Survivor highlights 21/4: Η αποχώρηση "βόμβα" του Αλέξη Παππά και η αποκάλυψη για την σπάνια πάθηση

Όσα είδαμε στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Survivor highlights 21/4: Η αποχώρηση

Ανατρεπτικό πολύ ήταν το χθεσινό 21/4 επεισόδιο του Survivor, καθώς είδαμε μια αποχώρηση "βόμβα" αλλά και μια αποκάλυψη για μια πάθηση ενός παίκτη που τον δυσκόλευσε στον στίβο μάχης για την πρώτη ασυλία της εβδομάδας.

Τα 21/4 highlights του Survivor

Αποχώρησε επίσημα ο Αλέξης Παππάς και αλλάζει το παιχνίδι: «Ο σκοπός που έφυγε είναι ιερός»

Το γνωρίζαμε εδώ και λίγες ημέρες, αλλά πλέον το είδαμε και στις οθόνες μας. Αμέσως μετά τον Τζέιμς Καφετζή, που αποχώρησε στη μονομαχία, και ο Αλέξης Παππάς ήταν απών στο επεισόδιο του Survivor, με τον Γιώργο Λιανό να ανακοινώνει πως είναι επίσημα εκτός παιχνιδιού με δική του απόφαση.

«Πριν προχωρήσουμε έχω να σας κάνω μία ανακοίνωση. Ο παίκτης που θα στερηθεί η Κόκκινη Ομάδα είναι ο Αλέξης Παππάς, για λόγους προσωπικούς, λόγους οικογενειακούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής του Survivor.

«Κάτι είχα καταλάβει. Με τον Αλέξη ήμαστε φίλοι, η παρουσία του ήταν εμφανής, εύχομαι να είναι όλα καλά πίσω στην Ελλάδα γιατί γνωρίζω τους λόγους που έχει αποχωρήσει», δήλωσε από την πλευρά της η καλή του φίλη, Κατερίνα Δαλάκα.

Δείτε επίσης: Survivor αποκάλυψη: Συνέβη προχθες το μεσημέρι - Η κίνηση του Αλέξη Παππά που πρόδωσε την οικειοθελή του αποχώρηση

«Ο Αλέξης ήταν ο Παππά-coach, μας έδινε συμβουλές. Αν είχαμε άσχημη μέρα, έλεγε στον καθένα μας να θυμηθούμε τους λόγους που είμαστε εδώ. Γνωρίζω κι εγώ τον λόγο που πήρε αυτή την απόφαση, εύχομαι να είναι καλά στην Ελλάδα, θα είναι αισθητή η απουσία του. Με στήριξε με τον τραυματισμό μου, ήταν εκεί συνέχεια. Εμένα προσωπικά θα μου μείνει αξέχαστος», ανέφερε στον αέρα του Survivor η Ασημίνα Χατζηανδρέου

Ένας ακόμη παίκτης που είχε αντιπαραθέσεις μαζί του, ήταν ο Φάνης Μπολέτσης, που σεβάστηκε την απόφασή του. «Ευχαριστήθηκα κάθε στιγμή με τον Αλέξη, το θεωρώ υγιές να έχεις μία άποψη και να παλεύεις γι' αυτή. Του εύχομαι τα καλύτερα, και σε εκείνον και στην οικογένειά του. Ο σκοπός που έφυγε είναι ιερός», δήλωσε ο Φάνης για την οικειοθελή αποχώρηση του Αλέξη Παππά.

Αλλάζει το παιχνίδι, νέα ανακοίνωση-έκπληξη

Αμέσως μετά ο Γιώργος Λιανός ανακοίνωσε πως, μετά τις δύο αντρικές αποχωρήσεις, έληξε ουσιαστικά η ασυλία που είχαν οι γυναίκες στο Survivor. Όχι μόνο αυτό, αλλά πλέον οι μονομαχίες θα είναι μεικτές, που σημαίνει ότι θα παίζουν άντρες-γυναίκες πλέον μετά από κλήρωση. Αυτό σημαίνει πως δεν «κλειδώνει» πια το φύλο της μονομαχίας, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, αλλά όλα τα μέλη σε κάθε ομάδα που χάνει την ασυλία μπορούν να ψηφιστούν.

Μάλιστα, σε νέα του ανακοίνωση για τα νέα έπαθλα, ο παρουσιαστής πρόσθεσε ότι θα υπάρχει σύστημα πόντων, όπου σε κάθε αγώνισμα θα μετράει η κάθε νίκη, και όχι μόνο ο τελευταίος αγώνας επάθλου.

Μπήκαν λαβωμένοι στον στίβο μάχης, αλλά πήραν την ασυλία με double score

Πλέον τα δεδομένα αλλάζουν. Κάθε πόντος μετράει, και θα συμψηφίζεται στο τέλος της εβδομάδας για να αποφασιστεί ποια ομάδα πρόκειται να κερδίσει το μεγάλο έπαθλο. Μάλιστα τα έπαθλα μεγαλώνουν, με τον Γιώργο Λιανό να ανακοινώνει στους Survivors ότι η παραγωγή ξεσκονίζει τα διαβατήριά τους γιατί έρχονται κι άλλα ταξίδια.

