Σασμός 21/11: «Τελικά όσες φορές κι αν σου ζητήσω συγγνώμη πάντα θα με βλέπεις σαν τον φονιά του αδερφού σου»

Η συγκλονιστική σκηνή μεταξύ Αστέρη & Αργυρώς - Τα νέα επεισόδια (21-24/11)

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σασμός 21/11: «Τελικά όσες φορές κι αν σου ζητήσω συγγνώμη πάντα θα με βλέπεις σαν τον φονιά του αδερφού σου»

Αυτή η εβδομάδα έκλεισε με ένα συγκλονιστικό επεισόδιο που καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό (δείτε εδώ τα σχόλια που γράφτηκαν στο twitter), ενώ η καινούργια θα ξεκινήσει με πιο συνταρακτικές ακόμη εξελίξεις! Τα νέα επεισόδια του Σασμού θα είναι συγκλονιστικά και το περιοδικό TiviSirial έχει στην διάθεσή του αποκλειστικούς διαλόγους που θα δούμε στην σειρά, πριν ακόμη τους δούμε!

Περιλήψεις επεισοδίων Σασμού 21-24/11

Δευτέρα 21/11

Ο Βαγγέλης προσπαθεί να συγκρατήσει την οργή του Σταύρου, που έχει δει το περιστατικό με την Αργυρώ και τον Αστέρη στο αεροδρόμιο. «Ηρέμησε, Σταύρο. Η οργή δεν θα σε οδηγήσει πουθενά», του λέει και συνεχίζει: «Το ήξερες από την αρχή ότι έζησαν μια μεγάλη ιστορία αγάπης που ολοκληρώθηκε με τον φόνο του ίδιου της του αδελφού από τα χέρια του. Πίστευες πραγματικά πως θα χωρίζονταν τόσο εύκολα οι δρόμοι τους; Στο ξαναλέω, ηρέμησε. Μάλλον ήρθε η ώρα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου. Αυτή η ιστορία σε κανέναν δεν κάνει καλό». Ο Σταύρος δεν ξέρει πλέον τι να υποθέσει για τη σχέση της γυναίκας του με τον Αστέρη. Ακόμα περισσότερο δεν ξέρει τι εννοεί ο αδελφός του όταν του λέει πως θα αναλάβει εκείνος τη κατάσταση.

Την ίδια στιγμή, οργισμένη είναι και η Καλλιόπη, η οποία μάλιστα απειλεί ακόμα και τον ίδιο τον Θεό για την τύχη που είχαν τα κτήματά της να περάσουν στα χέρια των Βρουλάκηδων. «Μαύρη η ώρα και η στιγμή που έκαμε στο χωριό μας την εμφάνισή του ο Αγγελος. Δεν λέω, κρίμα είναι που το κοπέλι είναι στο χώμα, αλλά αν δεν ήταν αυτός, τα κτήματα της Ανθούλας δεν θα είχαν αλλάξει χέρια. Αλλά δεν θα τα αφήσω τσι Βρουλάκηδες να χαίρονται. Θα βρω εγώ τρόπο να τους τα πάρω πίσω», ισχυρίζεται και ο Μαθιός που την ακούει ανησυχεί. «Μάνα, για τον Θεό, μην κάνεις καμιά τρέλα, κάτι που μπορεί να μετανιώσεις. Αρκετά προβλήματα έχουμε στο κεφάλι μας. Καιρός είναι λίγο να ηρεμήσουμε. Αλλωστε υποσχέθηκα στη Βασιλική πως ο γάμος μας δεν θα έχει προβλήματα. Δεν θα κάνω τίποτα που θα τη φέρει σε δύσκολη θέση. Το αξίζει μετά από όσα τράβηξε», της τονίζει και εκείνη του ξεκαθαρίζει πως μόνο όταν πεθάνει η ίδια, θα ηρεμήσει για τα καλά.

Στο σπιτικό των Βρουλάκηδων υπάρχει αναστάτωση καθώς όλοι ανησυχούν για την αδιαθεσία της γιαγιάς Ειρήνης. Η Αργυρώ με την Ασπα αναρωτιούνται τι συμβαίνει, ενώ η Μαρίνα είναι συντετριμμένη με τις αποκαλύψεις της γιαγιάς που αφορούν στον γάμο της με τον Μάρκο. Ο Αντώνης σπεύδει στο πλευρό της και την παρηγορεί. «Εννοια σου μάτια μου κι είμαι εγώ εδώ για σένα. Για να σου πάρω κάθε λύπη, κάθε στενοχώρια και να στην κάνω χαρά. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που σε πλήγωσε, αλλά θα φροντίσω στο εξής να μη σου χαλάσει τίποτα τη διάθεση», της λέει με καλοσύνη και η Μαρίνα πέφτει στην αγκαλιά του. Η Αργυρώ παρακαλεί τη μητέρα της για μια απάντηση αλλά είναι σαν να πέφτει πάνω σε τοίχο. «Δεν αξίζω, μαμά, να μάθω τι συνέβη μεταξύ εσένα και της γιαγιάς; Τι είναι τόσο σημαντικό που εσένα σε πίκρανε και εκείνη δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι;», ρωτά, αλλά η Μαρίνα δεν έχει διάθεση να της δώσει την παραμικρή απάντηση. Απλά, κρατά σφραγισμένα τα χείλη της.

