Μαύρο Ρόδο: Αποκλειστικοί διάλογοι & σκηνές από τα επεισόδια της νέας εβδομάδας 20-23/11

Όλες οι συγκλονιστικές εξελίξεις για την σειρά του Mega μόνο εδώ!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μαύρο Ρόδο: Αποκλειστικοί διάλογοι & σκηνές από τα επεισόδια της νέας εβδομάδας 20-23/11

Κι ενώ το προηγούμενο επεισόδιο του Μαύρου Ρόδου τελειώσει επεισοδιακά και έμεινε αξέχαστη η σκηνή με τα οπίσθια (δείτε την εδώ) το TiViSirial, αν και είναι νωρίς, συνεχίζει από τώρα την σειρά κι έχει στην διάθεσή του αποκλειστικούς διαλόγους και σκηνές από όσα θα παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές την επόμενη εβδομάδα.

Τι θα δούμε στο Μαύρο Ρόδο 20-23/11

Κυριακή 20/11

Κι ενώ ο Θέμης δίνει εντολή στον Παράσχο να σκοτώσει τον Βίκο, δοκιμάζοντας έτσι την αφοσίωσή του, την τελευταία στιγμή εκείνος κάνει πίσω και αποφασίζει να του δώσει μια ακόμα ευκαιρία. «Αφησε τον Βίκο και μην του κάνεις τίποτα! Θα έρθει η ώρα του και εκείνου, αλλά για την ώρα έχω άλλα πράγματα να με καίνε, πιο σημαντικά», λέει στον Παράσχο, ο οποίος ανακουφίζεται. Ο Βίκος επιστρέφει στο ξενοδοχείο και θυμωμένος σχεδιάζει να εξοντώσει τον Θέμη: «Νόμιζε ότι μπορεί να με σκοτώσει; Να τα βάλει μαζί μου; Θα τον διαλύσω! Βήμα-βήμα θα τον καταστρέψω, δεν θα του μείνει τίποτα». Η Αλεξία θέλει να μάθει τα πάντα για τη δουλειά του πατέρα της και λέει ξανά στη μητέρα της να πάνε στη Γερακιανή να χαλαρώσουν με σκοπό να μάθει περισσότερες πληροφορίες από τον αδελφό της που βρίσκεται εκεί.

«Πάμε, μαμά μου, μια εκδρομή! Σε παρακαλώ, θα δεις, είναι πολύ ωραία εκεί στο χωριό της Ολγας. Είναι ήρεμα, έχει ένα υπέροχο δάσος με ποτάμι. Δεν είναι τυχαίο που ο γιόκας σου έχει ξετρελαθεί με τη Γερακιανή και συνέχεια είναι εκεί. Αυτός δεν άφηνε μπουζούκι για μπουζούκι και club για club και τώρα κοντεύει να μονάσει». Η Αγγελική πείθεται τελικά και μαζί σχεδιάζουν το ταξίδι τους: «Εντάξει! Πάμε, έχεις δίκιο, σίγουρα θα μου κάνει καλό να ξεφύγω λίγο από την καθημερινότητα. Επίσης πολύ θέλω να κάνω ένα ταξίδι με την κόρη μου!». Η Αλεξία θέλει να μάθει τι συμβαίνει με τον Πέτρο και την Ελισάβετ και εκείνος αποφασίζει να της πει την αλήθεια:

«Είμαι ερωτευμένος μαζί της», της αποκαλύπτει. «Πας καλά; Καταλαβαίνεις τη θέση που βρίσκεται η κοπέλα; Τι θα κερδίσεις; Σε λίγο καιρό θα χειροτονηθεί», του λέει και εκείνος της απαντάει: «Δεν σου το είπα για να με κράξεις, αλλά για να με βοηθήσεις. Δεν ξέρω τι να κάνω πια! Είμαι σε απόγνωση!». «Είναι δύσκολο αυτό που θέλεις να κάνεις, αδελφούλη μου! Δεν θέλω να σου χρυσώσω το χάπι, αλλά δεν έχεις ελπίδες», του επισημαίνει η Αλεξία και ο Πέτρος επιμένει: «Θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια και μετά θα φύγω για πάντα από κοντά της! Θα το παλέψω όμως, μήπως και αλλάξει γνώμη, μήπως ανοίξει τα μάτια της και δει κατάματα τη ζωή που άλλοι της στέρησαν».

