέλεξα εγώ, και όπως είπε η ίδια δεν της ταίριαζε. Αλλά το μεγαλείο της ψυχής της ήταν ότι είπε την κουβέντα: “Άμα είναι να χάσω, ας χάσω από στόχο που διάλεξες εσύ”, όπως επίσης μου είχε πει πηγαίνοντας ότι, σε περίπτωση που χάσουμε και οι δυο θα μου δώσει τον αγώνα γιατί το έχω ανάγκη περισσότερο».

Συμπλήρωσε πάντως ότι δεν δέχτηκε την πρότασή της: «Της είπα να μην το σκέφτεται έτσι, εγώ δεν ήρθα εδώ πέρα για να μου δώσει κανένας κανέναν αγώνα, αλλά για να παλέψω με τις δικές μου δυνάμεις και όπου φτάσω. Αυτό και μόνο δείχνει έναν πολύ καλό άνθρωπο και ότι προηγήθηκε δεν δείχνει τον χαρακτήρα της σίγουρα».

Συγκλονίζει η εξομολόγηση του Σάββα Γκέντσογλου: «Ήταν σαν δεύτερος πατέρας μου, πέθανε όταν ήμουν 15 χρονών...»

Σε μία απροσδόκητη εξομολόγηση προχώρησε στο χθεσινό επεισόδιο (14/1) του Survivor και ο Σάββας Γκέντσογλου, καθώς αποκάλυψε ότι σε ηλικία μόλις 15 ετών έχασε έναν άνθρωπο που στάθηκε για εκείνον ως ο δεύτερος πατέρας του. Ο πρώην ποδοσφαιριστής αρχικά θέλησε να επανασυστηθεί στο κοινό και μίλησε στην κάμερα του παιχνιδιού του ΣΚΑΪ για τις νέες δραστηριότητές του.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Πολλοί με γνωρίζουν από το ποδόσφαιρο και είναι λογικό, αλλά πλέον έχω ξεκινήσει κάποια άλλα πράγματα επιχειρηματικά, και θέλω να ασχοληθώ με αυτά. Παρόλα αυτά το ποδόσφαιρο το αγαπάω τόσο πολύ που δεν μπορώ να το σταματήσω. Θα συνεχίσω να παίζω για όσο αντέχω. Έφυγα πολύ μικρός από το χωριό για να ακολουθήσω το όνειρό μου και τα κατάφερα».

Και συνέχισε: «Γενικά ευχαριστώ τον Θεό γιατί έχω καταφέρει ό,τι ονειρευόμουν μικρός και τώρα πλέον στα όνειρά μου συμπεριλαμβάνονται άλλου είδους πράγματα. Όμως το ποδόσφαιρο παραμένει η διέξοδός μου όποτε δεν είμαι καλά».

Στις ίδιες δηλώσεις, ο Σάββας Γκέντσογλου αναφέρθηκε και στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του: «Ήταν όταν έχασα τον νονό μου, που ήταν σαν δεύτερος πατέρας μου. Ήταν τόσο έντονη φιγούρα στη ζωή μου, που ένα μήνα ζούσα με τους γονείς μου και έναν μήνα μάζευα τα πράγματά μου και ζούσα με τον νονό μου και τη νονά μου. Ο άνθρωπος είχε πολλά προβλήματα, ήταν νεφροπαθής, έκανε αιμοκάθαρση κάθε τρεις μέρες. Γενικά περνούσε πολύ δύσκολα, αλλά ήταν μαχητής, δεν έδειχνε τίποτα και ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Βίωσα αυτή την απώλεια σχετικά μικρός γιατί ήμουν 15 χρονών όταν πέθανε, ένιωσα σαν να έχασα τον έναν απ' τους δύο μου πατεράδες»

Αρρώστησαν η Κατερίνα Δαλάκα και η Ασημίνα Χατζηανδρέου: Ξέσπασαν σε κλάματα

Οι δύο από τις πιο δυνατές παίκτριες του παιχνιδιού, η Κατερίνα Δαλάκα και η Ασημίνα Χατζηανδρέου βρήκαν έναν... αναπάντεχο εχθρό: Τον πυρετό. Και οι δυο τους ξέσπασαν σε κλάματα μόλις συνειδητοποίησαν ότι ανέβασαν πυρετό τις προηγούμενες ημέρες.

