MasterChef: Που βρίσκονται και τι κάνουν σήμερα οι νικητές του παιχνιδιού

Πώς εξαργύρωσαν τη νίκη τους όσοι σήκωσαν την κούπα!

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
MasterChef: Που βρίσκονται και τι κάνουν σήμερα οι νικητές του παιχνιδιού

Το reality μαγειρικής που σάρωσε σε τηλεθέαση στην πρεμιέρα της Δευτέρας 15/1, δεν είναι η πρώτη φορά που προσελκύει το τηλεοπτικό κοινό. Στο πέρασμα των χρόνων έχει χαρίσει δυνατά νούμερα και εικόνες αρχικά στο Mega, από όπου ξεκίνησε και μετέπειτα στο Star, ενώ οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες και κυρίως οι νικητές, εξαργύρωσαν στη συνέχεια τη νίκη τους και έστησαν την δική τους καριέρα εντός και εκτός κουζίνας. Οι κερδισμένοι της κουτάλας είναι εδώ και δεν είναι λίγοι... Το youweekly.gr θυμάται τις καλύτερες στιγμές των 8 τελικών νικητών και τι κάνουν σήμερα στη ζωή τους.

Με πολλές χιλιάδες ευρώ στα χέρια τους, αμέσως μετά το παιχνίδι, κάποιοι έστησαν τις δικές τους επιχειρήσεις και κάποιοι έγιναν τηλεοπτικοί αστέρες, ή έκαναν και τα δυο μαζί. Πάντως σε γενικές γραμμές, τα παιδιά του Masterchef που βγήκαν από το παιχνίδι, απολαμβάνουν ακόμα και σήμερα την δημοσιότητα και μια πολύ πιο άνετη ζωή όπως ακριβώς την είχαν ονειρευτεί.

Πού βρίσκονται σήμερα οι προηγούμενοι νικητές του MasterChef

Άκης Πετρετζίκης

Άκης Πετρετζίκης

Δειλά – δειλά από το Mega, ξεκίνησε τις πρώτες εμφανίσεις του πριν από 14 χρόνια στον πρώτο διαγωνισμό «Masterchef», στην πορεία όμως η φήμη του έφτασε μέχρι... το βρετανικό «Ready, Steady Cook» στο BBC One. Από τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης, ο πρώτος Έλληνας Masterchef Άκης Πετρετζίκης, ήταν ο νικητής το 2010 στον πρώτο κύκλο του παιχνιδιού που προβαλλόταν στο Mega. Μετά το τέλος του διαγωνισμού, εκείνος ξεκίνησε σχεδόν αμέσως την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στην εκπομπή στο «Πρωινό Μου» στο Mega σε καθημερινή βάση και η καριέρα του σε χρόνο dt εκτοξεύτηκε στην κορυφή με εντυπωσιακό τρόπο, ενώ στο μεσοδιάστημα αποσπούσε και άλλα βραβεία, όπως το «Ευ Ζην» το 2015. 14 χρόνια μετά ο Άκης Πετρετζίκης με πολλές δικές του εκπομπές μαγειρικής στο ενεργητικό του, πολλά βιβλία, site μαγειρικής και δικό του κανάλι στο you tube, πουλάει τα δικά του προιόντα κουζίνας, εξελίσσει την δουλειά του όλο και περισσότερο, τροποποιώντας και προτείνοντας συνταγές που ακολουθούν κατά γράμμα όλες οι νοικοκυρές και κάνουν όλους να γλείφουν τα δάχτυλά τους.

Ο Άκης Πετρετζίκης πρόσφατα ξεκίνησε συνεργασία με μεγάλη αλυσίδα ξενοδοχείων, ενώ με την έξαρση του κορωνοιού, αναγκάστηκε να κατεβάσει ρολά σε καταστήματα εστίασης που είχε ανοίξει. Ο γοητευτικός και τηλεοπτικός σταρ της μαγειρικής, τον Σεπτέμβριο του 2021, προς μεγάλη έκπληξη πολλών έριξε αυλαία στην εργένικη ζωή του και παντρεύτηκε μακριά από φώτα και κάμερες την Κωνσταντίνα Παπαμιχαήλ. Το ζευγάρι πριν από δυο χρόνια απέκτησε το πρώτο του παιδί, τον Αχιλλέα και τον Σεπτέμβριο του 2022 την κόρη τους Ακυλίνα.

