Survivor 2024 – H σπάνια πάθηση του Σταμάτη Ταλαδιανού που τον δυσκόλεψε στην αποψινή δοκιμασία

Έπαιξε με σοβαρό disadvantage και κέρδισε

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Survivor 2024 – H σπάνια πάθηση του Σταμάτη Ταλαδιανού που τον δυσκόλεψε στην αποψινή δοκιμασία

Μία αποκάλυψη έκανε στο αποψινό συμβούλιο του Survivor η Σταυρούλα Χρυσαειδή για λογαριασμό του Σταμάτη Ταλαδιανού. Οι Μπλε επικράτησαν με double score στο αγώνισμα ασυλίας, σε δοκιμασία που πέρα από run περιελάμβανε κι ένα χρωματιστό παζλ. Θα περίμενε κανείς ότι πέρα από τα σχήματα, και οι διαφορετικές αποχρώσεις θα βοηθούσαν τους παίκτες να συνεννοηθούν για τη λύση, αλλά κάτι τέτοιο δεν ίσχυε.

Οι Κόκκινοι δεν έκρυψαν τον εκνευρισμό τους για την ήττα. Ωστόσο δεν έχουν καμία δικαιολογία, αφού όπως είπε σε ανύποπτο χρόνο η αθλήτρια του στίβου, ο Σταμάτης Ταλαδιανός πάσχει από δυσχρωματοψία. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορούσε να διακρίνει τα χρώματα του παζλ και να συνεννοηθεί με τους συμπαίκτες του.

Δείτε επίσης: Survivor 2024 – Αποχώρησε επίσημα ο Αλέξης Παππάς και αλλάζει το παιχνίδι: «Ο σκοπός που έφυγε είναι ιερός»

Ο τρόπος που συνεννοήθηκαν τελικά οι παίκτες του Survivor

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι τους είχε προειδοποιήσει από πριν, και άρα κατάφεραν να βρουν κοινούς κώδικες για να πάρουν τη νίκη. «Το μπλε το έβλεπε μωβ, το λαχανί το έβλεπε μπλε, αλλά είχαμε συνεννοηθεί για τον τρόπο που θα τα λέω», είπε χαρακτηριστικά η Σταυρούλα Χρυσαειδή.

«Επειδή όντως έχω δυσχρωματοψία, χρώματα όπως το πορτοκαλί και το κόκκινο έμοιαζαν για εμένα, τα έβλεπα όλα κόκκινα. Κοιτούσα τις τρύπες για να τοποθετήσω το κάθε σχήμα, δεν κόλλησα στο κομμάτι των χρωμάτων. Προσπάθησα να είμαι ψύχραιμος. Στους Κόκκινους δεν υπήρχε καμία ψυχραιμία», τόνισε από την πλευρά του ο Σταμάτης Ταλαδιανός. Αξίζει να σημειωθεί ότι έφερε και δύο πόντους στη νίκη της ομάδας του.

Τι είναι η δυσχρωματοψία

Η δυσχρωματοψία είναι μία κληρονομική πάθηση που προσβάλλει το 8% των ανδρών και το 0,5% των γυναικών. Διαφέρει ανάλογα με τον κάθε άνθρωπο, αλλά στις συνηθέστερες εκφάνσεις της μπορεί να δυσκολέψει κάποιον να διακρίνει το κόκκινο και το πράσινο ή το μπλε και το πράσινο.