Οι συμπαίκτριές της έσπευσαν στο πλευρό της Κατερίνας Δαλάκα να την καθησυχάσουν, με εκείνη πάντως να είναι απαρηγόρητη. «Καίω ρε, καίω. Γι' αυτό νευριάζω, επειδή ξέρω ότι θα κρατήσει για κάποιες μέρες». Όπως αναφέρθηκε στη συνέχεια, ανέβασε πάνω από 39 πυρετό και πονούσε ολόκληρη, ενώ και οι υπόλοιποι παίκτες ένιωθαν ατονία. Η Μαρία Αντωνά ανέφερε με τη σειρά της ότι αυτή η εξέλιξη ξύπνησε μνήμες στην Κατερίνα, καθώς είχε αρρωστήσει ξανά και έλειπε από το παιχνίδι.

Η Κατερίνα Δαλάκα αποφάσισε να μην αγωνιστεί

Την ίδια πορεία φαινόταν να ακολουθεί και η Ασημίνα Χατζηανδρέου που έπεσε δακρυσμένη στην αγκαλιά της Κρίστη Καθαργιά, καθώς ένιωθε εξουθενωμένη. «Σκέφτομαι ότι έχουμε αγώνα, δεν έχω κοιμηθεί, πονάει πάρα πολύ το κεφάλι μου», είπε μέσα σε λυγμούς. Αυτή η ανακοίνωση έφερε ανησυχία στους Διασήμους και από την άλλη, στο στρατόπεδο των Μαχητών έφερε... χαρές αυτή την είδηση, αφού θα μπορούσαν να ξεκουράσουν μία δυνατή τους παίκτρια.

Η Ασημίνα πάντως έσφιξε τα δόντια και αποφάσισε να αγωνιστεί, ωστόσο η κατάσταση της Κατερίνας ήταν πιο σοβαρή, κάτι που επιβεβαιώθηκε και όταν μεταφέρθηκε στην κλινική. Όταν οι παίκτες συγκεντρώθηκαν στον στίβο μάχης, η αθλήτρια των 400μ. απάντησε στον Γιώργο Λιανό: «Δεν νιώθω τόσο καλά ώστε να μπορέσω να αγωνιστώ. Θεωρώ ότι αν παίξω σήμερα, θα χάσω κι άλλες μέρες από το παιχνίδι. Φέτος βάζω πάνω απ' όλα την υγεία μου».

Κατέρρευσε ο Rob James Seymour: «Δεν τον βλέπω, ανησυχώ...»

Μία αναπάντεχη τροπή πήρε το αγώνισμα της ασυλίας. Οι δύο ομάδες ρίχτηκαν σε μία μάχη σώμα με σώμα και πόντο-πόντο μέχρι το τέλος, αφού κανείς δεν ήθελε να βρεθεί υποψήφιος προς αποχώρηση. Η εξάντληση ωστόσο φαίνεται πως ήταν πιο δυνατή, καθώς ήδη αρρώστησαν σοβαρά δύο παίκτριες, με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες επίσης να δηλώνουν ότι νιώθουν ατονία. Και για άλλους η κατάσταση ήταν πιο σοβαρή, όπως για τον Rob James Seymour, που δεν ολοκλήρωσε ποτέ το run της Κυριακής. Ο παίκτης ξεκίνησε κανονικά την κούρσα, αλλά στην πορεία τον πρόδωσαν οι δυνάμεις του και έμεινε πολύ πίσω σε σχέση με τον αντίπαλό του, Σάββα Γκέντσογλου.

Από την αρχή ο παρουσιαστής Γιώργος Λιανός έλεγε για τον Σκωτσέζο Μαχητή ότι δεν βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση, σύμφωνα και με τη γιατρό του παιχνιδιού, και τελικά επιβεβαιώθηκε. «Θα μπει στο τούνελ, θα βγει; Δεν τον βλέπω, ανησυχώ», είπε χαρακτηριστικά και πέρασε αρκετή ώρα μέχρι να πάρουν απάντηση. Ο Rob James Seymour βγήκε πολύ αργά από το τούνελ, ενώ ο Σάββας Γκέντσογλου ήταν έτοιμος να τελειώσει τους στόχους, αλλά σε αυτό το σημείο ήταν ξεκάθαρο ότι ο αντίπαλός του ήταν εκτός μάχης.