Την ίδια στιγμή ο Παύλος, ενθουσιασμένος για τα κτήματα, γίνεται προκλητικός απέναντι στον Μαθιό και τον Αστέρη, κερνώντας όλους στο καφενείο για τις χαρές του. «Παντελή, φέρε ρακές και κέρνα ούλο σου το μαγαζί. Οι Βρουλάκηδες έχουν κάθε λόγο να γιορτάζουν σήμερα». Οταν εκείνος τον ρωτά για ποιες χαρές μιλάει, ο Παύλος με δυνατή φωνή του ανακοινώνει πως πήραν στην κατοχή τους τα κτήματα των Σταματάκηδων. Και αυτό συνέβη λόγω της διαθήκης που άφησε ο Αγγελος στις ανιψιές του.

Ο Μαθιός, μη βρίσκοντας άλλη λύση, παρακινεί τον Αστέρη να μιλήσει στην Αργυρώ. «Πρέπει, αδελφέ μου, να την πείσεις. Αν μας επιστρέψουν μέρος από τα κτήματα, η μάνα θα σταματήσει και αυτή είναι μια υπέροχη ευκαιρία για να γίνει σασμός. Φοβάμαι πως είναι έτοιμη να κάνει νέο κακό σε εκείνους. Ο εγωισμός της είναι μεγαλύτερος από την περηφάνια της», του εξηγεί και ο Αστέρης δεν χάνει καιρό. Κλείνει ραντεβού στην Αργυρώ, που πηγαίνει στο σπιτάκι να τον βρει, ενώ ο Σταύρος και ο Βαγγέλης την παρακολουθούν.

Τρίτη 22/11

Τα νέα για τα κτήματα του Αγγελου που αφήνει στην εκλεκτή της καρδιάς του και την αδελφή του, κάνουν τον γύρο του χωριού. Ολοι σκέφτονται ποια θα είναι η επόμενη κίνηση της Καλλιόπης και δεν κάνουν λάθος. Προτιμάει να δει τους κόπους του άντρα της να καταστρέφονται παρά να ξέρει πως ανήκουν στην ιδιοκτησία του Παύλου Βρουλάκη. Προς το παρόν πάντως τηρεί σιγή ιχθύος. Και ενώ η Μαρίνα προσπαθεί ακόμα να ξεπεράσει το μυστικό της γιαγιάς για τη ζωή της, έρχεται αντιμέτωπη με την επόμενη και πιο σκληρή δοκιμασία, ενώ ο Αντώνης βρίσκεται μια ανάσα μακριά από το σχέδιο του Ευθύμη και τον Λευτέρη. Εκείνος, από την άλλη, πρέπει να βρει λύση για τον ίδιο αλλά και τη Θοδώρα, που επιστρέφει στη ζωή του για τα καλά.

Στο μεταξύ, ο Μαθιός έχει αρχίσει να συγκρούεται με τον Νικηφόρο, ο οποίος θέλει να επιτεθεί με τον τρόπο του στον Παύλο. «Νικηφόρε, ηρέμησε γιατί εγώ θα είμαι ο πρώτος που τελικά θα βρεις μπροστά σου. Ασε τον Παύλο ήσυχο. Οσο δεν τον ενοχλείς, τόσο δεν θα σε ενοχλεί και αυτός. Μεγάλο παιδί είσαι και μάθε να φυλάγεσαι. Δεν ωφελεί τίποτα και κανέναν να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα στο χωριό μας. Και προς θεού, μην καταλάβει τίποτα η μάνα σου», του τονίζει. Την ίδια ώρα, ο Αστέρης προσπαθεί να πείσει την Αργυρώ να δεχτεί τη μία και μοναδική ελπίδα για ειρήνη. «Δεν σου ζητώ να το κάνεις για μένα αλλά για το καλό του τόπου και των οικογενειών μας. Είναι η μόνη λύση, Αργυρώ, για να σταματήσουμε αυτή την έχθρα που μας τρώει τόσα χρόνια. Την έχθρα που κατέστρεψε και την αγάπη μας», της θυμίζει και εκείνη δεν χάνει ευκαιρία να του υπενθυμίσει πως την αγάπη τους την κατέστρεψε η σφαίρα που κάρφωσε πριν ενάμιση χρόνο στον Πετρή, τον αδελφό της.

