MasterChef highlights 23/1: Tα απρόοπτα στο πλατό και οι 24 παίκτες που μπήκα στο σπίτι

Όσα είδαμε στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
MasterChef highlights 23/1: Tα απρόοπτα στο πλατό και οι 24 παίκτες που μπήκα στο σπίτι

Ακόμα ένα επεισόδιο του MasterChef προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης 23/1 μέσα από τη συχνότητα του STAR. Έχουμε όλα τα highlights αναλυτικά και την ομάδα που μπαίνει στο σπίτι..

Αναλυτικά τα 23/1 highlights του MasterChef

Το σχόλιο που δεν έπρεπε να ακουστεί στον αέρα: «Ο Σταμάτης είναι μεγάλο κ@λόπαιδο»

Σήμερα ολοκληρώνεται η διαδικασία των οντισιόν του MasterChef, με τους πέντε τελευταίους παίκτες που θα κερδίσουν τις πολυπόθητες λευκές ποδιές να περιμένουν με ανυπομονησία να προχωρήσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού μαγειρικής συμπληρώνοντας την 24άδα. Η ένταση ανεβαίνει και δεν έλειπαν τα... απρεπή σχόλια, καθώς μία παίκτρια δεν ήξερε ότι εκείνη την ώρα ήταν ανοιχτά τα μικρόφωνα.

Η τελευταία φάση των οντισιόν περιλάμβανε μια ιδιαίτερη δοκιμασία. Οι πέντε πρώην παίκτες του MasterChef διεκδικούν την επιστροφή τους, φέρνοντας μαζί τους πέντε διαφορετικά υλικά. Οι παίκτες επέλεξαν ένα υλικό και σχημάτισαν ζευγάρια για τις τελικές μονομαχίες. Ένας από τους παίκτες που προσπαθούν να επιστρέψουν στο σπίτι του MasterChef είναι ο Σταμάτης, γνωστός από τον πέμπτο κύκλο του ριάλιτι μαγειρικής. Η εμφάνιση των πρώην διαγωνιζομένων άφησε έκπληκτους τους υπόλοιπους παίκτες.

Μια από τις νέες διαγωνιζόμενες, η Γεωργία, παρακολουθούσε τη διαδικασία από τον εξώστη του στούντιο μαζί με τους συμπαίκτες της. Καθώς δεν γνώριζε ότι τα μικρόφωνα ήταν ανοιχτά και κατέγραφαν τα σχόλιά τους, είπε στον Χρήστο μερικά αιχμηρά σχόλια για τον Σταμάτη «Αυτός ο Σταμάτης είναι μεγάλο κ@λοπαίδο, αυτός με τα κοτσίδια. Είναι η τρίτη φορά που έρχεται εδώ», είπε χαρακτηριστικά η Γεωργία, πιστεύοντας ότι δεν ακούγεται, για να συμπληρώσει: «Όταν είχε περάσει την πρώτη φορά πριν τρία χρόνια, έλεγε: “Όποιος δεν με ακολουθεί τον δικάζω”».

Δείτε επίσης: Με άδειο πιάτο μπροστά στους κριτές: «Έφαγα μία δυνατή σφαλιάρα»

«Αν σου έφερναν αυτό το πιάτο, θα το έτρωγες;» - «Ήξερα ότι δεν θα περνούσα»

Στην τελευταία φάση των οντισιόν για την όγδοη σεζόν του MasterChef δεν έλειψαν οι συγκινήσεις. Οι μονομαχίες ανάμεσα στους παίκτες για την λευκή ποδιά ολοκληρώθηκαν απόψε με ένα διαφορετικό επεισόδιο και μία δοκιμασία με πέντε πρώην παίκτες του διαγωνισμού μαγειρικής που «εισέβαλαν» στο πλατό, για να διεκδικήσουν κι εκείνοι μία δεύτερη ευκαιρία στις κουζίνες.

Ένας από αυτούς ήταν ο Κωνσταντίνος, που χιουμοριστικά χαρακτηρίστηκε ως «ξάδερφος του Κοντιζά» λόγω των κοινών χαρακτηριστικών που έχει στην εξωτερική του εμφάνιση με τον κριτή του μαγειρικού show, μεταξύ άλλων και το χαρακτηριστικό κούρεμα του κριτή. Ο 28χρονος επίδοξος MasterChef διαγωνίστηκε με τον Έριον, ο οποίος είχε ορισμένες αντιρρήσεις επί της διαδικασίας, αφού θεώρησε άδικο τον τρόπο αξιολόγησης των πιάτων.

