MasterChef highlights πρεμιέρας: Τα πρώτα λόγια, οι πρώτοι παίκτες που πέρασαν και η φωτιά στο πλατό

Όσα είδαμε χθες 15/1 στο πρώτο επεισόδιο για το 2024

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
MasterChef highlights πρεμιέρας: Τα πρώτα λόγια, οι πρώτοι παίκτες που πέρασαν και η φωτιά στο πλατό

Το MasterChef επέστρεψε μέσα από τη συχνότητα του STAR με τον ολοκαίνουριο κύκλο, κάνοντας πρεμιέρα το βράδυ της Δευτέρας 15/1 και εμείς έχουμε τα πιο σημαντικά highlights του πρώτου επεισοδίου (δείτε εδώ τα σχόλια στο Twitter).

Αναλυτικά τα highlights της πρεμιέρας του MasterChef

Με ανατροπές ξεκίνησε το ριάλιτι μαγειρικής - Τι αλλάζει στους κανόνες

Στην αρχή φυσικά την εμφάνισή τους έκαναν οι τρείς κριτές Λεωνίδας Κουτσόπουλος, Σωτήρας Κοντιζάς και Πάνος Ιωαννίδης. Οι κριτές λοιπόν χωρίς να χάσουν χρόνο ανακοίνωσαν στους παίκτες τους νέους κανόνες του παιχνιδιού.

Φέτος θα δοθούν ακόμη μεγαλύτερα έπαθλα. 100.000 ευρώ για τον πρώτο νικητή, τα 70.00 σε μετρητά και τα 30.000 σε εξοπλισμό κουζίνας. Για τον δεύτερο νικητή 30 χιαλιαδες ευρώ ενώ αλλα τόσο θα δοθούν κατά τη διάρκεια. Αυξημένος ωστόσο είναι και ο βαθμός δυσκολίας καθώς λίγοι είναι εκείνοι που θα περάσουν την επόμενη φάση.

Οι διαγωνιζόμενοι θα μαγειρέψουν ένας εναντίον ενός για τους καλύτερους 24 ενώ τα δύο πρώτα πιάτα θα βρεθουν σε θέση ισχύος.

Δείτε επίσης: Masterchef 8: «Φέτος για πρώτη φορά...» - Απίστευτες αποκαλύψεις από Κουτσόπουλο, Κοντιζά & Ιωαννίδη λίγο πριν τη μεγάλη πρεμιέρα

Το "πάρτυ" για τα σχόλια του Πάνου Ιωαννίδη

Πρώτοι μονομάχοι ήταν οι Τάνια και ο Ιωάννης οι οποίοι "ρίχτηκαν" στην μαγειρική μάχη να διεκδικήσουν μία ποδιά και μία θέση στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. Η Τάνια αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μαγειρική παρά το γεγονός ότι η οικογένεια της δεν τρώει κρέας λόγο θρησκευτικών πεποιθήσεων, και έφτιαξε σωλομό.

Από την πλευρά του ο θαρραλέος Ιωάννης έφτιαξε για πρώτη φορά, ριζότο, μπροστά στο master της συνταγής, Πάνο Ιωαννίδη. Ο κριτής δοκίμασε το πιάτο του διαγωνιζόμενου και φυσικά επεσήμανε τα λάθη του. Την ποδιά τελικά πήρε η Τάνια

«Η μαγειρική έχει αλλάξει πολύ τη ζωή μου επειδή ξέρω κι εγώ κάτι. Μπορώ να μιλήσω κι εγώ και πριν δεν μιλούσα καθόλου. Στο σχολείο είχα βιώσει bullying. Είχα σταματήσει να βγαίνω στον κόσμο ότι θα με κοροϊδεύουν και θα μου πούνε τη λάθος λέξη...» είχε εξομολογηθεί η πάικτρια.

