Ο Παντελής Κουτράκης, η Βάσω Διαβάτη, ο Μάριος Αντρέου από την γκρι μπριγάδα, μαζί με τον Νίκο Παπαδά από την μπορντό, κλήθηκαν απόψε, Δευτέρα 24 Μαρτίου, να δώσουν τη μαγειρική τους μάχη στη Δοκιμασία Αποχώρησης με αντιγραφή πιάτου, για να διατηρήσουν τη θέση τους στην κουζίνα του MasterChef 2025!

Ωστόσο ένα πιάτο δεν ήταν μια απλή μαγειρική αποτυχία. Ήταν η απόλυτη καταστροφή. Η Βάσω Διαβάτη αποχώρησε από το MasterChef 2025 μετά από μια δοκιμασία που άφησε τους κριτές… με καμένο ουρανίσκο από το αλάτι!

Η δοκιμασία αποχώρησης έφερε τους διαγωνιζόμενους αντιμέτωπους με ένα ιδιαίτερα απαιτητικό vegan πιάτο: σπαγγέτι κόμπου με white pesto infused με lemongrass, δημιουργία της καλεσμένης chef Αγγελικής Χαραμή. Όμως, το πραγματικό στοίχημα δεν ήταν η τεχνική, αλλά η ισορροπία στις γεύσεις.

Ο Νίκος Παπαδάς και η Βάσω Διαβάτη βρέθηκαν στον «πάτο» της δοκιμασίας λόγω αστοχίας στη δοσολογία του αλατιού. Ο Νίκος από τη μία παρέδωσε ένα υπερβολικά αλμυρό πιάτο, αλλά η Βάσω πήγε την έννοια του «αλμυρού» σε άλλο επίπεδο: το πιάτο της απλά… δεν τρωγόταν!

Οι κριτές του MasterChef είπαν «όχι» στη βαθμολογία!

Όταν ήρθε η ώρα της γευσιγνωσίας, οι κριτές Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος έδειξαν ξεκάθαρα την απογοήτευσή τους. Η αρχική γκριμάτσα οδήγησε σε μια απόφαση που σπάνια βλέπουμε στο MasterChef: αρνήθηκαν να βαθμολογήσουν το πιάτο!

Παρά την απογοήτευση, η Βάσω αποχώρησε με το κεφάλι ψηλά και συγκίνησε με τα λόγια της: «Πέρασα πολύ όμορφα και χάρηκα που σας γνώρισα από κοντά. Ήταν ένα εκπληκτικό ταξίδι, φυσικά θα ήθελα κι άλλο. Θα μου λείψει το ρολόι, οι κουζίνες, τα παιδιά… Έχω κάνει πολλά πράγματα στη ζωή μου, δεν περίμενα όμως ποτέ ότι στα 38 μου θα έκανα το καλύτερο».

Και μπορεί η πορεία της να έληξε άδοξα, αλλά σίγουρα το πιάτο της θα μείνει στην ιστορία ως μία από τις χειρότερες μαγειρικές στιγμές του MasterChef!