Λαβωμένες μπήκαν και οι δύο ομάδες στον στίβο μάχης, με Κόκκινους και Μπλε να θέλουν ένα καλό ποδαρικό στo Survivor. Μόνο μία ομάδα βέβαια θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα, και μέχρι τη μέση του αγώνα, το αποτέλεσμα φαινόταν αμφίρροπο. Αυτό άλλαξε με ένα δραματικό προβάδισμα να καταλήγει σε νίκη με double score.

Στα highlights αξίζει να σημειωθεί πως η Σταυρούλα Χρυσαειδή έφερε στην ομάδα της τέσσερις πόντους και ο Φάνης Μπολέτσης άλλους τρεις στο τελικό 12-6. Προς το τέλος του αγώνα ένας κύβος... απογειώθηκε από τον Θοδωρή Τουρκογέωργο και προσγειώθηκε στο κούτελο του Χριστόφορου Ταξίδη, αφήνοντας του καρούμπαλο.

Ποιοι ήταν αυτοί που κατέκτησαν το τοτέμ; Οι Μπλε, που φάνηκαν να διαχειρίζονται καλύτερα την απουσία του Τζέιμς Καφετζή, απ' ότι οι Κόκκινοι εκείνη του Αλέξη Παππά αντίστοιχα.

Αυτό σημαίνει ότι σε λίγη ώρα θα ψηφίσουν και τον πρώτο υποψήφιο. Θυμίζουμε ότι πλέον οι μονομαχίες δεν έχουν διάκριση φύλου, που σημαίνει πως ανεξαρτήτως αποτελέσματος, άντρες-γυναίκες μπορούν να βγουν στον τάκο ανά πάσα στιγμή.

Ζήτησε να βγει υποψήφιος προς αποχώρηση και δεν είπε κουβέντα

Πλέον ο καθένας μπορεί να βγει προτεινόμενος, αφού και οι μονομαχίες στο τέλος της εβδομάδας είναι μεικτές. Γυναίκες και άντρες θα ματσάρονται μετά από κλήρωση.

Με δεδομένο ότι οι Κόκκινοι ηττήθηκαν (με double score μάλιστα) στον αγώνα ασυλίας, ήταν ώρα να πάνε στην κάλπη και να κρίνουν ποιος θα είναι ο πρώτος μονομάχος. Ένα απ' τα πρώτα ονόματα που βγήκε ήταν εκείνο της Δώρας Νικολή, αλλά πολύ γρήγορα έγινε η ανατροπή και ο Γιάννης Περπατάρης βγήκε ομόφωνα προτεινόμενος.

Όπως αποκάλυψε ο αγρότης: «Ζήτησα από τα παιδιά να με ψηφίσουν», ωστόσο τον λόγο πήρε ο Γιώργος Παπαχαραλάμπους, καθώς ο Γιάννης δεν μπορούσε να μιλήσει και εξήγησε περαιτέρω το σκεπτικό του. «Ο λόγος που το ζήτησε, προς τιμήν του, είναι το γεγονός ότι εγώ και ο Γκιουλέκας είχαμε τρέξει σε μονομαχία και δεν ήθελε να μας βάλει τόσο σύντομα στην ίδια διαδικασία», ανέφερε στον αέρα ο συμπαίκτης του.

H σπάνια πάθηση του Σταμάτη Ταλαδιανού που τον δυσκόλεψε στην αποψινή δοκιμασία

Μία αποκάλυψη έκανε στο συμβούλιο η Σταυρούλα Χρυσαειδή για λογαριασμό του Σταμάτη Ταλαδιανού. Οι Μπλε επικράτησαν με double score στο αγώνισμα ασυλίας, σε δοκιμασία που πέρα από run περιελάμβανε κι ένα χρωματιστό παζλ. Θα περίμενε κανείς ότι πέρα από τα σχήματα, και οι διαφορετικές αποχρώσεις θα βοηθούσαν τους παίκτες να συνεννοηθούν για τη λύση, αλλά κάτι τέτοιο δεν ίσχυε.

Οι Κόκκινοι δεν έκρυψαν τον εκνευρισμό τους για την ήττα. Ωστόσο δεν έχουν καμία δικαιολογία, αφού όπως είπε σε ανύποπτο χρόνο η αθλήτρια του στίβου, ο Σταμάτης Ταλαδιανός πάσχει από δυσχρωματοψία. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορούσε να διακρίνει τα χρώματα του παζλ και να συνεννοηθεί με τους συμπαίκτες του.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι τους είχε προειδοποιήσει από πριν, και άρα κατάφεραν να βρουν κοινούς κώδικες για να πάρουν τη νίκη. «Το μπλε το έβλεπε μωβ, το λαχανί το έβλεπε μπλε, αλλά είχαμε συνεννοηθεί για τον τρόπο που θα τα λέω», είπε χαρακτηριστικά η Σταυρούλα Χρυσαειδή.

«Επειδή όντως έχω δυσχρωματοψία, χρώματα όπως το πορτοκαλί και το κόκκινο έμοιαζαν για εμένα, τα έβλεπα όλα κόκκινα. Κοιτούσα τις τρύπες για να τοποθετήσω το κάθε σχήμα, δεν κόλλησα στο κομμάτι των χρωμάτων. Προσπάθησα να είμαι ψύχραιμος. Στους Κόκκινους δεν υπήρχε καμία ψυχραιμία», τόνισε από την πλευρά του ο Σταμάτης Ταλαδιανός. Αξίζει να σημειωθεί ότι έφερε και δύο πόντους στη νίκη της ομάδας του.