Δείτε εδώ το βίντεο:

«Δύο φορές τον μήνα θα πρέπει να μεταγγίζομαι...» - Συγκίνησε ο Μάριος με την εξομολόγηση για το πρόβλημα υγείας του

Οι παίκτες εκτός από τις μαγειρικές, έχουν και τις προσωπικές τους ιστορίες. Ένας εκ των παικτών, ο Μάριος από την Ρόδο μίλησε για την ασθένεια από την οποία πάσχει. Συγκεκριμένα ανέφερε στους κριτές ότι έχει μεσογειακή αναιμία και θα χρειαστεί ανά διαστήματα να κάνει μεταγγίσεις αίματος, εφ' όσον πει στο σπίτι.

«Πάσχω από μεσογειακή αναιμία. Έχω κάποιες δυσκολίες στη ζωή μου, κάποιες δεσμεύσεις που δεν με αφήνουν να κυνηγήσω το όνειρό μου και σε άλλες χώρες γιατί έχω ανάγκη το νοσοκομείο της Ελλάδας, της Αθήνας. όχι ότι έξω δεν γίνεται, απλά μου είναι δύσκολο να το βρω αυτό. Είπε ο γιατρός στη μητέρα μου πάρε το παιδί σου και φύγε Αθήνα χθες. Η μάνα μου αυτό έκανε και είμαι πλέον στην Αθήνα.

Η μάνα μου μπορώ να πω ότι ήταν και μπαμπάς και μαμά. Εκείνη μου δίδαξε να μην παρατώ τίποτα και ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Δύο φορές τον μήνα θα πρέπει να μεταγγίζομαι στο Παίδων και κάθε βράδυ βάζω στο πόδι μου μία δεκάωρη έκχυση φαρμάκου που αποβάλλω το σίδηρο.

Είναι μία ασθένεια με την οποία μπορώ να συντηρώ τον εαυτό μου και να ζω με αυτό. Ωστόσο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και να μην το αφήσω να με νικήσει. Από μικρή ηλικία έχω μάθει να μάχομαι» είπε μεταξύ άλλων ο πάικτης.

Χαμός με τις μονομαχίες - Το ένα ζευγάρι "κόπηκε" και το άλλο πέρασε

Κάποιοι παίκτες που περίμεναν να μπουν στο παιχνίδι, δεν κατάφεραν να πάρουν το πράσινο φως για να συνεχίσουν, άρα να πάρουν και την ποδιά.

Συγκεκριμένα οι τρεις κριτές είχαν το δικαίωμα να "κόψουν" και τους δύο παίκτες μίας μονομαχίας αν δεν είναι αντάξιοι των προσδοκιών τους. Το ζευγάρι αυτό ήταν ο Περικλής και ο Κώστας οι οποίοι δεν κατάφερα να πείσουν τους κριτές και έφυγαν από το παιχνίδι πριν κάνει ξεκινήσουν.

Ωστόσο, δύο ήταν οι παίκτες οι οποίοι ενθουσίασαν τους κριτές και αυτοί ήταν ο Μάριος και τον Νικόλας οι οποίοι πήραν την ποδιά που τους είχε περισσέψει, αφού και οι δύο τα πήγαν πολύ καλά και τους άξιζε μία θέση στην επόμενη φάση.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Πήρε φωτιά η λαδόκολλα στο τηγάνι και επικράτησε πανικός

Τη δική τους μάχη έδωσαν ο Δημήτρης και η Χριστίνα στο MasterChef με στόχο να καταφέρουν να διεκδικήσουν μία θέση στον μαγειρικό διαγωνισμό. Ο Δημήτρης ξεκίνησε να τηγανίζει τη σκορπίνα του, μόνο που τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν τόσο ομαλά.

Η λαδόκολλα άρπαξε φωτιά με τον παίκτη αρχικά να κάνει απέλπιδες προσπάθειες να τη σβήσει με αέρα. Τελικά μπορεί να κατάφερε να στήσει το πιάτο του, αλλά το αποτέλεσμα δεν ικανοποίησε τους κριτές ούτε και τον ίδιο, αφού η καμένη λαδόκολλα είχε μείνει και πάνω στο ψάρι.