Από την αρχή έδειξε τον προβληματισμό του, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Κατά τη δική μου άποψη, η διαδικασία ήταν λίγο άδικη, γιατί ήρθαν τα παιδιά με δικά τους υλικά, που έχουν δουλέψει τα πιάτα τους, ενώ εμείς δεν ξέραμε τι θα φτιάξουμε», ενώ αμέσως μετά οι δύο παίκτες μπήκαν στην κουζίνα, για να διεκδικήσουν τη μία από τις πέντε εναπομείνασες λευκές ποδιές, που οδηγούν στο σπίτι του MasterChef.

Το πιάτο του δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των τριών κριτών, αφού είχε πολλά τεχνικά λάθη και όσο τα τόνιζαν ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Σωτήρης Κοντιζάς, τόσο εκείνος ερχόταν σε αμηχανία. «Το πιάτο αυτό, αν σου το έφερναν, θα το έτρωγες;», ρώτησε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος τον 38χρονο υποψήφιο, που είπε ότι θα έτρωγε το συγκεκριμένο πιάτο, αλλά δεν κατάφερε να πείσει τον κριτή, ούτε τον συμπαίκτη του. Τελικά την πολυπόθητη ποδιά για την είσοδο στο σπίτι του MasterChef κέρδισε ομόφωνα ο Κωνσταντίνος, επιστρέφοντας με αυτόν τον τρόπο στον μαγειρικό διαγωνισμό. «Ήξερα ήδη ότι δεν θα περνούσα», είπε για τη στιγμή που σήκωσε τον δίσκο για να δει, αν θα είχε από κάτω την ποδιά του.

Αυτή είναι η 24άδα που μπαίνει στο σπίτι - Τέλος το bootcamp

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η φάση του bootcamp, απ' όπου προέκυψε η τελική 24άδα του φετινού MasterChef! Οι 19 παίκτες βρίσκονταν στον εξώστη από την αρχή του επεισοδίου, ενώ οι πέντε τελευταίες θέσεις παρέμεναν κενές, καθώς κάποιοι που είχαν περάσει στις οντισιόν κλήθηκαν να ξαναδοκιμαστούν, δίνοντας ευκαιρία σε παλιούς υποψηφίους να διεκδικήσουν μια θέση στο διαγωνισμό.

Οι κριτές δοκίμασαν τις προσπάθειες των υποψηφίων, οι οποίοι παρουσίασαν εύγευστα και ευφάνταστα πιάτα, ανιχνεύοντας αστοχίες και δυνατά σημεία. Άλλοι εξέφρασαν τα παράπονά τους και ορισμένοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την ετυμηγορία των κριτών, ωστόσο ο κύβος ερρίφθη και οι 24 σεφ που επελέγησαν από τη διαδικασία των οντισιόν, πήραν με την αξία τους την ποδιά και το εισιτήριο στο σπίτι του διαγωνισμού με ενθουσιασμό, ξεσπώντας σε χειροκροτήματα και ιαχές. Πλέον ανεβαίνουν οι παλμοί με τους διαγωνιζόμενους να ρίχνονται στις κουζίνες για να διεκδικήσουν την πρώτη θέση

Πριν από λίγη ώρα, όταν ολοκληρώθηκε το τελευταίο επεισόδιο των οντισιόν, ο επίσημος λογαριασμός του Star στο Instagram ανακοίνωσε το σχήμα των 24 υποψήφιων MasterChef. «Έδωσαν τις πιο σκληρές μαγειρικές μάχες. Άντεξαν τις ανατροπές. Ήρθαν αντιμέτωποι με τους φόβους και το άγχος τους. Έγιναν αντίπαλοι της ήττας και κατάφεραν να μπουν στο σπίτι του #MasterChefGR. Οι Top 24 διαθέτουν θέληση, γνώσεις, δημιουργικότητα, στρατηγική και είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν όλα τα μαγειρικά τους όπλα για τον τίτλο του MasterChef 2024. Βλέπετε τον νικητή ανάμεσά τους;», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανάρτηση από τον σταθμό.