«Τελικά, όσες φορές και αν σου ζητήσω συγγνώμη, πάντα θα με βλέπεις σαν τον φονιά του αδελφού σου. Το έχω καταλάβει. Σε παρακαλώ όμως σκέψου τι θα συμβεί αν επιστραφούν στη μάνα μου κάποια από τα κτήματα», της λέει και εκείνη δείχνει να το σκέφτεται. «Σασμός, Αργυρώ, σασμός! Αυτό θα προκύψει αν πείσεις την οικογένειά σου. Νομίζω σε όλους μας αξίζει να συνεχίσουμε τη ζωή μας χωρίς φόβο», υποστηρίζει και λίγο αργότερα φεύγουν από το σπίτι στο βουνό.

Τετάρτη 23/11

Σασμός νέα επεισόδια 21/-24/11

Η Καλλιόπη απειλεί θεούς και δαίμονες με το σχέδιο των παιδιών της για να πάρουν πίσω τα κτήματα του Αγγελου. Ψάχνοντας για συμμάχους, όμως, συνειδητοποιεί πως δεν της έχει απομείνει κανένας, αφού ακόμα και η Στέλλα δεν ακολουθεί τους παραλογισμούς της. «Κυρία Καλλιόπη, δεν μπορώ να ακολουθήσω αυτά που λέτε. Εφόσον επιθυμία του Αγγελου ήταν τα κτήματα της μητέρας του να μείνουν στην Ασπα και την οικογένειά της, θα πρέπει να το σεβαστείτε. Οποιαδήποτε κίνησή σας θα σας ενοχοποιήσει και τότε θα έχετε σοβαρά προβλήματα με τη δικαιοσύνη», της τονίζει, αλλά η καπετάνισσα που δεν έχει μάθει να χάνει. Εχει έναν ακόμα άσο στο μανίκι και αυτός της υπαγορεύει να τους κάψει τα κτήματα. «Αφού τα δεν τα έχω εγώ, να μην τα έχει κανένας», τολμά και ξεστομίζει.

Παράλληλα ο Λευτέρης κάνει πρόταση στη Θοδώρα να μείνουν μαζί κι εκείνη δέχεται με χαρά και μετακομίζει, ενώ η Αννα και ο Παντελής σηκώνουν μαύρα πανιά με την απόφασή της. «Μεγάλο κορίτσι είναι, Παντελή μου. Τι περίμενες δηλαδή, πως μετά από όσα πέρασε, δεν θα ήθελε να μείνει λίγο με τον επόμενο φίλο της; Ας της δείξουμε λίγη εμπιστοσύνη», του συνιστά αλλά εκείνος, που είναι παραδοσιακός πατέρας, της λέει πως δεν καταλαβαίνει την ανάγκη της κόρης του να φύγει μακριά.

Την ίδια στιγμή, η αψιμαχία μεταξύ Μαθιού και Νικηφόρου για τον συνεταιρισμό με τον Ευθύμη έχει αίσιο τέλος και ο δρόμος ανοίγει για τα όνειρα του Νικηφόρου και του Μανόλη. Λίγο αργότερα, η Αργυρώ ανακοινώνει στους δικούς της την πρόταση που της έκανε ο Αστέρης και όλοι αποφαίνονται πως η ιδέα δεν είναι κακή. «Μακάρι, κορη μου. Ο σασμός που δεν έγινε τότε, που θα υπερασπιζόταν την αγάπη σου με τον Αστέρη, να γίνει τώρα. Και ο Πετρής μας άλλωστε ήθελε να υπάρξει ειρήνη με τους Σταματάκηδες. Γιατί όχι λοιπόν;», της λέει η μητέρα της και η γιαγιά Ειρήνη συμπληρώνει πως μάλλον ήρθε η ώρα γι’ αυτή την πολυπόθητη στιγμή.

Πέμπτη 24/11

Και ενώ η Αργυρώ μιλά στη μητέρα και τη γιαγιά της, ο Βαγγέλης επιτίθεται στον Αστέρη και του ζητά να μείνει μακριά από την Αργυρώ. Ταυτόχρονα, ξεκαθαρίζει και στην ίδια ότι ήρθε για να πάρει τα πράγματα στα χέρια του. «Δεν θα αφήσω την οικογένεια του αδελφού μου να διαλυθεί για το παρελθόν σου», της ξεκαθαρίζει. Ο Παντελής επισκέπτεται τον Παύλο, καταρρακωμένος από τη φυγή της Θοδώρας, ενώ Λευτέρης και Θοδώρα ανοίγονται ο ένας στον άλλο και έρχονται πιο κοντά. Η Κατερίνα προειδοποιεί τη Βασιλική να έχει τον νου της στον Μαθιό, την ώρα που εκείνος παρακαλά την Αργυρώ να δεχτεί την πρόταση του Αστέρη για τα κτήματα. Η οργή της Καλλιόπης για τους Βρουλάκηδες δεν λέει να καταλαγιάσει.