Η Ολγα με τον Φραγκίσκο πιέζουν τον Πέτρο να μάθουν τι συμβαίνει. Εκείνος επιμένει να κρατάει το μυστήριο. Την ίδια ώρα, η Ολγα μοιράζεται με την Ελισάβετ τα συναισθήματά της για τον Πέτρο και ζητάει τη γνώμη της. «Γιατί ζητάς τη δική μου συμβουλή; Δεν έχω ιδέα από αυτά», είναι τα λόγια της, αλλά η Ολγα συνεχίζει: «Ξέρω ότι σε συμπαθεί και έχετε αναπτύξει φιλική σχέση, οπότε έλεγα μήπως σου είχε αναφέρει κάτι εκείνος ή μήπως εσύ μπορείς να του πεις κάτι για εμένα». Την ίδια ώρα, ο Φραγκίσκος τσακώνεται άσχημα με τον Πέτρο και ο τελευταίος του αποκαλύπτει: «Την αγαπάω, ρε ηλίθιε, τι δεν καταλαβαίνεις; Καλόγρια ξεκαλόγρια δεν με νοιάζει! Δεν μπορώ να τη βγάλω από το μυαλό μου, γιατί σου είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις;».

Ο Φραγκίσκος τότε καταλαβαίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης και το βράδυ μαζί με τον Σταυρίνο βοηθούν τον Πέτρο να μπει στο μοναστήρι με αναρρίχηση προκειμένου να μιλήσει στην Ελισάβετ. Στο μεταξύ, εκείνη μαζί με την Αυξεντία θάβουν τα οστά του Διακοσάββα στα μνήματα της μονής, την ώρα που η καμπάνα χτυπάει για το Ηγουμενοσυμβούλιο της Κασσιανής. Κι ενώ ο Πέτρος με την Ελισάβετ καταφέρνουν να συναντηθούν, δύο άγρυπνα μάτια θα τους αντιληφθούν...

Δευτέρα 21/11

Στο Ηγουμενοσυμβούλιο η Κασσιανή μπροστά σε όλους μιλάει για όλες τις αλλαγές που βλέπει στο μοναστήρι από τον σεισμό και μετά, ενώ δεν διστάζει να έρθει σε αντιπαρατίθεται με την ηγουμένη όταν της τονίζει πως κάνει τα «στραβά μάτια» στην Ελισάβετ. «Τι τρόπος είναι αυτός που μιλάς, αδελφή; Ντροπή! Πάντα είμαι στο πλευρό σας όποτε και όταν με χρειαστείτε», της λέει η ηγουμένη και η Κασσιανή αναφέρει: «Είμαι απόλυτα σίγουρη πως η Ελισάβετ δεν ανήκει στο μοναστήρι». Τον λόγο παίρνουν και οι άλλες μοναχές και η Κασσιανή είναι σε δυσάρεστη θέση.

Εντωμεταξύ, η Αγγελική μαθαίνει πως ο Βίκος συνάντησε την κόρη της και εκείνη γίνεται έξαλλη μαζί του: «Πώς τολμάς να μπλέκεις την κόρη μου σε όλο αυτό; Τα παιδιά μου δεν έχεις καμία δουλειά ούτε να τα γνωρίσεις, ούτε να τα πλησιάσεις, ούτε να τα ξέρεις. Είμαι απογοητευμένη», του τονίζει, ωστόσο δεν καταφέρνει να του αντισταθεί. Η Αλεξία πηγαίνει ξανά στο μαγαζί του πατέρα της, προσπαθώντας να μάθει περισσότερα πράγματα για εκείνον.

Τρίτη 22/11

Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, το νούμερο του Βίκου θα φτάσει τελικά στα χέρια του Θέμη, ο οποίος είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει πάση θυσία σε ποιον ανήκει. «Ψάξε σε ποιον ανήκει αυτός ο αριθμός. Οχι αύριο, χθες», δίνει εντολή στον Παράσχο. Από την άλλη ο Βίκος μοιράζεται το σχέδιό του για τον Καστρινό με την Κύρα, η οποία και τον βοηθάει. Η σχέση του Θέμη και της Αγγελικής βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί πια και ο γάμος τους καταρρέει μέρα με την ημέρα: «Δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση! Δεν το μπορώ», του λέει και εκείνος της απαντάει: «Ούτε κι εγώ το μπορώ! Γι’ αυτό θα σε ρωτήσω για ακόμα μία φορά αν έχεις γκόμενο».