Λάμπρος Βακιάρος

Λάμπρος Βακιάρος

Ο νικητής του πρώτου κύκλου του Masterchef που προβλήθηκε από το Star το 2017, κατάγεται από την Σάμο και γεννήθηκε στην Αμερική, στο Lawrence της Μασαχουσέτης. Ήθελε να γίνει μάγειρας από μικρός, του άρεσε να βλέπει την γιαγιά του να μαγειρεύει και αντέγραφε τις κινήσεις της. Σήμερα είναι μόλις 32 χρονών, σπούδασε σε σχολή μαγειρικής στην Αθήνα και στην Ισπανία, στο παγκοσμίως φήμης εστιατόριο με τρία αστέρια Michelin «Restaurante Martin Berasatequi». Ο ίδιος έχει πει σε συνέντευξή του για την ζωή του στην Ισπανία ότι: «Την δεύτερη χρονιά που ήμουνα στην Ελλάδα στην σχολή μαγειρικής ήθελα να πάω να δουλέψω σε ένα πολύ καλό εστιατόριο. Μπήκα στην ιστοσελίδα με τα καλύτερα εστιατόρια και έστειλα το βιογραφικό μου από τα πρώτα 40 σε όσα με ενδιέφεραν και μου απάντησε αυτό στην Ισπανία, με τον όρο να δουλέψω για 3 μήνες και στην συνέχεια εάν τους κάνω να συνεχίσω. Πήγα χωρίς να ξέρω καθόλου ισπανικά. Μέναμε στο -2 lobby του εστιατορίου 60 μάγειρες. Τελικά το Master chef με κράτησε στην Ελλάδα, αλλιώς θα γυρνούσα πίσω».

Στην Ισπανία τελικά έμεινε για 11 μήνες, ενώ μετά τη νίκη του έμεινε εδώ και μαγείρευε στην εκπομπή «Φωλιά των Κούκου» του Star. Ο νεαρός σεφ που του αρέσει να κάνει life coaching και να γυμνάζεται από 22 χρονών, έχει έναν μεγάλο αριθμό από φανατικό γυναικείο κοινό, που από την πρώτη στιγμή τον ακολουθεί πιστά και τον θαυμάζει όχι μόνον για τις μαγειρικές του ικανότητες αλλά και για το καλλίγραμμο κορμί του. Δυο χρόνια πριν ο Λάμπρος Βακιάρος, ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής, έκανε την δική του επιχείρηση με έτοιμα γεύματα, μαζί με τον πρώην μπασκετμπολίστα Θοδωρή Παπαλουκά και όπως λένε θέλουν να εξελίξουν και να μεγαλώσουν περισσότερο τις επιχειρήσεις τους.

Τιμολέων Διαμαντής

Τιμολέων Διαμαντής

Ο νικητής του Masterchef 2 κέρδισε το μεγάλο έπαθλο το 2018. Με καταγωγή από το Πήλιο και συγκεκριμένα από την Μακρυνίτσα, γεννήθηκε το 1989 σε μια πολύτεκνη οικογένεια. Λάτρευε από μικρός την μαγειρική, ενώ από τα 13 έως και τα 21 του εργαζόταν σαν βαφέας αυτοκινήτων. Η παράλληλη όμως ενασχόλησή του με την γυμναστική και την υγιεινή διατροφή τον έστειλε στον διαγωνισμό μαγειρικής. Σπούδασε μαγειρική σε μια τοπική σχολή του Βόλου και όταν ολοκλήρωσε την πρακτική του ως καλύτερος μαθητής, έπιασε δουλειά σε ξενοδοχειακές μονάδες. Αφού έκανε τα πρώτα του βήματα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Σουηδία και στην Γαλλία, μετά την απώλεια του πατέρα του επέστρεψε στην γενέτειρά του για να στηρίξει την οικογένειά του.

Σήμερα, μετά τον διαγωνισμό και τη νίκη του στον διαγωνισμό μαγειρικής, συνεργάστηκε με κορυφαία εστιατόρια στο εξωτερικό, κέρδισε την πρώτη θέση σε έναν διαγωνισμό στο Μαϊάμι δίπλα σε έναν καταξιωμένο σεφ και έχει φτιάξει το δικό του επιτυχημένο κανάλι μαγειρικής στο Youtube όπου ανεβάζει τις συνταγές του. Ζει στον Βόλο, ασχολείται με την καλλιέργεια βοτάνων, μαζί με όλη την οικογένειά του, ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό, αλλά έχει το δικό του εργαστήριο και επιχείρηση με τοπικά ποιοτικά προιόντα. Στην προσωπική του ζωή δηλώνει ευτυχισμένος και ερωτευμένος με την γυναίκα του Κωνσταντίνα που την παντρεύτηκε τον περασμένο Ιούλιο στον Βόλο.