Δείτε επίσης: Survivor - Έξαλλη η Ασημίνα με τον Φάνη: «Αγόρι μου είσαι εριστικός, έχεις “καβαλήσει”» - «Συγγνώμη Χρήστο δεν έχω κάνει κάτι!»

Ποιος πήρε τη θέση του Rob James Seymour

Η ροή του παιχνιδιού διακόπηκε προσωρινά, με συμπαίκτες του Rob να σπεύδουν στο πλευρό του και να του ρίχνουν νερό στο πρόσωπο. «Σίγουρα δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί, κάπου εδώ τελειώνουν τα λάδια του κινητήρα του και θα χρειαστεί να μεταφερθεί στην τέντα του γιατρού», είπε ο Γιώργος Λιανός, με τον Σάββα Γκέντσογλου να επιλέγει τον Σταμάτη Ταλαδιανό για να πάρει τη θέση του αντιπάλου του. Σύμφωνα με τον παρουσιαστή πάντως, οι γιατροί έκριναν πως δεν υπάρχει κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα με την υγεία του Μαχητή, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούσε να συνεχίσει στο αγώνισμα.

Ποια ομάδα κέρδισε την ασυλία

Αν και τα αρχικά spoiler έκαναν λόγο για νίκη των Διασήμων στον αγώνα ασυλίας, τελικά η αποχή της Κατερίνας Δαλάκα φαίνεται να ήταν καθοριστική, ενώ και η Ασημίνα Χατζηανδρέου δεν μπόρεσε να αποδώσει στο 100%.

Νικητές στον χθεσινό αγώνα ασυλίας ήταν οι Μαχητές, που δεν πτοήθηκαν από την πρόωρη αποχώρηση του Rob James Seymour, αλλά αμέσως μετά πήραν προβάδισμα και ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή το ματς παιζόταν στον πόντο, άνοιξαν την ψαλίδα στο +4 (από 6-6 σε 10-6) και κέρδισαν μία εβδομάδα με απαρτία στο νησί του Survivor, μετά την πρώτη αποχώρηση της Ανδριάνας Καγιά.

Το αποτέλεσμα δεν ήταν μόνο έκπληξη με βάση τις πρώτες διαρροές, αλλά και επειδή μέχρι τώρα στο ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΪ βλέπουμε μόνο τους Διασήμους να κόβουν πρώτη το νήμα, κερδίζοντας τρεις αγώνες ασυλίας. Από την άλλη, φάνηκε ότι οι Μαχητές σήμερα ήταν πιο «πεινασμένοι» για τη νίκη, κάτι που φάνηκε στον στίβο μάχης. Ανώτεροι σε κάθε περίπτωση, έδειξαν πως το φετινό Survivor δεν θα είναι μονόπλευρο και πανηγύρισαν με την ψυχή τους.

Κόντρα στις αρχικές ενδείξεις έκαναν την ανατροπή και γύρισαν το συνολικό σκορ σε 4-1 για τις ασυλίες, ενώ πέρα από την ασφάλεια της παραμονής στο νησί, τους νικητές περίμενε και μια επιπλέον... γλυκιά έκπληξη, αφού κέρδισαν από ένα βάζο μέλι ο καθένας. Στο επίκεντρο του αγώνα βρέθηκε ο Rob James Seymour, όχι μόνο επειδή δεν μπόρεσε να συνεχίσει τον αγώνα, αλλά επειδή με αφορμή αυτό ξέσπασε και ένας έντονος καβγάς ανάμεσα στους Μαχητές και τον Αλέξη Παππά.

Έξαλλη η Ασημίνα με τον Φάνη: «Αγόρι μου είσαι εριστικός, έχεις “καβαλήσει”» - «Συγγνώμη Χρήστο δεν έχω κάνει κάτι!»

Φωτιές άναψε η ήττα των Διασήμων στο Survivor, με την Ασημίνα Χατζηανδρέου να εκνευρίζεται με έναν από τους παίκτες των Μαχητών, τον Φάνη Μπολέτση. Την φυτιλιά on camera έβαλε η Κρίστη Καθαργιά, που τον ρώτησε, γιατί ανέφερε ότι η Ασημίνα ήρθε «για 5η φορά» στο Survivor, κάτι που αντικειμενικά είναι λάθος.