Εκείνη επιμένει να το αρνείται: «Δεν θα οδηγήσει κάπου όλη αυτή η συζήτηση! Κάθε φορά γυρνάς το φταίξιμο πάνω μου! Είμαστε έτσι επειδή εγώ έχω γκόμενο και όχι γιατί εσύ επέλεξες να κάνεις μια ζωή που δεν μας αξίζει», του λέει και επισπεύδει το ταξίδι στη Γερακιανή με την Αλεξία. Το σχέδιο του Βίκου για το Παρίσι αποτυγχάνει, ενώ στο μαγαζί του Θέμη γίνεται μια τεράστια έκρηξη. Η καταστροφή και η ζημιά που προκλήθηκε είναι τεράστια όπως και η απογοήτευση του Θέμη, που βάζει σκοπό να βρει ποιος κρύβεται πίσω από αυτό. Στο μαγαζί έχουν μαζευτεί κανάλια, κάμερες και δημοσιογράφοι για να μεταδώσουν την είδηση της έκρηξης.

Τετάρτη 23/11

Η Αγγελική με την Αλεξία φεύγουν για τη Γερακιανή αφήνοντας τον Θέμη μόνο του να τα βγάλει πέρα με την έκρηξη. Μόνο που το σχέδιο του Βίκου για να χαλάσει τη φήμη του μαγαζιού του Θέμη δεν πετυχαίνει! Στο χωριό, ο Μανώλης προσπαθεί να μάθει τι συμβαίνει αλλά η Αυξεντία κρατάει το στόμα της κλειστό: «Αυξεντία, πες μου τι σημαίνουν όλα αυτά που κάνεις και τι έχει γίνει! Μη με τρελαίνεις! Είμαι σίγουρος ότι κάτι έχει συμβεί, σε παρακαλώ να χαρείς, έχω τόσα στο κεφάλι μου, μην έχω έννοια κι εσένα», της επισημαίνει. Η ηγουμένη φοβάται για το σχέδιο του Μπόγρη και τις επιπτώσεις που θα έχει στο μοναστήρι: «Νομίζω πως δεν έχουμε ανάγκη από κόσμο στο μοναστήρι! Θα χαθεί αυτό που προσφέρει ο ναός αν γίνει τουριστική ατραξιόν και έρχονται κάθε λογής κόσμος», λέει η ίδια.

Η Ολγα, που αρχίζει να υποψιάζεται πως κάτι συμβαίνει ανάμεσα σε Πέτρο και Ελισάβετ, αποφασίζει να βάλει τέλος στο φλερτ αυτό με τον πιο σοκαριστικό τρόπο, προκαλώντας πόνο και οργή. «Ελισάβετ έμαθα κάτι! Εχω καταλάβει πως ο Πέτρος σε περιτριγυρίζει και νομίζω πως πρέπει να σου πω ότι έχει σκοπό που το κάνει αυτό. Δεν είσαι μαθημένη σε όλο αυτό», της αναφέρει και η Ελισάβετ αναρωτιέται: «Εχει συμβεί κάτι, Ολγα; Επαθε κάτι ο Πέτρος;». Τότε εκείνη ισχυρίζεται:

«Ο Πέτρος είναι ένα κακομαθημένο παιδί που έχει μάθει να τα έχει όλα. Είχε βάλει ένα στοίχημα με τους φίλους του για το αν μπορεί να σε ρίξει! Είναι τραγικό αυτό που έκανε, το ξέρω και γι’ αυτό και σου το λέω». Η Ελισάβετ παθαίνει σοκ με αυτό που ακούει! Στο μεταξύ, η Πολυξένη μαθαίνει περισσότερα για τον κρυφό λογαριασμό του Λευτέρη και ο Σταυρίνος δίνει ιδέες στον Πέτρο για το πώς θα μπει κρυφά στο μοναστήρι. Ο Σαράντος βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου με τη χρυσή ταυτότητα που βρήκε θαμμένη και η Κασσιανή εντοπίζει μια λεπτομέρεια στην αγιογραφία της Ελισάβετ που τη βάζει σε σκέψεις.