Μανώλης Σαρρής

Μανώλης Σαρρής

Ο μεγάλος νικητής του Masterchef 3 και του επάθλου των 50.000 ευρώ, με καταγωγή από την Πάρο, ζούσε για πολλά χρόνια στην Ολλανδία και δούλευε εκεί, μέχρι να πάρει μέρος στον διαγωνισμό μαγειρικής. Την βραδιά του τελικού το highlight που απογείωσε την τηλεθέαση, εκτός από τη νίκη του, ήταν το καυτό φιλί που αντάλλαξε με το κορίτσι του από την Ολλανδία μπροστά στις κάμερες, όμως λίγες μέρες αργότερα που βρέθηκε καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή παραδέχτηκε τον χωρισμό του με την Λιόρα, λέγοντας ότι εκείνη έπρεπε να επιστρέψει στην πατρίδα της και εκείνος να μείνει στην Ελλάδα. Το 2021 μαζί με τον Νίκο Θωμά (F & B του Masterchef), τον Σταύρο Βαρθαλίτη, τον Χρήστο Γλωσσίδη και τον Σάββα Λαχανίδη παρουσίασαν μια εκπομπή μαγειρικής στο Star που λεγόταν «Cookbeef» που δεν πήγε καλά στην τηλεθέαση. Σήμερα εργάζεται σε γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας και μαγεύει τους πελάτες με τα ξεχωριστά πιάτα που ετοιμάζει.

Σταύρος Βαρθαλίτης

Σταύρος Βαρθαλίτης

«Πολυτάλαντος και πολυμήχανος» λένε όλοι όσοι ξέρουν καλά τoν master chef από την Σύρο που δεν πήρε μέρος μόνο στον διαγωνισμό μαγειρικής. Το 2022 χόρεψε σαν διαγωνιζόμενος στο DWTS και έκλεψε τις εντυπώσεις, ενώ παράλληλα το ίδιο διάστημα μαγείρευε στο πρωινό Breakfast@Star για την Ελένη Χατζίδου και τον Ετεοκλή Παύλου, και αργότερα έγινε μέλος του πάνελ. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, μόλις 26 ετών, του αρέσει να καταπιάνεται με πολλά πράγματα μαζί και ας μην τα προλαβαίνει όλα, ενώ οι φίλοι του έχουν δώσει το παρατσούκλι «foodman». Επίσης στο μυαλό των τηλεθεατών έχει μείνει η φράση «Έρωτας αλήτης, Σταύρος Βαρθαλίτης» που του φώναζαν οι συμπαίκτες του μέσα στον διαγωνισμό μαγειρικής για να τον πειράξουν.

Από τη νίκη του και μετά έκανε το δικό του κανάλι στο Youtube και site που έχει το όνομα Foodman, γράφει σε περιοδικά μαγειρικής και έχει ανοίξει την δική του καντίνα με street food στο Περιστέρι. Αν και κρατούσε χαμηλούς τόνους μέχρι πρότινος για την προσωπική του ζωή, τα περασμένα Χριστούγεννα ανάρτησε μια φωτογραφία με το κορίτσι του, την Εύη Λουκοπούλου, παραδέχτηκε την σχέση του και εκδήλωσε δημόσια τον έρωτά του για αυτή χωρίς περαιτέρω δηλώσεις και εξηγήσεις.

Μαργαρίτα Νικολαΐδη

Μαργαρίτα Νικολαΐδη

Το «μαγειρικό» παιδί του Έκτορα Μποτρίνι, δεν γινόταν να μην ξεχωρίσει στον διαγωνισμό μαγειρικής, αφού στα τέσσερα χρόνια που μαθήτευσε στο πλευρό του, έμαθε όλα τα μυστικά της κουζίνας. Η ζωή της Μυτιλινιάς Μαργαρίτας Νικολαΐδη άλλαξε ραγδαία μετά τη νίκη της στο Masterchef. Στο νησί της καμαρώνουν για αυτή, την ανακήρυξαν μάλιστα «επίτιμη σεφ της Λέσβου», όμως εκείνη, επιστρέφοντας και ευχαριστώντας τους όλους για την υποδοχή που της έκαναν, μετακομίζει στην Οία της Σαντορίνης για να αναλάβει την κουζίνα πολύ γνωστού ξενοδοχείου, μαζί με τον σύντροφό της Χρήστο Καλομοίρη που επαγγέλλεται τον pastry chef. Το ζευγάρι έχει δεχτεί από την αρχή και έχει απορρίψει πολλές προτάσεις από το εξωτερικό για να μείνει μόνιμα στην Ελλάδα, ενώ ονειρεύονται πολύ σύντομα να ανοίξουν το δικό τους στέκι και να παντρευτούν με κουμπάρο τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, αφού λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλάζουν συνεχώς τις ημερομηνίες του γάμου.