Ο Μαχητής απάντησε ότι δεν θυμόταν, ωστόσο αυτή τη φορά το γάντι σήκωσε και η αθλήτρια του ποδοσφαίρου: «Έτσι το είπες; Έχεις πάρα πολλή ειρωνεία, πρέπει να το ελαττώσεις. Τον λόγο που έχω έρθει για 3η φορά, τον ξέρω εγώ. Ήταν μία δύσκολη χρονιά η περσινή η δική μου, δεν θέλω να στη συζητήσω. Ξέρεις ότι έχω έρθει 3 φορές, όταν λες 5 είναι ειρωνεία και δεν χρειάζεται να το πεις».

Δείτε επίσης: Survivor: Ποιος είναι ο Φάνης Μπολέτσης που έχει εξοργίσει τους διάσημους - Γόνος γνωστής οικογένειας

Η συνέχεια ανάμεσα στην Ασημίνα και τον Φάνη στις καλύβες

Στην καλύβα συζήτησαν ξανά το θέμα με την Ασημίνα να λέει: «Δεν έχω να πω κάτι, με ειρωνεύτηκε, εφόσον άλλαξε το νούμερο με τις φορές που έχω έρθει και μετά είπε και διάφορα άλλα που εννοείται ότι τα πήρε πίσω μόλις εμφανίστηκε η κάμερα. Αυτό κάνει ο Φάνης, άλλα λέει πίσω απ' την κάμερα και μπροστά είναι αλλιώς. Δεν ξανασχολούμαι, μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό του».

Σε δηλώσεις της στην κάμερα, η παίκτρια των Διασήμων συμπλήρωσε: «Φάνη αγόρι μου είσαι πολύ ερειστικός, εγωιστής και έχεις “καβαλήσει”. Του το είπα και από κοντά ότι δεν είναι σε θέση να κρίνει κανέναν παίκτη, όχι εμένα απαραίτητα. Μπορεί να έχω έρθει τρεις φορές κι εσύ να με ειρωνεύεσαι. Για ποιο λόγο; Βρίσκεις κάτι κακό; Ίσα-ίσα, χαρά στα κουράγια μου, που έρχομαι εδώ και ξαναπεινάω, θα έλεγα εγώ αν ήμουν απέναντι. Γενικά πολλά λέει, εκεί που δεν πρέπει»

Οι δηλώσεις της Ασημίνας δεν έμειναν αναπάντητες, αλλά σχολιάστηκαν και από τους Μπλε, με τον παίκτη τον Μαχητών να αναφέρεται και στον σύντροφό της Χρήστο Δάντη. Ο Φάνης συγκεκριμένα είπε: «Όσον αφορά τη σχέση μου με την Ασημίνα, μπορώ να πω ότι υπάρχει πολλή αγάπη, γιατί είτε χάνουμε, είτε κερδίζουμε, πάντα σκέφτεται εμένα. Συγγνώμη Χρήστο, δεν έχω κάνει κάτι, είμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα. Τέτοια αγάπη δεν έχω ξαναδεί. Εύχομαι να ηρεμήσει και να μην ασχολείται μόνο μαζί μου γιατί δεν φταίω εγώ για τη σημερινή της ήττα».

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για αποχώρηση

Οι «κόκκινοι» κλήθηκαν να υποδείξουν ποιος θα παλέψει για την παραμονή του στον Άγιο Δομίνικο και τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσε o Παύλος Παπαδόπουλος.

Παίρνοντας τον λόγο, ο παίκτης των Διασήμων εξέφρασε τις αντιρρήσεις του, αλλά δέχτηκε την ψήφο των συμπαικτών του: «Δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Από κει και πέρα, δεν θεωρώ ότι είμαι ο πιο αδύναμος παίκτης στην ομάδα, τα δίνω όλα σε κάθε μου run. Θεωρώ ότι με κάποιους παίκτες έχουμε τις ίδιες νίκες, απλά μπορεί να έχω περισσότερες ήττες γιατί με ματσάρουν περισσότερες φορές τα παιδιά. Αν έρθει η ώρα να παίξω στη μονομαχία, κανένα πρόβλημα».