Παναγιώτης Κουμουνδούρος

Παναγιώτης Κουμουνδούρος

Ο νικητής του Master chef 6 και σωσίας του Άκη Πετρετζίκη ήξερε από την πρώτη στιγμή που κατέκτησε τον πρώτο τίτλο, ότι δύσκολα θα μπορούσε να κάνει σόλο καριέρα στην τηλεόραση λόγω της ομοιότητας με τον συνάδελφό του. Παρόλα αυτά αμέσως μετά τη νίκη του μαγείρεψε στο πρωινό του Star και κέρδισε περισσότερο τον θαυμασμό του γυναικείου κοινού που γοητεύτηκε από την εμφάνισή του και δεν σταματούσε να του στέλνει ερωτικά ραβασάκια. Εκείνος, παρά τις όποιες εκδηλώσεις θαυμασμού δεν πτοήθηκε ποτέ, αφού η καρδιά του είναι δοσμένη στην Ελένη του, το «λουκούμι» του, όπως την φωνάζει, με την οποία είχε σχέση ένα χρόνο πριν μπει στο παιχνίδι, ενώ δήλωσε ότι τα 10.000 ευρώ της νίκης του, θα τα γλεντήσει μαζί της.

Cool και με χαμηλό προφίλ σαν χαρακτήρας, θέλει τον ελεύθερο χρόνο του να γυμνάζεται και να κάνει cross fit, μέσα στο παιχνίδι απέφευγε τους καβγάδες και τις ίντριγκες και κέρδιζε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών μόνο με τα νόστιμα πιάτα που ετοίμαζε. Ασχολήθηκε με την μαγειρική αμέσως μόλις τελείωσε το σχολείο του στον Πειραιά και η τρέλα του για την κουζίνα τον οδήγησε μέχρι σε εστιατόριο του Λονδίνου. Μετά από τη νίκη του στο παιχνίδι εξαργύρωσε την δημοφιλία του με πολλές προτάσεις που είχε από διάφορα εστιατόρια της Αθήνας, δούλεψε σε ορισμένα από αυτά και ονειρεύεται κάποια στιγμή να ανοίξει το δικό του.

Μαρία Μπέη

Μαρία Μπέη

Η νικήτρια της περσινής χρονιάς ήταν από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα του παιχνιδιού, όχι μόνο λόγω των μαγειρικών δυνατοτήτων της αλλά και λόγω της έντονης προσωπικότητάς της. Η 26χρονη Μαρία Μπέη, με καταγωγή από την Πιερία, μπήκε με άλλο αέρα και εμφάνιση την δεύτερη φορά στο Masterchef, όπως είχε μπει και την πρώτη, με τον σύντροφό της Δημήτρη Μπέλλο. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στον 4ο κύκλο του reality μαγειρικής την τηλεοπτική σεζόν 2019- 2020 και είχαν ερωτευτεί ενώ διαγωνιζόντουσαν, μέσα στο σπίτι.

Λίγους μήνες μετά την αποχώρησή τους από εκεί είχαν αποδεχτεί και οι δυο, την πρόταση για να μαγειρεύουν στην κουζίνα του «Happy day». Το ζευγάρι, σχεδόν από την πρώτη στιγμή, αποφάσισε να συζήσει και μέχρι σήμερα μένει κάτω από την ίδια στέγη. Η Μαρία και ο Δημήτρης ζουν έναν μεγάλο έρωτα και δεν είναι αχώριστοι μόνο προσωπικά αλλά και επαγγελματικά, αν και μέχρι σήμερα δεν έχουν αποφασίσει τον γάμο. Το έπαθλο των 50.000 ευρώ που πήρε για τη νίκη της η Μαρία, τους έκανε να ονειρεύονται και να σκέφτονται κάποια στιγμή να αποκτήσουν το δικό τους στέκι που θα στηθεί με πολύ έρωτα και μπόλικο μεράκι.